Handelsmissie weer ‘waardevol’

taiwan_map[1]Ja hoor. De handelsmissie van afgelopen week uit de regio Amsterdam, geleid door burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen en wethouder Scholten van Almere, is weer geslaagd. Zoals na elke handelsmissie naar Verweggistan in een ronkend persbericht wordt gemeld. Deze keer ging de reis naar Taiwan. Er werden, zoals gebruikelijk, weer hoofdkantoren bezocht van bedrijven die al in de metropool Amsterdam zijn gevestigd. Ondernemingen op het gebied van hi-tech, telecom, gezondheidzorg, vrije tijd, landbouw en auto-industrie. De reis wordt overigens deze keer niet als een doorslaand succes, maar als ‘waardevol’ omschreven.

Volgens een persbericht is bij tien bedrijven gepraat over hun al bestaande investeringen in Nederland. Enkele willen hun logistiek voor Europa in Nederland gaan opzetten. Dat betekent uitbreiding van hun activiteiten. Die plannen hadden zij trouwens al, handelsmissie of niet.

Er zijn onder de koepel van amsterdam inbusiness ook twee bedrijven bezocht die nog geen vestiging in ons land hebben. Daarmee worden de contacten de komende tijd geïntensiveerd. En dan was er natuurlijk het nodige eten, drinken en  vrolijk zijn. In Taipei was er een diner met burgemeester Hau. In het zuiden van Taiwan had de delegatie een ontmoeting gouverneur Lai van Tainan. Amsterdam inbusiness bood in Taipei ook een diner aan.

Met plaatselijke overheden en universiteiten sprak de delegatie over het thema   ’Growing Green Cities’, ooit bedacht door het – dankzij door Den Haag opgeheven Productschap Tuinbouw (en alle andere schappen) – gesneuvelde Plant Publicity Holland. Almere heeft een samenwerkingsverband opgezet daarover, ‘bedoeld om kennis uit te wisselen en te ontwikkelen over duurzame energie, voedselproductie, verduurzaming en gezondheid.’ Dar gebeurt dan vooral in de aanloop van de volgende – ongetwijfeld opnieuw zwaar verliesgevende – Floriade 2022. die in Almere plaatsvindt.

Amsterdam inbusiness, dat de reis organiseerde, is  een samenwerkingsverband van de gemeenten Amsterdam, Almere,  Amstelveen en Haarlemmermeer om buitenlandse investeringen aan te trekken en vast te houden.

Lees ook:Groot met regionale handelsmissie naar China
Lees ook:Jet Airways en TCS winnen Indian Cricket toernooi
Lees ook:Amstelveen participeert in handelsreis naar India
Lees ook:Gemeente tevreden over handelsmissie India
Lees ook:Nieuwe bedrijven in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.