OA: ‘Ondernemers weten nog niets over bezoek Beatrix’

Ongeveer drie maanden voordat koningin Beatrix op Koninginnedag naar Amstelveen komt, in feite alleen naar het Stadshart, hebben ondernemers nog niet van de gemeente vernomen of hen een rol is toebedeeld en, zo ja, welke. Die kanttekening maakte voorzitter Alphons Böggemann van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) dinsdag in zijn nieuwjaarstoespraak. “Maar hoe het ook zij, ik doe in elk geval een beroep op ondernemend Amstelveen om dit historische bezoek zoveel mogelijk te faciliteren, zodat Amstelveen zich op haar voordeligst kan laten zien aan het Nederlandse publiek”, zei hij. De nieuwjaarsreceptie in de schouwburg werd door ongeveer 150 mensen bezocht, onder wie burgemeester Jan van Zanen en de wethouders Raat, Groot en Levie. Böggemann meldde overigens het “eindeloze gezeur” over de crisis zat te zijn en hield zijn gehoor voor dat in het nieuwe jaar optimisme is gewenst. “Voor té velen is het beroemde glas niet halfvól, óók niet halfleeg, óók geen bodempje, maar is er zelfs bijna helemáál geen glas meer.  Houd toch op, de wereld staat er heel aardig bij. De economieën van Amerika en Azie draaien op volle toeren, Zuid-Amerika en Afrika in het bijzonder zijn bezig met een grote sprong voorwaarts en alleen Europa loopt een beetje achter.”Böggemann wees er op dat Nederland, na Luxemburg, het ríjkste land van de EU is en nummer 8 op de ranking van rijkste landen ter wereld. Wij werken het laagste aantal uren van de geïndustrialiseerde wereld, maar hebben bijna het hoogste inkomen per hoofd en de gróótste koopkracht, zelfs hoger en groter dan Duitsland.” Ophouden met zeuren dus, was zijn devies. Maar de Nederlandse politiek moet wel het vertrouwen herstellen, vindt hij. “Te beginnen in de onroerend goed sector. Er is behoefte aan een veelomvattend plan dat zich richt op stimulering van de nieuwbouwsector en op facilitering van de bestaande bouw. Wij zouden kunnen denken aan tijdelijke verlaging van de BTW op nieuwbouw, tijdelijke of misschien wel definitieve afschaffing van die laatste twee procent Overdrachtsbelasting, versterking van de subsidiëring van nieuwbouw en verbetering van de overheidsgaranties voor starters, te beginnen met de Nationale Hypotheek Garantie, herbezinning op fiscale afschrijving,  op fiscale facilitering van investeringen in deze sector en op herstructurering van de huursector.”

Ondernemers worden nog steeds gehinderd door onnodig strakke regelgeving op veklerlei gebied, constateerde de OA-voorzitter. “Weliswaar nopen strakke regels ondernemers ook tot creativiteit en innovatie, maar het zou toch wel héél prettig zijn wanneer er een gezondere balans kon worden gevonden tussen regels en overheidsvertrouwen.” Het jaarthema voor de vereniging is ‘De Wereld van Morgen’ en zij ontwikkelt diverse daaraan gerelateerde activiteiten.

 

Lees ook:Ontbijt voor startende ondernemers bij Rabobank
Lees ook:Overeenkomst belastingdienst en gemeente over toezicht
Lees ook:Samenwerking thema ondernemersvereniging
Lees ook:OA wil meer invloed op gemeentebeleid
Lees ook:OA: ‘gemeente communiceert slecht met bedrijfsleven’

5 reacties op “OA: ‘Ondernemers weten nog niets over bezoek Beatrix’

  1. frank

    Boggeman kan zelf wel vinden dat we moeten stoppen met zeuren over de recessie. Dat kan misschien wel kloppen toen ik de salarissen in de krant zag van de de toppertjes in de semi-publieke sector, maar ik vind het heel verstandig dat Jan Modaal zijn hand even op de knip houdt, want juist typetjes uit de onroerendgoedsector hebben de Nederlandse bevolking verleidt tot de dans op de vulkaan van hypotheekschuld. Want wij mogen gemiddeld een aardig inkomen hebbben maar daar staat ook een enorm schuld = hypotheekschuld per huishouden tegenover.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Het rode plein even oranje.

      /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    En de ondernemers zijn inmiddels op de hoogte: betalen.
    De kost gaat voor de baat uit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Is het in dit specifieke geval niet, de kost gaat voor nog meer kosten uit?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.