‘Te weinig bedrijven enthousiast voor renovatie Legmeer

Gemeente, Ondernemersvereniging Amstelveen, politie en MKB Nederland tekenden dinsdag (19 januari) een convenant over de revitalisering van bedrijventerrein Legmeer. Dat gebeurde bij Volvo dealer Bangarage. Bij die gelegenheid reikte Fons Sijnesaal van MKB Nederland ook het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) uit. Volgens wethouder Groot is het de bedoeling dat het in de loop der jaren nogal verloederde terrein weer een goede uitstraling krijgt. ´Schoon, heel en veilig´ is de leus. Groot constateerde dat een keurmerk behouden, misschien nog wel lastiger is dan het krijgen.

 

De leegstand van bedrijfs- en kantoorruimte is voor Amstelveense begrippen op het ogenblik hoog te noemen, zei hij verder. Een betere uitstraling zal volgens hem ook de veiligheid verder ten goede komen. Om zoveel mogelijk bedrijven mee te krijgen om gezamenlijk de renovatie aan te pakken (er is behalve openbare ook particuliere ruimte) heeft een werkgroep onder voorzitterschap van voormalig Borther-directeur Fred Sier zich bijzonder ingespannen.

Maar dezelfde Sier temperde bij de ondertekening van het convenant de feestvreugde een beetje. “Dit is het begin van de revitalisering, maar we moeten die nog wel uitvoeren,” zei hij. Sier constateerde dat de organisatiegraad op het bedrijventerrein heel laag is. Behalve veel ‘papieren firma’s’ zijn er maar ongeveer tachtig actief. “Daarvan zijn er maar dertig enigermate geëngageerd,” aldus Sier. Hij zei dat zijn bedrijf, net als vele andere, een kwart eeuw geleden enthousiast door de gemeente werd binnengehaald. Maar inmiddels is de uitstraling van het terrein wel ernstig achteruit gegaan. Revitalisering is volgens hem ook nog om weer nieuwe bedrijven te trekken.

Lees ook:Veel ‘papieren firma’s’ op bedrijventerrein Legmeer
Lees ook:Opknapbeurt bedrijventerrein Legmeer begint eindelijk
Lees ook:Gemeente wil geld van provincie voor opknappen bedrijventerrein
Lees ook:Schouw voor keurmerk in Stadshart
Lees ook:Ondernemers willen Keurmerk veiligheid bedrijventerrein Legmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.