Nieuw KPMG pand nog groter

Het nieuwe KPMG gebouw in Langerhuize (bij het ziekenhuis) wordt 5700 vierkante meter vloeroppervlak groter dan eerst was gepland. De onderneming heeft B en W gevraagd de tien procent vrijstelling voor tien procent extra uitbreiding te verlenen, waarover het college zelf kan beslissen. Overigens moet het al vastgestelde bestemmingsplan nog wel door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland worden goedgekeurd.

Het bouwplan omvat in totaal zes gebouwen, waarvan de eerste vier (fase 1) op alle verdiepingen met elkaar zouden worden verbonden en de laatste twee (fase 2) alleen op de begane grond. Er zou één hoofdingang komen voor het hele complex. Fase 2 was bedoeld voor toekomstige groei of tijdelijke verhuur, maar KPMG neemt nu het complete complex in gebruik en er komen zoveel mogelijk horizontale verbindingen.

Er komen wel meer ingangen. Dat is nodig in verband met internationale en nationale regelgeving die het niet meer toestaat dat in één bedrijf accountants en andere financiële dienstverleners, zoals belastingconsulenten, broederlijk samenwerken. Daar heeft men dus het volgende op gevonden: de disciplines worden formeel gescheiden in afzonderlijke bedrijven. Om die scheiding ook fysiek te laten zien, zijn gemeenschappelijke ruimten en ingangen in de toekomst waarschijnlijk taboe, vreest KPMG. Kortom: de disciplines moeten door diverse deurtjes binnen komen, ook al werkt men daarachter onder de ene grote KPMG koepel.

Lees ook:Forse kritiek AFM op KPMG
Lees ook:‘Puinruimer’ KPMG beperkt beloningen
Lees ook:KPMG en bijstand
Lees ook:KPMG blijft maar struikelen
Lees ook:GroenLinks bezorgd over KPMG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.