Indië-Lezing in Amsterdam

piano-buitenkampersIn de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade 143 in Amsterdam wordt zaterdag 11 maart (14.00 uur) de zesde Indië-Lezing gehouden,  die dit jaar het thema  ‘En toen stond ik er alleen voor’ heeft. Daar is ook weer een contingent Amstelveners aanwezig.

De middag staat in het teken van de vrouwen die binnen en buiten de kampen verbleven tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Remco Raben, bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis van de Universiteit van Amsterdam, houdt er een lezing over.  Presentator Youetta de Jager praat met de gasten.

Singer / songwriter Robin Block  heeft een lied over het thema geschreven en draagt een gedicht voor. Verder zingt het koor Malle Babbe een aantal liederen, waaronder de ‘Song of Survival’, naar het stemmenorkest van de vrouwen in een interneringskamp op Sumatra.

De middag wordt georganiseerd door 4/5 comité Amsterdam Zuid-Oost en Stichting gastdocenten WO II werkgroep Zuid-Oost Azië, Indisch Herinneringscentrum en Stichting de Brug en gefaciliteerd door de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Toegang gratis, reserveren verplicht via [email protected] of via de link op de website van het Indisch Herinneringscentrum: http://www.indischherinneringscentrum.nl/agenda/11-maart-2017-indie-lezing-en-toen-stond-ik-er-alleen-voor

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Zesde Indië-Lezing ging over vrouwen
Lees ook:Indie-lezing over kinderen Japanse vaders
Lees ook:Indiëlezing over Oorlog en Herinnering
Lees ook:Vierde ‘Indiëlezing’ met dr. Stef Scagliola
Lees ook:‘Zuidelijke’ bestemmingsplannen ter visie

2 reacties op “Indië-Lezing in Amsterdam

  1. mevr. J.P. Schrijver-Korfker

    Beste mensen,
    Ruim 60 jaar geleden kwam er een moeder met tien kinderen naar Nederland uit Nederlands Indië. Naam Diazoni.
    Twee zusjes Mafalda en Jola werden bij mijn ouders ondergebracht. Nu is er een fotoalbum opgedoken die aan de familie toebehoort. Wie helpt mij zoeken naar de goede familie Diazoni !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

    Geachte mevrouw,
    Misschien kunt u deze oproep ook plaatsen op Java Post. Ik ben er bijna zeker van dat ze u daar verder kunnen helpen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.