Vuil-pasje

GemeentehuisNa de plaspas elders wil Amstelveen dus een vuilpas. Om een beetje met een kanon op een mug te schieten. Dat ziet GroenLinks ook kennelijk. B&W, die zeggen deregulatie voor te staan, hebben weer een nieuwe regeling bedacht, die er op neer komt dat iedere Amstelveense bewoner van een eengezinswoning een pasje krijgt om zijn huisvuil te dumpen in een door de gemeente aangewezen container. Om grof vuil bij die containers te mijden, zegt het college. En om bedrijven te beletten ook hun vuil in die containers te smakken.

Hoe dronken moet een ambtenaar zijn geweest, toen hij deze onzin bedacht. Als ik mijn pasje ben vergeten, het is weg of werkt niet meer, kwak ik natuurlijk het huisvuil naast die container. Nou ja, als er net een buurman aankomt, strijk ik mijn hand over mijn hart en doe het alsnog samen met het spul van hem erin. Net als die ondernemer natuurlijk, die zijn bedrijfsvuil kwijt moet. Dat laatste komt volgens GroenLinks overigens maar in een paar wijken voor.

In elke kroeg kun je nu al horen wat een beetje frauduleuze flatbewoner te doen staat: Tegen een kleine vergoeding vuil van bedrijven storten met gebruikmaking van het pas. Of het pasje verhuren natuurlijk.

In elk geval werkt het averechts. Maar misschien komt de overheid, zoals gebruikelijk, daar een paar jaar na invoering pas achter. In de lokale kroegen weten ze het u al….

 

Lees ook:GroenLinks tegen ‘afval-pasjes’
Lees ook:‘Gewoon vuilniszak naast container dumpen’
Lees ook:Tips voor bestrijden containerstank
Lees ook:Gemeente: adoptie afvalcontainers in wijken
Lees ook:Huisvuil bij flats gaat ondergronds

27 reacties op “Vuil-pasje

  1. Tante Ria

    Gezien het feit dat ik niet in kroegen kom, heeft u nog goede tips JB?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Slimpie

      U komt zeker enkel alleen op plaatsen waar bitterballen en blokjes kaas geserveerd worden.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Hier kon je op wachten. Gemeenten moeten hun eigen broek ophouden tegenwoordig. Dus worden de ambtenaartjes aan het werk gezet op een zootje wielen opnieuw uit te vinden.

    Lijkt me trouwens wel dat je als VVD-bestuurder met jezelf in de knoop moet komen te zitten; een overheid moet zich zo min mogelijk met de burger bemoeien, maar wordt nu aan het werk gezet om zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Op gymles dus om die spagaat onder de knie te krijgen. Oh nee, die gymles was al wegbezuinigd…….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik wil me er niet mee bemoeien, maar waaruit blijkt dat er extra geld wordt gevraagd? De redenering van de gemeente is dat door meer scheiding de afvalverwerking goedkoper wordt. Overigens moeten de opbrengsten, althans volgens het beleid van B&W, alleen kostendekkend zijn. Extra inkomsten zie ik niet, mogelijk wel een duurdere in plaats van goedkopere afvalverwerking.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Zoostje

        Bemoei je je er dan ook niet mee, je werd niet aangesproken.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Simon Sluitspier

          Je kunt over Amstelveen zeggen wat je wilt, maar de afvalscheiding is hier beter geregeld. Komt ook natuurlijk door de bewoners in Zuidoost, waarvan sommigen niet schromen om luiers, maandverband en complete bankstellen over het balkon donderen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Zoostje

            Heeft PC weer een nieuwe naam?

              /  
          2. Zoostje

            Overigens, sinds wanneer is Amsterdam Zuidoost onderdeel van Amstelveen? Sluitspier sluit dat anusje van jou eens!

              /  
          3. Simon Sluitspier

            Ach malle meid, ik licht mijn bil op om je een poepje te laten ruiken vanuit mijn woonplaats naar de jouwe.

              /  
          4. Karel Kringspier

            Houd je d’r buiten Simon !

              /  
      2. Zoostje

        Extra inkomsten zie ik niet, mogelijk wel een duurdere in plaats van goedkopere afvalverwerking. Dus….??????? Hoe bedoelt u?
        Bent u een beetje in de war Heer Bos?

          /   Beantwoorden  / 
      3. Rotary-vriendje

        Johan, waarom zou je je er niet mee mogen bemoeien ? Prima toch.

        Ik ben de mening toegedaan omdat ik denk dat Amstelveen de komende jaren nieuwe inkomstenbronnen moet aanboren. De opbrengsten van grondverkopen nemen af. De overheid laat gemeenten zichzelf bedruipen. Je kunt er op wachten dat die zak met geld eerder kleiner wordt dan groter. Dus ja, dan lijkt het mij logisch dat de burger meer uit eigen zak moet betalen. Daar staan wellicht lagere belastingen tegenover (het liberale principe; minder overheid en meer deregulatie) Maar overheidszorg moet toch uit de lengte of uit de breedte komen. En weten dat Amstelveen niet happig is op het principe: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.

          /   Beantwoorden  / 
  3. Simon Sluitspier

    Je zou ook de WOZ wat omhoog kunnen doen, maar alhier bezuinigt men liever op de minima, want die maken allemaal van alles toch maar misbruik. Wij van de VVD doen dat nooit. Daar zijn toch genoeg voorbeelden van?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

      VVD-ers maken graag ‘gebruik’ van hoge hypotheekrenteaftrek. In tegenstelling tot wat graag verkondigd wordt, ontvangen de hoogste inkomens nog altijd de hoogste bedragen aan aftrek. Over belastinggeld gesproken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Zoostje

        Klopt!

          /   Beantwoorden  / 
      2. Simon Sluitspier

        Ja maar wij betalen wel 52% belasting, waar wij heel erg hard voor werken. Die anderen zijn maar minkukels, losers , met een 9 tot 5′mentaliteit., om maar niet te spreken van die steunmisbuikers, want dat zijn allemaal uitvreters, couchpotatoes, die te lui zijn om te werken.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Zoostje

          Dan Sluitspier/Anusje heb je niks te klagen.Hoe hard werk jij dan? En wie zijn WIJ? En wie zijn die anderen? En wie zijn die luie lui? De labbekakkers van de VVD zeker? Die graaien en grijnzen?

            /   Beantwoorden  / 
        2. Rotary-vriendje

          Sluitspier hard werken ? Volgens wil je je bij een groep wanen waar je niet bij hoort. Apart toch, dat rechtse gen bij de ‘would be’s’.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Simon Sluitspier

            Mijn gezin leeft van mijn stam BV en daarnaast leven we van het land van mijn vrouw.

              /  
          2. Rotary-vriendje

            Met een toetsenbord creëer je iedere ‘werkelijkheid’ die je je maar wenst !

              /  
          3. Simon Sluitspier

            Vertel !

              /  
          4. Tinus Trekveer

            Daar sluit ik mij bij aan.

            Vertel !

              /  
        3. Rotary-vriendje

          Wij, Rotarians werken hard. Daardoor kunnen wij zoveel zielige mensen ondersteunen. Veel effectiever dan belasting betalen. En als ze geen dankjewel zeggen is het eens maar nooit meer. Win-win-situatie.

            /   Beantwoorden  / 
  4. Zoostje

    Tante Ria had u een vraag gesteld……….u reageert Heer Bos op de verkeerde personen. Uw reacties zijn subjectief en volledig off-topic op uw eigen bijdragen.Maar het interesseert me verder geen fuck. Zielige tentoonspreiding van uw eigen blog.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Robert van Waning

    “In de grote steden, van Amsterdam tot Maastricht, wordt Zwarte Piet afgebouwd. Daar trekt Sinterklaas binnen met een percentage roetveegpieten in zijn gevolg. In de provincie niet, daar is Piet zwart. Zo wordt de intocht van Sinterklaas een afspiegeling van de samenstelling van de lokale bevolking.”
    (Hoofdredactioneel commentaar van de NRC van vandaag.)

    Amstelveen is een provinciaals stadje. Prima hoor, zolang de inwoners ervan maar niet denken dat zij de maatstaf zijn. Over een paar jaar is Piwt ook hier gewoon Piet, zonder bijgedachten en -bedoelingen. Dan hebben we dat hier ook weer gehad.

      /   Beantwoorden  / 
      1. Slimpie

        Geeft niet.

        Doe je wel vaker!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.