Kampervaringen bij Indië Monument

Indie Monument 2Onder het motto ‘Mijn herinnering, jouw verhaal’ vindt jaarlijkse regionale herdenking bij het Indië Monument in het Broersepark plaats op vrijdag 14 augustus 2015 om 19.20 uur. Daar worden de gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië herdacht. Burgemeester Mirjam van ’t Veld zal er spreken en Ron Wong komt vertellen over zijn kampervaringen in Nederlands-Indië en zijn gevoel voor vrijheid.

Het Indische Onze Vader wordt na zijn toespraak door zangeres May-Lin Go ten gehore gebracht. Verder draagt een leerling van basisschool de Cirkel, adoptieschool van het Indië Monument, een gedicht voor.

Het organiserende comité noemt de herdenking deze keer spediaal, omdat het 70 jaar geleden is dat er op 15 augustus 1945 een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.  Aan de vooravond van die datum vindt de herdenking in het Broesepark plaats.

Namens de Bond van Wapenbroeders is voorzitter Willem van Lith weer van de partij en namens de voor de jaarlijkse organisatie verantwoordelijke Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië te Amstelveen voorzitter Clemens Bouwens. De stemmige muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van kapelmeester eerste luitenant J. van Overbeek.

 

 

Lees ook:Jaarlijkse herdenking bij Indië monument
Lees ook:Zondag herdenking bij Indiëmonument
Lees ook:Herdenking bij Indie monument op 14 augustus
Lees ook:Naar herdenking bij Indiëmonument via A’damseweg
Lees ook:Herdenking bij Indië -monument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.