Oecumenische dienst ter herdenking

Kerk Apostolisch Genootschap. Foto: amstelveenweb.com

Kerk Apostolisch Genootschap. Foto: amstelveenweb.com

Niet alleen in de Augustinuskerk op de grens van Amsterdam en Amstelveen wordt, zoals eerder gemeld, op 4 mei een herdenkingsdienst gehouden. Ook in de kerk van het Apostolisch Genootschap aan Graaf Aelbrechtlaan 140 is er één. Die begint om 18.30 uur en wordt, zoals elk jaar, georganiseerd door de Raad van Kerken Amstelveen-Buitenveldert voorafgaand aan de dodenherdenking bij het monument in het Broersepark.  

De oecumenische bijeenkomst is, meldt de Raad, ‘een half uur van gedenken met enkele liederen, gebeden en een overweging’. Er wordt stil gestaan bij de ‘onvanzelfsprekende vrijheid’. Voorgangers zijn Pastor Tom Buitendijk en Ds. Gert Jan de Bruin. Aansluitend aan het oecumenisch avondgebed is er een stille tocht naar het monument waar men om 20.00 uur de gebruikelijke  twee minuten stilte beleeft. Zie ook: www.kerkenamstelveen.nl.

70 jaar

Nederland werd 70 jaar geleden bevrijd van de Duitse bezetter. Hoewel overal ter wereld gruwelijke lokale oorlogen worden gevoerd, is er ook sprake van zeventig jaar vrede in West – Europa. De idee van “ één Europa” heeft het gevaarlijke nationalisme getemperd en de saamhorigheid van de West-Europese landen vergroot en verdiept, vindt de Raad.

’70 jaar geen oorlog in West – Europa is iets om dankbaar voor te zijn. Meer nog is het een opgave om de vrede die ons ten deel valt, te behoeden, te koesteren en uit te dragen in de wereld.  De vrede in de wereld hangt in hoge mate samen met anderen welvaart en ontwikkeling gunnen en bieden’.

Lees ook:Kerst bij Apostolisch Genootschap
Lees ook:Oecumenische dienst op 4 mei
Lees ook:Oecumenische dienst voor dodenherdenking
Lees ook:Kerkdiensten op en rond zondag 7 juli 2013
Lees ook:Harry van den Bergh over Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.