Phanos faillissement kost gemeente 4,5 miljoen

Wethouder Levie (midden) en directeuren van Eigen Haard en HSN op de bouwplaats.

Woningen in Westwijk van 180 door het faillissement van ontwikkelaar Phanos gedupeerde kopers worden toch afgebouwd. De afbouw begint eind augustus, dankzij gezamenlijke inspanningen van woningcorporatie Eigen Haard,gemeente Amstelveen en bouwbedrijf HSB Volendam. Voor de gemeente betekenen de gevolgen van het faillissement 4,5 miljoen euro minder aan opbrengsten. De toekomstige bewoners leefden al maanden in onzekerheid over de oplevering van hun woning. Door de vertraagde oplevering hebben veel kopers nu dubbele woonlasten of lopen zij tegen andere problemen aan. En degenen die inmiddels zijn verhuisd, wonen in een half opgeleverde wijk met braakliggende terreinen. De gemeente,Eigen Haarden HSB zeggen zich tot het uiterste te hebben ingezet voor snelle oplevering en afbouw van de gehele wijk. Zij leverden ook financiële inspanningen.  Voor het vlot trekken van de bouw hebben de drie partijen zich naar hun zeggen ook financieel ingespannen. Maar zij vinden het maatschappelijke belang van de individuele kopers zwaarder wegen.

 

Lees ook:Alsnog start bouw Phanos-woningen
Lees ook:Gedupeerde kopers woningen vormen vereniging
Lees ook:Eerste paal 44 huurflats Westwijk
Lees ook:Rabobank komt met compleet fiancieel pakket voor kopers nieuwbouwwoningen
Lees ook:Bank wilde geen sociale woningen bij Phanos-faillissement

5 reacties op “Phanos faillissement kost gemeente 4,5 miljoen

  1. x

    Hoppa 4,5 miljoen weg. En maar bezuinigen op de minima. Waarom worden deze mensen met hun dure koopwoningen wel geholpen en iemand die 1400 euro verdient niet?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Henk

      Bij een faillissement zullen de schuldeisers hun verlies moeten nemen , er is dus geen sprake van hulp !

        /   Beantwoorden  / 
      1. x

        Waarom heeft de gemeente dan gedeeltelijk dat extra geld betaald? Hun verlies moeten nemen van oa. het geld van Jan Modaal? Een voorbeeld van voortreffelijk belastinggeldbeheer of gokken van iemands anders centen. Door dit soort handelen zitten we juist nu in de shit.

          /   Beantwoorden  / 
  2. Flappentap

    Het gaat weer eens fout met de marktwerking en jawel, de overheid springt weer bij door er miljoenen belastinggeld tegenaan te gooien!

    Worden deze financiële douceurtjes ook verrekend met de eigenaren als zij in de toekomst hun woning met overwaarde verkopen? Of is de gemeente weer eens Gekke Henkie?

      /   Beantwoorden  / 
    1. x

      Ja, natuurlijk is de gemeente Gekke Henkie, maar let wel op voor die mensen met een ver boven modaal inkomen. Wanneer komt er nu eens een einde aan die mensen die een hypotheekaftrek hebben van soms meer dan een miljoen en de rest van hun kapitaal in een 1 of ander belastingparadijs hebben staan?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.