‘Aanvraag hulpmiddel gehandicapte automatisch honoreren bij ambtelijk getreuzel’

Aanvragen van gehandicapten voor hulpmiddelen, zoals als een rolstoel, moeten automatisch worden gehonoreerd als het langer dan drie weken duurt voordat zij in behandeling worden genomen. Dat vindt de VVD. Nu wachten gehandicapten acht weken, voordat er ambtelijk eens wat met hun aanvraag gebeurt, blijkt uit de eerste kwartaalrapportage van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), die voorziet in financiering van de voorzieningen.

 

Het college schreef dat in antwoord op vragen van raadslid Herbert Raat, die vindt dat de wachttijd snel drastisch omlaag moet. Het gaat om attributen als (beenheffers voor) rolstoelen, drempelhulpen en verhoogde toiletbrillen. De VVD vindt de lange wachttijd onacceptabel en constateerde eerder al dat niemand voor zijn lol een rolstoel aanvraagt. Vorig jaar stelde de fractie vragen aan B en W. Het college antwoordde toen te streven naar verbetering, maar kon een drastische vermindering van de wachttij in feite niet toezeggen. Die bedroeg toen vijf weken. Inmiddels is die niet korter, maar langer geworden. Het college van geeft onder meer als reden dat het niet zo gemakkelijk was personeel te vinden. Ook zou het aantal aanvragen zijn gestegen.

De VVD gaat in de raadscommissie Burger en Samenleving zeggen dat de zaak in het tweede kwartaal van dit jaar geregeld moet zijn. Zo niet dan moet na drie weken een aanvraag maar automatisch worden toegekend, vindt Raat.

 

Lees ook:VVD wil opheldering lange wachttijd voorzieningen gehandicapten
Lees ook:B en W beloven gehandicapten beterschap met wachtlijst
Lees ook:Klanten geven sociale dienst rapportcijfer 7,5
Lees ook:‘Compensatieregeling energiekosten zorgt voor tweedeling bij de minima’
Lees ook:Keuring parkeerkaart gehandicapten niet duurder

8 reacties op “‘Aanvraag hulpmiddel gehandicapte automatisch honoreren bij ambtelijk getreuzel’

 1. haha

  laat me niet lachen, ik wacht al 7 jaar op een elektrische rolstoel, jaja al in 2000 (eig. 1999) al aangevraagd, ze hebben al 10 adviezen binnen, incl. van mijn revalidatiearts,krijg hem wel, maar wanneer???-kunnen ze toch versnellen, nee, we wachten eerst de beroepszaak af, zou volgens wethonder eind 2006 plaatsvinden,nu mei2007, nog geen zaak…Burgemeester zegt dat er HARD aan gewerkt wordt, Ha,ha, ze wachten tot ik dood ben??? of in een verpleeghuis zit, ha,ha,.
  VVd, mooie woorden maar ………..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bolbuik

  bent u niet diegene die een rolstoel wenst ter waarde van een middenklasse auto?

    /   Beantwoorden  / 
 3. haha

  nee,bolle buik hoe kom je daar nu bij, ZE HEBBEN ER AL > 6 jaar over gedaan om er toe te komen dat ik die nodig had…..ha,ha…om je scheurbuik te lachen alsof een revalidateam dat ONNODIG zou aanvragen, al die volkomen onnodige externe aanvragen, kosten enorm veel geld en last but not least tijd en onbetaalbare achteruitgang van mijn gezondheid….
  Inderdaad zijn er hele dure rolstoelen verstrekt in A’veen….

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bolbuik

  dus u bent wél die persoon!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Ik weet ook nog een goeie: als de bus niet op tijd komt, moet-ie je gratis vervoeren!
  Wat zullen ze opeens stipt zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Demming

  Ja, en wat zullen zij dan plotseling veel klanten krijgen!

    /   Beantwoorden  / 
 7. haha

  bolbuik kraamt onzin uit…of bedoel je een xhandse van 20 jaar oud, vast en zeker……haha

    /   Beantwoorden  / 
 8. Bolbuik

  Onzin? U bent het gewoon, dus ik heb gelijk!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.