Toren voor parkeren en wonen in Stadshart

De parkeergarage achter het V&D-pand in het Stadshart wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Daarbovenop komen dan 55 koopflats van uiteenlopende grootte. B&W zijn dinsdag akkoord gegaan met een startnotitie voor de plannen van ASR Vastgoed Vermogensbeheer, eigenaar van het V&D-gebouw, waarin (na een volledige verbouwing) warenhuis Hudson’s Bay komt. Omwonenden kunnen tussen 9 maart en 5 april bezwaar maken tegen de bouw van de appartementen en de nieuwe garage.

Er moet volgens de startnotitie wel onderzoek naar mogelijke geluidshinder in de woningen komen. De bedoeling is er een woongebouw op de garage komt van zes bouwlagen. In totaal wordt de nieuwbouw vijftig meter hoog. De meeste woningen hebben een oppervlakte van 90 tot 100 vierkante meter. Het gebouw loopt trapsgewijs af van het hoogste punt aan de kant van het Handelsplein naar het laagste punt aan de Meander. Tussen het woongebouw en de openbare parkeergarage wordt een eigen parkeerdek voor de appartementen gerealiseerd.

Op dinsdag 21 maart is er ‘een informele inloopavond’ op het raadhuis van 19 tot 21 uur om belanghebbenden te informeren, georganiseerd door ASR en gemeente. De periode waarin bezwaar tegen de plannen kan worden gemaakt, is dan al halverwege. Met direct omwonenden is er overigens al een informatieavond geweest, waarin het plan op hoofdlijnen over heel de ontwikkeling van het warenhuis en de garage werd toegelicht.

Impuls

Met de koopappartementen zegt het college het Stadshart als geheel, in dit geval specifiek de oostzijde, een kwalitatieve impuls te willen geven. De visie van de gemeente is dat de oostkant wordt getransformeerd naar een ‘hoogwaardig stedelijk woonmilieu waar ruimte is voor 400 tot 800 woningen’. De appartementen op de garage in combinatie met de nieuwe Hudson’s Bay zorgen er volgens B&W voor dat het winkelgebied aan die kant van het Stadshart een aantrekkelijker en levendiger toegang krijgt vanaf het Handelsplein. Aaansluiting bij een complete metamorfose van het Stadshart die is al enkele jaren aan de gang is, vindt wethouder Peter Bot van Ruimte Ordening (Burgerbelangen). “Zo is Citygarden aan de oostkant van de Stadstuinen in aanbouw, met appartementen, een aantal winkels en een hotel”, zegt hij. “Deze woningen waren zo verkocht. De vraag naar appartementen in het centrum dichtbij voorzieningen en met een goede bereikbaarheid is aanzienlijk. Het woningaanbod rond de Stadstuinen neemt nu opnieuw toe waarbij toekomstige bewoners hun auto parkeren op een eigen parkeerdek en geen parkeerplaatsen onttrekken aan de omgeving. Een goede ontwikkeling”.

Het is de bedoeling dat, na vaststelling door de gemeenteraad van de startnotitie, een omgevingsvergunning voor de bouw van de appartementen door het college wordt afgeheven. Dan begint trouwens de wettelijke inspraakprocedure.

De ontwerp-startnotitie kan worden ingezien via www.amstelveen.nl/handelsweg of bij de balie Bouwen in het Raadhuis. Op de site staat ook info over de reactiemogelijkheid.

 

 

Lees ook:Ruim 50 appartementen op Veenendaalplein
Lees ook:Binnenkort start verkoop flats op garage bij ex-V&D pand
Lees ook:Architectuur KPMG-pand verdwijnt voor flats
Lees ook:Gemeente bouwt vooral in (middel) dure sector
Lees ook:Kantoortoren wordt appartementencomplex

71 reacties op “Toren voor parkeren en wonen in Stadshart

 1. Gerben

  Stadshart goes up! Komt er ook laaghangend groen oid?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Goed plan. Nadeel: nóg meer schaduw op het toch al kille en onherbergzame Handelsplein.

  Als gevolg van fouten in het stedenbouwkundig ontwerp vh Amstelveense centrum functioneert ook die kant vh Stadshart niet goed qua sfeer en bereikbaarheid.

  De P.Lastmanweg had daar rechtdoor moeten lopen in de richting vd Heuven Goedhartlaan en de tramlijn had doorgetrokken moeten worden naar het V&D-gebouw. Het gemeentehuis had daar moeten komen en het politiebureau op de plek van het kantoorgebouw aan de Burg.Haspelslaan, in ieder geval dichterbij de doorgaande Groen v Prinstererlaan. En er had natuurlijk een binnenring rondom het stadscentrum moeten zijn. Nu blijft het toch rommelen met een lastig stratenplan.

  Het is jammer dat kennis van planologie, verkeerskunde en stadsinrichting geen vereiste is voor wethouderschap.

  Bij Hudson’s Bay zullen ze nog vaak op hun hoofd krabben: ‘Waar zijn we aan begonnen?’ Dat vragen ze zich bij Unibail-Rodamco vast ook af.

    /   Beantwoorden  / 
  1. expat

   Handelsplein? Dat is aan de achterkant van V&D, daar woont helemaal niemand, er zijn daar ook geen winkels.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Gelukkig wonen er straks dus wel mensen aan (boven) het Handelsplein. Dat zal de sfeer op die onherbergzame plek hopelijk ten goede komen. Zelfs kantoren willen zich daar niet vestigen. Het is de zoveelste miskleun in het centrum van Amstelveen. De gemeente heeft de ontwikkelaar van die gebouwen jarenlang garantie voor leegstand moeten betalen. Hoeveel zou dat gekost hebben?

     /   Beantwoorden  / 
   1. expat

    Leuke reactie om je framing te verbergen. Dat Handelsplein is er nooit geweest om enige sfeer te brengen, Daar stonden vrachtwagens V&D te bevoorraden.

    Dus ondanks jouw planologische kennis, en stedenbouwkundige knowhow zeg je eigenlijk niet zoveel.

    ” beleidsmedewerker op het ministerie CRM ”

    Ja je hebt ooit eens iets uit het Engels mogen vertalen.

    Geeft niet hoor, ga vooral zo door.

    Je bent soms een bron van vermaak. Soms.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Expat, over framing gesproken..

     Ondertussen – zoals gewoonlijk – geen inhoudelijke reactie.

     Wat dit forum onaantrekkelijk maakt, is het voortdurende geschimp en gescheld door steeds dezelfde mensen met steeds weer andere schuilnamen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. expat

      Inhoudelijk? Volgens mij reageerde ik op jouw ‘inhoudelijke’ opmerking over het Buitenplein.

      “voortdurende geschimp en gescheld”

      Dat roep je nu altijd als men het niet met je eens is. Dat is eigenlijk iedereen. M.a.w. niemand is het met je eens.

      Niet erg. Nogmaals e.e.a. is enorm vermakelijk.

      *emmertje opzoekt.*

        /  
     2. Robert van Waning

      Hans de la Porte kan tevreden zijn. Hij houdt meer van dit soort bijdragen.

        /  
  3. Hans de la Porte

   Na enige tijd deze door u (wat reacties betreft) overheerste site te hebben gevolgd, komt ik met anderen tot de conclusie dat u van werkelijk alles verstand hebt en het dus ook beter gedaan zou hebben dan alle bestuurders en ambtenaren die er nu zitten en voorheen zaten. Behalve van journalistiek, handhaving, democratie, politiek, wetgeving, verkeer en veel andere disciplines ontpopt u zich nu ook als stedenbouwkundige, die de fouten niet gemaakt zou hebben die nu helaas zijn gemaakt. Jammer dat u zich niet via een politieke partij als wethouder oop de kaart hebt laten zetten…

     /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  HdlP, dat deze reactie- en discussieruimte door mij overheerst wordt, komt omdat zo weinig anderen gebruik maken van deze – voor Amstelveen unieke – gelegenheid om deel te nemen aan lokale publieke discussies en daarbij inhoudelijke bijdragen te leveren aan de politieke menings- en besluitvorming.

  De meeste reageerders beperken zich – net als u – helaas tot persoonsgerichte op- en aanmerkingen. Geschimp en gescheld, zeg maar.

  Als goed oogeleide en betrokken burger heb ik inderdaad een brede belangstelling en voldoende kennis om over de door u genoemde onderwerpen mee te kunnen praten.

  Iedereen kan mij hier tegenspreken. Daar is dit forum voor.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans de la Porte

  Waarom zou ik u tegenspreken? U zegt nu een brede belangstelling te hebben. Is alleen daarop uw oordeel over van alles en nog wat in Amstelveen gegrond? Belangstelling is magerder dan kennis toch? U pretendeert, gezien u keiharde oordeel (stedenbouwkundig is het Stadshart een misser, volgens u) alles van stedenbouw te weten, in tegenstelling nog de minkukels die daar in het verleden over hebben beslist. Dat is toch een trede hoger dan als burger met brede belangstelling meedoen aan een forum. U zegt van zichzelf goed te zijn opgeleid. In elk vak? Zult u wel boven de honderd zijn

    /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  Spreek mij vooral tegen als u het beter weet of denkt te weten. Weerspraak is goed voor de discussie, voor de verspreiding en verdieping van kennis en dus ook voor de politieke menings- en besluitvorming.

  Op dit forum wordt te weinig inhoudelijk gediscussieerd en – ook door u – te veel off-topic en persoonsgericht geschimpt en gescholden.

  Waarom zou iemand met een gezond verstand, brede belangstelling, hoge opleiding en ruime maatschappelijke ervaring niet voldoende verstand kunnen hebben van journalistiek, handhaving, democratie, politiek, wetgeving, planologie, verkeer, stedenbouw, en andere disciplines om daarover op dit forum mee te kunnen praten in publieke discussies?

  In 1971 werd mijn kennis van planologie, verkeer en stedenbouw voldoende geacht om als beleidsmedewerker op het ministerie CRM mee te kunnen doen aan interdepartementaal overleg mbt de Derde Nota voor de Ruimtelijke Ordening. Sindsdien ben ik niet dommer geworden. En ik ben inderdaad bijna honderd, maar ik klim nog niet uit het raam.

  U lijkt wel de nieuwe ‘Matthijs’ de reageerder met dezelfde denktrant, opvattingen, standpunten en schrijfstijl als Johan Bos. Het is jammer dat die nooit onder eigen naam deelneemt aan het publieke debat op dit – voor Amstelveen unieke – forum. Johan moet zo langzamerhand toch ook het één en ander weten over de door u genoemde onderwerpen.

  Ik verhinder niemand om te reageren en bijdragen te leveren. In tegenstelling tot andere reageerders scheld ik opponenten niet uit en ik probeer ze ook niet belachelijk of verdacht te maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans de la Porte

   Ik heb er te weinig verstand van om u tegen te spreken. Daarin verschil ik blijkbaar van u, die nu opnieuw zegt over talloze onderwerpen meer te weten dan degenen – bijvoorbeeld stedenbouwkundigen – die er waarschijnlijk volgens u niet de goede opleiding voor hebben gevolgd.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Tomaat

  Ik heb > 1500 stripboeken en ze allemaal gelezen, dus ik heb ontzettend veel verstand van stripfiguren. Ook verkeer ik veel op plaatsen waar allerlei maatschappelijke lagen netwerken op allerlei niveaus. Kortom ik ben een figuur met een buitengewoon hoog EQ. 🤡

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerrit

   Ja, de Candy en aanverwante pulp. Jammer van zo’n verschillig, verbindend en niet te vergeten deugend persoon.

   Het is niet de bedoeling dat de stedenbouwer hier door derden belachelijk gemaakt gaat worden.

   Dat heeft de planoloog zelf in de hand, of hij moet nog een plan (grinnik) hebben.

   Zet hem op gekwetste onbegrepene. Don Qui (proest)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    Ja Gerrit, ere die ere toekomt.

      /   Beantwoorden  / 
 7. Olaf Oomes

  Ben zeer benieuwd om eens te kijken of er geïnteresseerden zijn om hier, voor ongetwijfeld een aanzienlijk bedrag, een appartement te kopen. De onderste zes verdiepingen zullen een parkeergarage blijven. Lijkt mij, met al die benzine/dieseldampen, geen pretje te worden om daarboven een appartement te bewonen. Maar goed het zal wel snel verkocht zijn. Waarschijnlijk aan kopers die het als belegging zien en het vanaf dag één in de verhuur gooien. Genoeg expats die in Amstelveen een plek zoeken. Dit koop complex zal derhalve wellicht binnen de kortste keren gaan verworden tot een verhuur complex.

  Overigens verwacht ik wel wat oppositie vanuit met name het belendende appartementen complex Buytenhof. Met name aan de zuidzijde zullen deze appartementen bijna volledig in de schaduw worden gezet.

  Kortom ben benieuwd hoe zich dit ontwikkeld.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   In het complex waar eerst een gedeelte van het Zonnehuis was, waren of zijn ook vele appartementen te huur in de klasse 1250+ . Men had of heeft heel veel moeite om deze appartementen te verhuren. Daar werd onlangs in 4 naast elkaar gelegen appartementen een wietplantage opgerold. Als je nu dit soort woningen wil, die totaal geen bijdrage leveren aan de oplossing van woningnood, moet je vooral zo doorgaan. Zie ook naar de plannen met de Bankrastoren, 70 m. hoog wordt ie, en appartementen van 3000 € en meer. Wat los je daarmee op? Niets! Je krijgt zo enkel leegstand , want speculanten maakt het niets uit of het bewoond wordt of niet. Als het zo door gaat krijgen we dezelfde toestanden als in London of Frankfurt. Nou Toppie !

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Rvw vond het blijkbaar belangrijker zijn vetes uit te vechten, dan door te gaan op het lijntje van Olof en van mij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. expat

     Je hebt gelijk Frank, niet allen van jou of O.O, of van mij, hij blijft zichzelf maar herhalen.

     Satndaard teksten die hij met een copy/paste hier elke weer neer gooit.

     En dan jou en mij, eigenlijk de rest van Amstelveen betichten van dat we allemaal schimpen en schelden.

     Don Qui, was toch ook een erbarmelijk figuur?

     Het is eigenlijk erger, dat hij niet eens weet waar het Handelsplein zit. Stennis maken over een laad/los plaats van V&D ingeklemd tussen allerlei gebouwen.

     En dat slappe geneuzel over CRM beleidsadviseur, nou dat is niet terug te vinden, behalve iets over een stukje vertaalwerk.

     Ik moet zeggen dat zag er gelikt uit.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Frank, ik reageerde alleen op dingen die aan of over mij werden geschreven door een zekere Hans die hier alleen maar lekker een potje op mij kwam schimpen. Goed dat-ie weer opgekrast is.

    Jouw reactie sloeg niet op het Handelsplein of het Stadshart. Over Bankras weet ik niets, dus kan ik daarover niet meepraten.

    Met Olaf was ik het wel eens. In ons gebouw wordt ook veel aan expats verhuurd, voornamelijke nette en aardige Japanners en Chinezen die weinig binding met hun woonomgeving hebben omdat zij na enige tijd weer vertrekken. Het voordeel voor de gemeente is dat zij nooit zullen klagen over herrie en zo.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     En dat zegt iemand die overal te en te onpas zijn stinkgoot bij haalt. Jij weet verdraaid goed waarom ik dit erbij haal, maar daar wens je niet op in te gaan. Ik vind het slecht dat men enkel woningen bouwt in een (te) dure sector. Daar hoor ik je nooit over.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Wie begint hier over die stinkgoot van de A9 (waar helaas veel te weinig over gediscussieerd is)?

     Ik weet gewoon niets over Bankras.

     En wat jouw stokpaard betreft: Er moet een goede mix van goedkope tot dure woningen zijn, liefst in een maatschappelijk verantwoorde verhouding.

     Maak het niet meteen weer zo persoonlijk, alsjeblieft. Dat hebben we hier nu wel weer genoeg gehad. Iedere discussie wordt daardoor bedorven

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Ja, Frank niet zo persoonlijk worden. Dat is bij Van Waning al gauw het geval als je het niet met hem eens bent.

      “Ik weet gewoon niets over Bankras.”

      En nu breekt mij mijn klomp, de man die ongeveer dit hele land stedenbouwkundig heeft samengesteld, weet niet wat Bankras is?

      Valt mij een beetje tegen.

        /  
     2. Frank

      Even mijn stokpaardje betreft. Wat houdt dat in; een goede maatschappelijke verhouding?

      Even mijn stokpaardjes van de laatste tijd in willekeurige volgorde.
      Bibliotheek , ouderen, soc woningbouw, Mkb , Stadshart, ov, politiek , cultuur.
      Toch tamelijk breed niet?

        /  
 8. Robert van Waning

  Volgens JB (onder een nieuwe schuilnaam) mogen alleen gediplomeerde journalisten, planologen en stedenbouwkundigen hier op zijn artikelen reageren, liefst telkens onder andere schuilnamen.

  Gewone burgers hebben immers geen verstand van alles wat er over hun hoofden mbt hun directe woonomgeving wordt geregeld en besloten.

  Dat is democratie op z’n Amstelveens.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Alweer een nieuwe schuilnaam? U bent echt niet goed snik. Ik heb niets over diploma’s voor journalisten en planologen gezegd en enkele malen het Stadsplein het saaiste plein van Nederland genoemd. Maar dat was een mening, geen cijfermatig of anderszins onderbouwd feit (zoals u al u aannames noemt). Dat ik weer een nieuwe schuilnaam heb is ook een aanname uwerzijds, maar dat noemt u natuurlijk een feit. Ik hoop dat u nu echt stopt met in het wilde weg aannames rond strooien die ergens op slaan.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Als iemand reageert als JB, denkt als JB, redeneert als JB en schrijft als JB, dan is hij voor mij JB. Dat was het geval met ‘Matthijs’ en nu weer met die Hans de la Porte.

   De enige echte Hans (André) de la Porte is volgens mij voorzitter van de Vereniging Eigen Huis. Het zou mij verbazen en tegenvallen als die zou schimpen op een bewoner die kritiek uit op het falende stedenbouwkundige beleid van het gemeentebestuur.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Robert van Waning

  Alleen een stedenbouwkundige kan en mag dus een mening hebben over het kille en kale Handelsplein, over de permanente leegstand van de kantoren en winkelruimtes aldaar, over de toeren die men moet uithalen om van de P.Lastmanweg naar de v Heuven Goedhartlaan te komen, over de plaats van de tramhalte en over het Stadspark en die grote vijver die nauwelijks een recreatieve functie vervullen.

  Degenen die verantwoordelijk waren voor het stedenbouwkundig ontwerp, de esthetiek, de inrichting en aankleding, het stratenplan en de logistiek van het Amstelveense stadscentrum waren inderdaad enorme minkukels. Sterker nog: Dat zijn zij nog steeds!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans de la Porte

  Natuurlijk niet. U kunt gewoon zeggen, zoals u deed, dat stedenbouwkundigen het allemaal verkeerd deden en dat u het beter had geweten. Degenen die destijds het Stadshart maakten, waren minkukels, zegt u. En zijn werden ook weer door ondeskundigen opgevolgd. Is er iemand, behalve uzelf, die u kunt aanbevelen? Mis trouwens nog iets in uw kundigheden: Bent u ook niet een medicus? Ik kan wel naar de huisarts of medisch specialist gaan, maar denk dat ik beter bij u terecht kan.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Gerben

  Bij nader inzien: what goes up, must come down. Geldt ook voor het stadshart…

    /   Beantwoorden  / 
 12. Robert van Waning

  Zeg gewoon wat er niet klopt in wat ik schrijf over het stedenbouwkundig ontwerp, het stratenplan, de functionalieit en de esthetiek van het Stadshart in het algemeen en die van het Handelsplein in het bijzonder.

  In plaats daarvan zit u – net als die anderen – op mij te vitten. Geen wonder dat veel mensen dit forum niet interessant vinden met al dat persoonsgerichte geschimp en gescheld.

  Kortom: Schrijf eens iets zinnig over het onderwerp en over mijn commentaar daarop.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans de la Porte

   Vitten? Ik prijs u juist omdat u over alles wat weet en daarmee meer dan ik, zodat u inderdaad over alles een mening gegronde kunt hebben. Als u dat al vitten noemt bent u wel snel op de teentjes getrapt.

     /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  U begon met kritiek op mijn pretentie overal verstand van te hebben en nu bent u beland bij mijn lange tenen.

  U vijf(!) reacties zijn allemaal tegen mij persoonlijk gericht. U heeft dus nog op geen enkele manier inhoudelijk gereageerd, noch op het artikel noch op mijn commentaar naar aanleiding daarvan.

  Door dat voortdurende geschimp op andere deelnemers krijgt dit forum niet de democratische functie die het zou kunnen hebben. Dat is een gemiste kans, want onze onderonserige lokale democratie, bestuur en bureaucratie kunnen heel goed een open en levendig publiek debat gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans de la Porte

  Ja als u prijzen al als vitten wordt beoordeeld, kan ik weinig anders dan u van humorloos dragen van lange tenen verdenken. Maar ga vooral door. Ik hou het hier voor gezien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   U lijkt PeterPC wel. Die kan ook alleen maar onder verschillende schuilnamen over of tegen mij schrijven ipv over het onderwerp.

   U schreef: “U zegt nu een brede belangstelling te hebben. Is alleen daarop uw oordeel over van alles en nog wat in Amstelveen gegrond? Belangstelling is magerder dan kennis toch? U pretendeert, gezien u keiharde oordeel (stedenbouwkundig is het Stadshart een misser, volgens u) alles van stedenbouw te weten, etc”

   Noemt u dat prijzen? Doe niet zo schijnheilig en laf.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Volgens mij heb ik bij dit artikel niet gereageerd.

    Malle complotdenker.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    PeterPC/Piet/Expat/Gerrit, om te beginnen zou JB het gebruiken van meer dan één schuilnaam moeten verbieden.

    Volgens ‘Hans de la Porte’ lijkt het alsof ik dit forum overheers, maar ik reageer voornamelijk op anderen die mij voortdurend onder verschillende schuilnamen persoonlijk aanvallen. Als daaraan een einde zou komen, zou er ruimte ontstaan voor inhoudelijke reacties en discussies en zou dit een interessant forum voor lokaal publiek debat kunnen worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Nou je overheerst dit forum alleen maar in de vorm van een ongebreidelde tsunami van jouw denkkronkels.

     Maar niet door, door feiten gesteunde werkelijkheden.
     Behalve die, die door jou bedacht zijn.
     Eventueel gesteund door de jouw bekende selectie van medestanders.

     Te weten, bijna elke redacteur van jouw fatsoenskranten, VK en NRC, en nog wat pulp bladen.

     Voor de rest zoek je het maar lekker uit.

       /   Beantwoorden  / 
   3. Johan Bos

    ‘Schijnheilig en laf’zijn natuurlijk geen beledigingen maar feiten in uw ogen. La Porte heeft (zoveelste) al weer afgehaakt, begrijp ik.

      /   Beantwoorden  / 
   4. Robert van Waning

    Was het dan niet schijnheilig en laf van die Hans de la Porte om te beweren dat hij mij alleen had geprezen, terwijl dat duidelijk niet het geval was?

    Zijn aanvallen op mij waren volkomen off-topic, maar u liet het toch toe. Onbegrijpelijk, want funest voor iedere inhoudelijk discussie.

    Ik schreef één on-topic reactie en daarna ging het weer voornamelijk off-topic over mijn persoon. Jammer.

    Hoe weet u trouwens dat De la Porte heeft afgehaakt? Hoe gaat het met Matthijs?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Pardon? Hij reageerde op uw standpunt over het Stadshart, maar u tolereert kennelijk alleen degenen die het met u eens zijn. En anders moet men zich van elk commentaar op uw visie over het onderwerp onthouden. Hoe het met betrokkenen gaat, weet ik niet.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Hij reageerde niet op de punten die ik in mijn commentaar op uw artikel had genoemd, maar begon meteen met persoonsgerichte narigheden.

     Ik verzocht hem tevergeefs om mij inhoudelijk tegen te spreken. Dat deed hij niet maar hij ging maar door met zijn geschimp.

     U liet hem zijn gang gaan ipv hem tot de orde te roepen zoals u steeds bij mij doet.

     Wéér een discussie versjteerd, terwijl het best over belangrijke dingen had kunnen gaan, zoals de inrichting van ons stadscentrum.

       /   Beantwoorden  / 
   5. Robert van Waning

    PC etc, je schreef reacties. Die gingen over mij en niet over het onderwerp.

    Dat is een vorm van overheersing die iedere inhoudelijke discussie onmogelijk maakt. En dat is precies jouw bedoeling.

    Het Handelsplein is níet de laad- en losplek aaan de kant van Meander, maar die stedenbouwkundige mislukking tussen de Pieter Lastmanweg en de Van Heuven Goedhartlaan.

    Jouw research naar mijn werkzaamheden op het ministerie CRM schiet tekort. Mijn vertaling van ‘Blueprint for Survival’ in 1972 stond daar namelijk helemaal los van.

      /   Beantwoorden  / 
   6. jan van der Kraats

    Is eenvoudig op te lossen. Net als bij Amstelveenz door via een Facebookaccount in te laten loggen. Denk niet dat b.v. Peter PC 5 Facebookaccounts gaat aanmaken om te reageren. Daarvoor heeft hij het veel en veel te druk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     “Denk niet dat b.v. Peter PC 5 Facebookaccounts gaat aanmaken om te reageren.”

     Ik maak er elke dag een aan als ik na een middag keihard werken thuis kom.

     Ikzelf heb 75 vrienden, maar dat zijn 75 nep accounts van mij met nepfoto’s en profiles.

     Wat is dat paste/copy toch een mooi uitvinding.

       /   Beantwoorden  / 
   7. Robert van Waning

    Inloggen dmv Facebook heeft als nadeel dat je vervolgens door Facebook wordt gestalkt.

    JB heeft mijn tekst ongevraagd en om onbegrijpelijke reden gewijzigd. Ik had geschreven dat PeterPC onder verschillende schuilnamen totaal acht reacties had geschreven. JB verwijderde dat aantal.

    Aan het slot had ik PC aanbevolen om bij zijn research naar mijn achtergronden en meningsuitingen dieper door te graven. Ook dat heeft Johan Bos weggehaald.

    Ik vind het onjuist en onprettig dat reacties op die manier wordrn ‘geredigeerd’. Door die ingrepen zijn het namelijk niet meer míjn meningsuitingen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     “Ik had geschreven dat PeterPC onder verschillende schuilnamen totaal acht reacties had geschreven.”

     Dat zeg je zo vaak, dat zeg je trouwens ook over webmaster van dit blog. Persoonlijk zou ik dat niet tolereren.

     Oh, en niet te vergeten al die schuilnamen die je bij een ander medium gebruikte.

     Daar hoor ik je nooit over.

     Maakt mij allemaal niet hoor, iedereen hier voor zo lang het duurt weet hoe jij geestelijk in elkaar zit.

     Succes ermee en een fijne dag.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      PC, over de schuilnamen die ik destijds gedurende korte tijd op Dichtbij heb gebruikt, heb ik vaak uitgelegd dat dat noodgedwongen was omdat ik door jouw toedoen verbannen was en jij en Frank Bikker telkens mijn schuilnaam verraadden.

        /  
     2. PeterPC

      Wat een lulverhaal, je had ook weg kunnen blijven om elders (hier dus) je spam te spuien

      Dus maar niet meer zeuren over aliassen.

        /  
     3. PeterPC

      Wegpesten? Malle jongen.

        /  
     4. Robert van Waning

      Hoe zou je het dan willen noemen? Een normale discussie voeren is het in ieder geval niet.

        /  
    2. Johan Bos

     “JB heeft mijn tekst ongevraagd en om onbegrijpelijke reden gewijzigd. Ik had geschreven dat PeterPC onder verschillende schuilnamen totaal acht reacties had geschreven. JB verwijderde dat aantal.”
     Omdat het niet klopt. Mijn feiten zijn nu eenmaal niet de uwe. Wat u voor absolute waarheid verslijt, beschouwen anderen als onjuiste aannames.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      JB, als ik iets schrijf wat niet klopt, kunt u mij tegenspreken. U heeft niet het recht om de tekst van mijn reacties te wijzigen.

      Het is een onloochenbaar feit dat mensen hier telkens verschillende schuilnamen kunnen gebruiken.

        /  
     2. Johan Bos

      U gaat mij dus weer vertellen wat ik wel en niet mag.

        /  
     3. Robert van Waning

      U mag mijn teksten inderdaad niet zomaar veranderen. U mag schrijven wat u wilt. Ik ook. Vervelend, hè?

        /  
     4. Johan Bos

      U ook. Maar op uw eigen site. Hier ben ik de baas. Vervelend he?

        /  
 15. Robert van Waning

  JB, de Gebruiksvoorwaarden van Blog.NL vormen het contract tussen u en uw reageerders. Beide partijen dienen zich aan die overeenkomst te houden. Daarin staat:

  “De reacties op deze blog zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en reacties van gebruikers/bezoekers van deze blog. Blogger is niet verantwoordelijk voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. De reacties op deze blog worden door Blogger, voordat ze worden geplaatst, niet gecontroleerd op feitelijke onjuistheden dan wel onrechtmatigheden. Blogger is gerechtigd reacties te verwijderen, die smadelijk, bedreigend, beledigend, racistisch, haatzaaiend, discriminerend of anderszins in strijd met het Nederlands recht zijn.”

  U heeft dus niet het recht om de teksten van reacties te wijzigen, want staat niet in het contract.

  Ogv de Gebruiksvoorwaarden moeten de rechten van intellectuele eigendom ter zake ‘van de op deze blog gepresenteerde artikelen, ‘daaronder begrepen, MAAR NIET BEPERKT TOT teksten, foto’s en afbeeldingen’ worden gerespecteerd. Dus ook die van de bijdragen van de reageerders.

  Nergens staat dat de reageerders het intellectuele eigendom van hun bijdragen aan u hebben overgedragen. U dient hun recht daarop dus te respecteren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Gebruiksvoorwaarden bepalen wat ik wél mag, niet wat ik niet mag. Dat is een vrije interpretatie uwerzijds. Ik vraag mij nog altijd af waarom u hier van alles kwijt wilt. Wat niet in het contract staat, kan m.i. onmogelijk als maatstaf voor mijn gedrag dienen. Ik maak uit wat er wel op deze site komt en wat niet. Als u liever hebt dat ik alles van u verwijder, ben ik u graag van dienst. Niemand kan een particulier medium verplichten alles op te nemen wat aan reacties binnen komt.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Als u ongevraagd reacties wijzigt, zijn die niet langer ‘gebaseerd op persoonlijke meningen en reacties van gebruikers/bezoekers van deze blog’ maar op die van u.

   Als u alles zou mogen wat u goeddunkt, zouden die Gebruiksvoorwaarden zinloos zijn. Zij stipuleren echter uitdrukkelijk welke teksten u wél mag verwijderen. Andere dus niet. Er staat niets over het willekeurig mogen wijzigen van reacties. Niet doen, dus, want u bent niet de baas over de opinies van reageerders.

   Onjuistheden kunt u weerleggen en dingen waarmee u het niet eens bent, kunt u gewoon tegenspreken.

   Zo doe je dat in een fatsoenlijke democratische rechtsstaat waarin ook media en journalistiek zich moeten houden aan wetten, regels en afspraken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Ik denk dat ik om uw gezeur te voorkomen al uw reacties maar totaal weghaal, in plaats van enkele woorden. Niemand kan – zoals gezegd – een particulier bedrijf verplichten klakkeloos alles op te nemen.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Als u mijn reactie niet ongevraagd had gewijzigd, had ik daar niet over hoeven ‘zeuren’.

    Zo gaat het hier meestal: Ik schrijf één inhoudelijke on-topic reactie en daarna moet ik reageren op off-topic persoonsgerichte aanvallen en op uw onterechte ingrepen. Recente voorbeelden: Deze ‘discussie’ en die over Beth Haim.

    Als iedereen zich tot de topic zou beperken (en zich dus zou onthouden van persoonsgerichte narigheden) en als u zich zou houden aan uw eigen regels, dan zouden hier zinvolle en interessante discussie gehouden kunnen worden en zou dit forum een belangrijke rol kunnen spelen in de lokale democratie van Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Helaas zijn uw reacties altijd veel langer dan die van degenen die u ‘aanvallen’. Eerlijk gezegd, zag ik de discussie al aankomen toen ik een item over Bert Haim schreef. Als u niet had gereageerd, was de discussie meteen doodgebloed, maar voor sommigen is uw antipathie jegens Israel nu eenmaal gelijk aan die jegens het Jodendom, dat – volgens u – wel mag bestaan, maar geenszins een eigen geloof er op nahouden met consequenties voor volstrekt eigen terrein. Overigens staat het u vrij dezen inferieure site, waar niemand zich aan regeltjes houdt, te mijden. Eerlijk gezegd hoop ik van harte dat u dat eindelijk eens doet.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Dus als iemand mij een Hamas-aanhanger noemt, mag ik alleen ‘nietes’ schrijven?

     Mijn antipathie is alleen gericht tegen schendingen van mensen- en burgerrechten van de oorspronkelijke Arabische bevolking van Palestina dat door Israël van de kaart werd geveegd.

     Net als Frank ea probeert u uw gelijk te halen door mijn woorden te verdraaien.

     Waar heb ik – bij voorbeeld – geschreven “dat het Jodendom wel mag bestaan, maar geenszins een eigen geloof er op nahouden met consequenties voor volstrekt eigen terrein”? Wat een nonsens.

     Geen enkele religie mag in strijd handelen met fundamentele mensen- en burgerrechten.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      ‘Waar heb ik – bij voorbeeld – geschreven “dat het Jodendom wel mag bestaan, maar geenszins een eigen geloof er op nahouden met consequenties voor volstrekt eigen terrein”?’ Nee bergens, dat schreef ik, op basis van uw constatering dat u door het Joodse geloof ingegeven eeuwige grafrust niet accepteert. Wat iemand vreedzaam op eigen terrein doet, heeft niets te maken met mensen- of burgerrechten. Zullen we er nu over ophouden. Overigens: U mag dan geen Hamas-aanhanger zijn, uw opvattingen omtrent het voortbestaan van Israel komen wel goeddeels overeen met wat die club meent en volgens velen voornamelijk is gebaseerd op geschiedvervalsing, die u natuurlijk omgekeerd hen weer verwijt.

        /  
     2. Frank

      Nu verdraai ik plotseling woorden en eerst niet. De logica hiervan ontgaat mij volledig. Overigens is dit een locale site en probeer je daar dan aan te houden.

        /  
     3. Johan Bos

      Dat zou te ver voeren, niet met Amstelveen te maken hebben en overigens zei ik – goed lezen – dat ‘velen’ u geschiedvervalsing verwijten. U ziet kennelijk geen verschil tussen een eenvoudige verslaggever en iemand die de eigen mening in stelling brengt. Valt mij toch een beetje tegen van iemand die zoveel over journalistiek meent te weten.

        /  
    3. Robert van Waning

     JB, een zo groot gebied middenin een dorp als Ouderkerk is natuurlijk geen ‘volstrekt eigen terrein’.

     Iedereen heeft te maken met zijn omgeving en een maatschappelijke verplichting. Vandaar ook de wet die bepaalt dat door verwaarlozing onherkenbare graven mogen worden geruimd.

     Joodse graven mogen worden onder rabbinaal toezicht worden verplaatst als dat nodig is.

     Toen Jan vdK over Hamas begon, wees u hem niet terecht.

     Ik ontken niet het bestaansrecht van Israël, maar wel de onderdrukking etc van de oorspronkelijke bevolking ervan.

     Frank, mijn eerste reactie is meestal on-topic en lokaal. De aanvallen die daarop volgen meestal niet.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      O, daar komt het oude verhaal weer, wat ik ook herken in degenen die storm organiseren tegen Schiphol. De begraafplaats is er al eeuwen. En ja, wie boven een kroeg gaat wonen, moet niet klagen over nachtelijk bezoek daar. Volgens bent u een van de weinigen die het moeilijk heeft met die historische plek.

        /  
 16. Robert van Waning

  Ik heb geen moeite met die historische plek vzv die historie nog aanwijsbaar en herkenbaar is. Het grootste deel van dat terrein ligt echter braak, is zompig en verwilderd. De waterstand is er domweg te hoog voor een fatsoenlijke begraafplaats. De joodse begraafplaats in Gouda werd om die reden verhuisd naar de hoger gelegen zandgronden bij Wageningen. Dat hoeft niet met de complete begraafplaats Beth Haim te gebeuren, maar wel met het gedeelte waar geen of nauwelijks meer herkenbare graven zijn.

  Lees de discussies op uw weblog nog eens vanaf het begin en zie waar, hoe en waarom die telkens ontsporen. Waarom wees u Jan vd Kraats niet terecht toen die mij volkomen onnodig en off-topic uitmaakte voor een Hamas-aanhanger die tegen Israël en Joden was? Op dat moment had u de ontsporing van de discussie nog kunnen voorkomen, tenzij PC of Frank ook op die toer waren gegaan.

  U verwijt mij geschiedvervalsing maar u kunt daarvan geen voorbeeld noemen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.