Flats Eigen Haard treurig door slecht onderhoud

Raat in de treurige flat

Raat in de treurige flat

“Een treurige toestand”, noemt wethouder Herbert Raat van Wonen (VVD) de door achterstallig onderhoud geteisterde flat die hij dezer dagen aan de Jeanne D’arclaan bezocht. Hij gaat er bij de eigenaar, wooncorporatie Eigen Haard, op aandringen daar snel wat aan te doen.

De sociale huurflat stamt uit 1966. Voor het slechte onderhoud werd onlangs ook in de gemeenteraad aandacht gevraagd voor de situatie.

“Als je voor de flat staat, is al snel duidelijk dat het niet goed gaat”, zegt hij. “Ruiten die gebarsten zijn, de toegangsdeur heeft zijn beste tijd gehad en het ziet er verlopen uit”, meldt hij op zijn weblog. Hij ging er samen met gemeentelijk adviseur wonen Annemarieke Volkstedt heen en werd door de bewoners Christi de Lange en André Kamstra rondgeleid.

In de appartementen bleek vooral de isolatie een groot probleem. “André Kamstra vertelde me dat hij de centrale verwarming niet meer gebruikt. Hij heeft elektrische kachels. Zo is het sneller warmer omdat de verwarming tegen de slecht geïsoleerde buitenmuren staat”, vertelt Raat.

Er mag dan veel groen in de omgeving staan, terwijl bewoners ook nog planten hebben om de boel een beetje op te vrolijken, de behuizing is dramatisch. B&W zijn weliswaar tegen de bouw van meer sociale huurwoningen, maar vinden wel dat de bestaande voorraad moet worden onderhouden en niet verslonst. Corporaties als Eigen Haard, waarvan de directies enorme salarissen verdienen,

Moeten in hun woningbezit investeren, vindt Raat. “De grote opdracht is niet spectaculaire nieuwbouw, maar het opknappen en onderhouden van de bestaande wijken”, vindt hij.

 

 

Lees ook:Raat: Slecht onderhoud veel sociale huurwoningen
Lees ook:Actie tegen woonfraude: ‘Ze zit in slowakije’
Lees ook:SP wil achterstallig onderhoud in woonbeleid
Lees ook:Raat tegen sloop EH-woningen Acacialaan
Lees ook:SP: Eigen Haard wil weer woningen slopen

Eén reactie op “Flats Eigen Haard treurig door slecht onderhoud

 1. Frank Bikker

  Tjeempie, nou ben ik het een keer eens met Raat wat betreft sociale woningbouw.

  Alleen jammer dat hij 2 zaken niet noemt;
  - De wel gestegen huren van 10% de laatste paar jaren voor steeds maar verder verpauperende flats.
  - Men kan het wel zeggen, maar wat ga je er nu aan doen! Heeft hij ueberhaupt mogelijkheden op dit vlak.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.