‘Uitverkoop huurwoningen schaadt vluchtelingen’

Tessa van Wijnen

Dat in de enige lokale krant exclusief door wethouder Jeroen Brandes aangekondigde symposium aan het einde van het jaar over vluchtelingen, waarover amstelveen.blog.nl geen enkele mededeling kreeg, belooft op basis van het nu door B&W gevolgde beleid weinig goeds. Dat is althans de strekking van een brief die GroenLinks stuurde aan het college. De fractie begrijpt niet dat het tegen bouw van sociale huurwoningen gekante college meewerkt aan de verkoop van 136 woningen in die categorie, terwijl het anderzijds laat weten weinig huisvesting te kunnen bieden aan asielzoekers.

In de krant gaf Brandes, die vertelde dat ook de burgemeester achter het komende symposium staat, volgens raadslid Tessa van Wijnen van GroenLinks vooral een opsomming van de onmogelijkheden te om deze mensen te huisvesten. Dat staat nogal haaks op de beantwoording van de schriftelijke vragen van haar fractie in november, toen het college zei woonruimte in de vele leegstaande kantoren in Amstelveen te zoeken. Daar heeft het college nu blijkbaar een hard hoofd in, constateert de fractie op basis van het interview met de krant.

Zij wijst er op dat minister Blok de gemeenten in april gemeenten liet weten dat die bestaande mogelijkheden onvoldoende benutten, zoals huisvesting van de doelgroep in particuliere huurwoningen. Maar B&W zien dat niet zitten.

Niet logisch

‘Het verkopen van sociale huurwoningen, waarvan GroenLinks eerder heeft gezegd het onverstandig te vinden, lijkt ook steeds minder logisch’, staat er in de brief aan B&W. ‘[Zou het matigen van de verkoop niet een eerste cruciale stap zijn om meer woonruimte te creëren voor de groep statushouders? Het lijkt ons dat U vandaag nog kunt beginnen met het regelen daarvan, ook zonder symposium. Dan kunt U in één keer meer dan de helft van het benodigde aantal woningen realiseren.’

Het symposium zou dan volgens de fractie zijn te gebruiken om op de echte actuele uitdagingen in te gaan. Die behelzen, vindt zij, bieden van een plek aan de asielzoekers die in afwachting van duidelijkheid over hun status ook ergens moeten verblijven. ‘Zou het niet mooi zijn als Amstelveen, als stad met zoveel expats, ook een plaats kan bieden aan anderszins ontheemde mensen?’

 

 

Lees ook:GroenLinks: afspraken met Eigen Haard gemiste kans
Lees ook:GroenLinks tegen bouw ‘villawijk’
Lees ook:GroenLinks: ‘Woonbeleid coalitie is een gemiste kans’
Lees ook:SP vindt verkoop huurwoningen bizar
Lees ook:CDA wil huurwoningen á € 850 in Scheg

49 reacties op “‘Uitverkoop huurwoningen schaadt vluchtelingen’

 1. Keesje

  De gemeente heeft daar toch geen boodschap aan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Aletta

  Tja hou het leuk ,dan maar in de verkoop
  opgedwongen style Karl Markx communisme liever niet

    /   Beantwoorden  / 
 3. erwin

  Vang die mensen op in hun eigen regio zodat ze weer terug kunnen als het veilig is. Er is al een woningtekort en door vluchtelingen er in te zetten benadeel je alleen maar de eigen bevolking.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Keesje

   Ga je dan eerst eens afvragen hoe dat woningtekort komt. Dat is al sinds WO2

     /   Beantwoorden  / 
 4. P.G. van Faassen

  Eigen regio opvangen? Maar dan verdient de zieligheidsindustrie er niets aan. En dat moeten we toch niet willen met zijn allen (links gezegde)

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Weet jij dat wel een oplossing? Positief of negatief, je zult toch iets moeten doen.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  De ‘eigen regio’ vangt al veel van die vluchtelingen op: “Al ruim 4 miljoen Syriërs zijn de landgrenzen met Turkije, Jordanië, Libanon en Irak overgestoken. In Jordanië vinden de vluchtelingen onderkomen bij gastgezinnen in stedelijke gebieden, of in vluchtelingenkampen in de grensregio. Er is grote behoefte aan voedsel, onderdak en medische zorg.”
  (Bron: https://www.vluchteling.nl/nl/Landen-en-Themas/Jordanie.aspx)

  Rijke oliestaten zoals Saoedie-Arabië doen daar niet aan mee. Die kopen alleen maar voor miljarden wapens van de VS (die ze graag leveren).

  De waarschuwingen voor deze grote migratiestromen zijn te lang genegeerd. Er wordt gewerkt met schijn-oplossingen die niet hebben gewerkt en ook niet zullen gaan werken.

  “Uiteindelijk lopen ze net zo lang door totdat ze in Nederland, België, Duitsland of Zweden zijn,” zei VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff vorige week. (Bron: VK van vandaag, 5/9).

  Er is geen ontkomen aan: Europa moet nu aan de bak, Nederland incluis en dus ook Amstelveen. Dat is geen kwestie van zieligheid maar van humanitaire noodzaak.

  Mijn grootste zorg is de kwaliteit van onze seculiere democratische rechtsstaat. Zal die in stand blijven na de komst van zo veel mensen die daar geen ervaring mee hebben en die daar misschien zelfs niet in kunnen of willen geloven? Nederland gaat conflicten importeren waar ons maatschappelijk bestel misschien niet voldoende op berekend is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Mee eens en dat doe je niet door een uitverkoop van sociale huurwoningen te houden. Men moet er juist bijbouwen. Als je in Amstelveen met de stofkam door het aantal vrije sectorhuizen gaat, staan er ook tientallen leeg.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Keesje

  Zullen we het ook eens over mensen hebben? Of zijn het apen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marianne

   [email protected] doen er in deze wereld niet meer toe. Het is slechts verdienen aan….

     /   Beantwoorden  / 
 7. P.G. van Faassen

  “www.vluchteling.nl” is nu niet iets waar ik veel waarde aan hecht, met F. Halsema als voorzitter,
  12 werknemers en 11,00 FTE, die allemaal ongeveer 120.000 euro verdienen. En zo zijn er zat die flink verdienen aan de rottigheid die ze zelf in stand houden samen met al die z.g. “kijk ons een begaan zijn” politici.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Daarin heb je gelijk, daar word ik ook inderdaad misselijk van, maar aan de andere kant zijn er ook zat mensen en dat zij er heel wat meer, die zich onbezoldigd in zetten. Die moet je ook noemen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Marianne

    @frank bikker, als die 12 mensen à 120000€ per stuk een klein beetje van die ‘ verdiensten’ terug zouden geven aan de werkelijk inzetbare en hardwerkende ‘ vrijwilligers’ , dan zou iedereen wat verdienen. Nu is het slechts de top die verdient aan de vluchtelingen en dat zal helaas op korte termijn niet veranderen. De Top verrijkt zich tkv de vluchtelingen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

     Ik doel hier op mensen die zich in zetten als coach, taalvrijwilliger, hulp in centra, via kerkelijke organisaties, kortom handjes. Daar kan iedereen op zijn niveau aan meedoen en al vanaf 2 uurtjes per week. Betaling is hier niet aan de orde. Jij kan ook taalcoach worden. Ga maar in de bibliotheek alhier navragen.

       /   Beantwoorden  / 
 8. Marianne

  Laten we vooral de wapenhandel niet vergeten, waar de VS biljoenen aan verdient. Laten we vooral de invallen niet vergeten in een regio, die al op losse schroeven staat en stond. Laten we vooral niet vergeten hoe de VS in alle landen invalt. Tbv van geld en nog eens geld. En laten we vooral het wegkijkgedrag van onze eigen regering niet vergeten. Naar mijn idee, is alles gerelateerd aan de inval in Irak , gefaciliteerd door VS en VK. En Nederland. Was een grote schande, nooit iets gevonden , maar miljoenen de dood in geworpen. En dan nu verontwaardigd? Nee nu moeten wij die miljoenen vluchtelingen gewoon een onderkomen geven. Of anders stemmen he?

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Daar maakt elke grootmacht zich schuldig aan. Dat is inherent aan “Realpolitik”.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Robert van Waning

  Een verwijzing naar het salaris van de directeur van Vluchtelingen.nl is een gemakzuchtige en vrijblijvende manier om je te onttrekken aan de informatie die zij geven over ‘de opvang in de eigen regio’: Ruim 4 miljoen Syriërs zijn al in Turkije, Jordanië, Libanon en Irak opgevangen. De omstandigheden in de vluchtelingenkampen aldaar zijn erbarmelijk.

  Je kunt wel proberen om daar je ogen voor te sluiten, maar hoe lang houd je dat vol?

  Dit is een situatie die niemand heeft gewild (en die vluchtelingen al helemaal niet), maar waarmee wij nu wel allemaal te maken hebben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Een excuus om je aan hulp te onttrekken is natuurlijk lulkoek, maar PGF heeft wel gelijk als ie zegt dat er een hele industrie omheen hangt. Je denkt toch niet dat die tenten bijvoorbeeld voor een prikkie in China gemaakt worden. Of dat melkpoeder tegen afbraakprijzen wordt ingekocht enz. Het grootste deel van de materiële ontwikkelingshulp wordt ook in Nederland gekocht en daar wordt lekker aan verdiend. En als wij de ontwikkelingsgelden zouden stoppen, zouden heel wat mensen werkeloos worden.
   Daarnaast komen al die vrijwilligers, die er voor een paar maanden naar toe gaan en dan snel weer terug komen, want dan hebben ze mooi dat extra regeltje op hun C.V. gescoord. Dat is iets anders als de mensen die daar soms jaren zitten, want die zijn er ook.
   Dat hele systeem waar hij op doelt, vind ik zonder meer misselijkmakend.

     /   Beantwoorden  / 
  2. P.G. van Faassen

   “Ruim 4 miljoen Syriërs zijn al in Turkije, Jordanië, Libanon en Irak opgevangen.”

   Dat heet nu opvang in de regio.

   En ik onttrek mij nergens van. Dus ga maar niet spelletjes spelen met mij.

     /   Beantwoorden  / 
  3. P.G. van Faassen

   En bij iets waar Halsema aan meedoet, gaan toch wel altijd mijn nekharen opstaan.
   Dat is die vrouw die haar kind(eren) van een zwarte school haalde onder het mom van je moet niet experimenten met kinderen. Echter wat bleek, er zaten ook moslim kinderen op die school en die waren niet gecharmeerd van haram worst op het brood van haar kindertjes.
   Dus op het moment dat varkensvlees uit de broodtrommel komt, is het wegwezen mensen.

   Waarom zou je je dan nu bezig houden met types die je vermoorden als je je niet aan hun wetten houdt?

   Dat is poen, en niets anders.

     /   Beantwoorden  / 
  4. P.G. van Faassen

   “Mijn grootste zorg is de kwaliteit van onze seculiere democratische rechtsstaat. Zal die in stand blijven na de komst van zo veel mensen die daar geen ervaring mee hebben en die daar misschien zelfs niet in kunnen of willen geloven? Nederland gaat conflicten importeren waar ons maatschappelijk bestel misschien niet voldoende op berekend is.”

   Dit dus :

   http://www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    Toe nou, je lijdt toch niet aan achtervolgingswanen.

    En ach Peter, imbecielen heb je overal. Geloof je toch zelf niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kareltje

     Lees de roman Exodus van Leon Uris nog maar eens. Er zitten toch vrij veel paralellen in. Weliswaar uit de oude doos, maar nu weer actueel.

       /   Beantwoorden  / 
     1. P.G. van Faassen

      Die hadden in ieder geval een goede kapitein aan boord.

      Maar je kunt toch geen parallel trekken tussen aan de gaskamers ontsnapte en/of van alles beroofde Joden trekken tussen hordes gelukzoekers uit het Midden Oosten, Noord Afrika, Oost Europa en zelfs uit Afghanistan.

        /  
     2. Robert van Waning

      Waarom mogen mensen die vluchten voor oorlogsgeweld, volkenmoord en verkrachting niet met Joden vergeleken worden?

      De Arabische Palestijnen die in 1948 hun land moesten ontvluchten om niet door de Zionisten te worden vermoord, kunnen worden vergeleken met Joden die hun huis en bezittingen moesten achterlaten op hun vlucht naar veiliger oorden.

        /  
     3. P.G. van Faassen

      Ik lees niets over verkrachtingen, volkerenmoord. Ik zie alleen maar goed geklede jonge mannen, met dure zonnebrillen, en selfie makend op die stranden aankomen. En af en toe wat kinderen naar voren duwen voor het effect.

      En die Palestijnen waar jij het zo graag over hebt, die gingen weg omdat de Groot Mufti een totale oorlog verklaard had aan Israel. En toen dat verloren was konden ze niet meer terug.

      Maar ik ga hier verder niet op in, anders ga je de site van JB weer verzieken met je Jodenhaat. En daar werk ik niet aan mee.

        /  
    2. P.G. van Faassen

     Die quote was van Van Waning. En die link laat zien wat er gaat gebeuren.

     Vooral lekker bagatelliseren en grapjes er over maken.

       /   Beantwoorden  / 
 10. kareltje

  Wacht even hr. van Faassen om al die mensen maar op 1 hoop te gooien van gelukszoekers is natuurlijk ook erg goedkoop.

  Er zitten zat mensen tussen waar het wel tussen leven en dood gaat.

  En over die Exodus. Daar zaten ook genoeg mensen tussen die kotsten van een landen als Nederland en Polen, waar ze na de kampen te hebben overleefd ronduit onmenselijk zijn opgevangen. “Meneer, kunt u bewijzen dat u daar heeft gewoond? ” e.d. soort schofterige vragen tot aan pogroms aan toe.

    /   Beantwoorden  / 
 11. P.G. van Faassen

  “Wacht even hr. van Faassen om al die mensen maar op 1 hoop te gooien van gelukszoekers is natuurlijk ook erg goedkoop.”

  Maar als je van gelukszoekers, vluchtelingen maakt gooi je ze toch ook op 1 hoop?

    /   Beantwoorden  / 
  1. kareltje

   En dat beschuldigt rvw van semantische spelletjes.

     /   Beantwoorden  / 
 12. Robert van Waning

  Jodenhaat? Zeg het alsjeblieft niet tegen mijn zwager, huurder, studievrienden en vooral ook niet tegen onze dierbare buren Alon en Rafid. Die zouden niet weten wat je bedoelt.

  Als jodenhater zou ik mijn halve boekenkast en muziekcollectie moeten missen.

  Ik discrimineer geen mensen vanwege hun afkomst. Dat kan jij niet zeggen, Peterpc.

  Ik heb wel kritiek op de discriminatoire aard van de Joodse religie, cultuur en politiek. Maar dat is logisch en dat wist je ook al lang.

  Jij vindt kennelijk dat alles wat met het Jodendom te maken heeft, per definitie boven alle kritiek verheven is. Dat is natuurlijk niet het geval. Joden zijn gewoon mensen zoals alle andere gewone mensen. Eigenlijk niets bijzonders, behalve wat zij zelf daarvan maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   “Ik heb kritiek op de discriminatoire aard van de Joodse religie”

   M.a.w. een gelovige jood klopt niet? Wat is dan discriminatie als je dit uit je zegt?

   Ik geloof dat deze uitspraak wel een ban waard is. Je reinste discriminatie op grond van geloof.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Je verdraait mijn woorden tot ‘andere woorden’ en mij op grond daarvan laten uitsluiten van deze openbare ruimte. Noem je dat discussie?

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Ik zie helemaal geen verdraaiing.

    We zijn geen rvw.

    En opeens zwagers, buren, huurders uit de hoge hoed toveren? Dat heb ik je nog niet eerder zien doen.

    Dat is hetzelfde als roepen “mijn beste vrienden zijn homo of neger etc,”

      /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  Mag iemand dan geen homo of neger als vriend hebben? En ja hoor, al die vluchtelingen voor oorlogsgeweld zijn gewoon gelukszoekers die niet met verdreven Joden mogen worden vergeleken. Je wordt steeds duidelijker, Peterpc.

  @Frank, ik heb kritiek op discriminatie van mensen vanwege hun afkomst, ongeacht of dit gebeurt op basis van religie, cultuur, ideologie, politiek of persoonlijke opvattingen.

  Ik verwerp alles wat discriminatie ogv afkomst probeert te rechtvaardigen. Ik maak dus geen verschil tussen een christen, jood, moslim of nazi die discrimineert.

  Dat is toch duidelijk? Daar moet je niet dmv ‘maw’ andere woorden van maken op grond waarvan je mij ook hier wilt laten verbannen.

  Reageer svp op wat ik schreef en niet op wat ik niet heb geschreven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   Dat zeg je niet rvw, je zegt dit “Ik heb wel kritiek op de discriminatoire aard van de Joodse religie, cultuur en politiek”.

   Frank heeft natuurlijk gelijk dat hij daarover struikelt, en ik ook en ieder weldenkend mens.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Er is geen verschil tussen beide uitspraken. De eerste was een specifieke reactie op jouw zoveelste beschuldiging van Jodenhaat. In de tweede uitte ik mijn afkeer van discriminatie in het algemeen, om welke verzonnen reden dan ook. Joden zijn niet de enigen die menen op basis van hun religie, cultuur of politiek andere mensen ogv hun afkomst te mogen discrimineren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

     “discriminatoire aard van de Joodse religie, cultuur en politiek”

     En wat behelst die discriminatie dan?

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Het onderscheiden van mensen ogv hun afkomst bij (bij voorbeeld) het verlenen van staatsburgerschap, recht op terugkeer, bouwvergunningen, etc.

     Dit gebeurt in een land dat de ene God 3.000 jaar geleden aan de Joden zou hebben geschonken ogv hun afkomst. Pure discriminatie. Dit gebeurde ten koste van andere mensen die daar al lang woonden. Hun steden werden verwoest.

     Het zelfde gebeurde nog eens in 1948 ten koste van de in Palestina wonende Arabieren, alweer louter ogv hun afkomst.

     Een religie, cultuur en politiek die zulke dingen toestaan, mogen best discriminatoir worden genoemd zonder dat je daarmee iemand discrimineert.

     @Frank, kritiek op een religie is niet het zelfde als discriminatie van personen ogv hun geloof.

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank bikker

      Kritiek op een religie mag je best hebben, maar voor het gemak gooi jij ook maar even cultuur en politiek erbij. Jij brengt het als 3 eenheid. Zonder dat zijn het geen joden meer, m.a.w. jij ontzegt joden hun bestaansrecht als jood en gooit ze voor het gemak allemaal op 1 hoop, wat natuurlijk ook de grootste lulkoek is.

        /  
     2. P.G. van Faassen

      Dat 1948 gebeuren, werd in gang gebracht door de groot moefti, die had iedereen op geroepen (incluis Palestijnen) om die verrekte Joden over de kling te jagen. En laten die moslims nou die oorlog verloren hebben. Afijn ik ga het verder niet uitleggen, alles is op de internets terug te vinden. Het geeft wel aan hoe groot de Jodenhaat van rvw is als hij zelfs de geschiedenis gaat veranderen.

      Tevens hoor ik hem nooit over de Islam met hun alles moet dood, dat andersdenkend is.

      Jij bent degene die discrimineert, en wederom zoals bij zoveel dingen die je roept gebaseerd op niets.

      Waarschijnlijk is je haat ontstaan om jezelf ooit Jood hebt willen worden, maar niet door de toelatingseisen kwam?

      Enge haatzaaier.

      Maar zoals gewoonlijk dwaalt rvw weer van het onderwerp af, zijnde huurwoningen en vluchtelingen/gelukszoekers.

        /  
 14. Robert van Waning

  Deze discussie ontspoorde nadat PGvF (Peterpc) had geschreven dat mensen die vluchten voor oorlogsgeweld, volkerenmoord en verkrachting niet met verdreven Joden vergeleken mochten worden. Omdat ik het daarmee niet eens was, noemt hij mij nu weer een Jodenhater en enge haatzaaier. Daar gaan we weer.

  Frank, in de Joodse staat Israel zijn afkomst, religie, cultuur en poltiek inderdaad onverbrekelijk met elkaar verbonden. Dat vind ik geen goede zaak omdat het niet meer in deze tijd past.

  Ik wens de vluchtelingen een menswaardig bestaan in een veilige omgeving. Ik hoop alleen dat ons democratische en maatschappelijke bestel bestand zal zijn tegen de etnische, tribale, religieuze en culturele conflicten die onvermijdelijk worden geïmporteerd.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Robert van Waning

  ‘Ruim 2,5 van de 4 miljoen Syrische vluchtelingen hebben onderdak gevonden in een van de buurlanden: Turkije, Libanon, Jordanië en Irak. Het vijfde buurland van Syrië, Israël, vangt daarentegen geen enkele Syriër op. Hier moet verandering in komen, vindt oppositieleider Isaac Herzog van het Zionistische Kamp. Volgens Herzog kunnen Joden „niet onverschillig zijn terwijl honderdduizenden vluchtelingen een veilig toevluchtsoord zoeken”, waarmee hij refereerde aan de vluchtgeschiedenis van zijn eigen volk. Hij kreeg bijval van enkele andere parlementsleden van linkse en centrumpartijen.

  Ook de Palestijnse president Abbas heeft gezegd dat hij vluchtelingen wil opvangen, en dan vooral (de nazaten van) Palestijnen die in 1948, tijdens de Arabisch-Israëlische oorlog, naar Syrië zijn gevlucht. Omdat Israël de binnenkomst van mensen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook controleert, kan Abbas dit plan niet eigenhandig ten uitvoer brengen.

  Premier Netanyahu zei in een reactie dat Israël „te klein” is om Syrische vluchtelingen op te vangen. En de terugkeer van Palestijnse vluchtelingen uit 1948, ook naar de Palestijnse gebieden, is onbespreekbaar. Er is de rechtse coalitie van Netanyahu veel aan gelegen om de ‘demografische dreiging’ van Arabieren tussen de Middellandse Zee en de Jordaan het hoofd te bieden. Als het om Joden gaat, is Israël immers niet „te klein” – de premier doet geregeld een oproep aan alle Joden in de diaspora om naar Israël te komen.
  Bron: NRC Handelsblad, 8 september 2015.

    /   Beantwoorden  / 
 16. frank bikker

  Gezien de geschiedenis is dat natuurlijk onzin, maar Israël kan misschien wel humanitaire hulp bieden in vluchtelingenkampen waar zij toegang toe krijgen, maar het lijkt me meer theoretische optie.

  Laten we eerder kijken naar Saoudi Arabië en de golfstaten, die kopen dat probleem alleen maar af, terwijl ze aan de andere kant ik weet niet hoeveel gastarbeiders als goedkope arbeidskracht importeren uit arme Aziatische landen.

  En we moeten die vluchtelingen wel zien in het juiste perspectief. Zoals het er nu naar uitziet, krijgt Nederland er 8000. Dat is 1 op de 2125 inwoners. Voor Amstelveen komen we dan op een getal van nog geen 40 mensen! Dat is de tsunami. Je moet er, geloof ik, wel rekening mee houden dat het de eerst komende jaren wel zo blijft. Het pleit de gemeente dan ook niet vrij om zijn verantwoording te nemen op het gebied van de sociale woningbouw. Al zou het maar zijn om het xenofobe gedeelte van de bevolking de wind uit de zeilen te nemen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   @frank, “Je moet er, geloof ik, wel rekening mee houden dat het de eerst komende jaren wel zo blijft.”

   Maar dat geloof je toch zelf niet?

     /   Beantwoorden  / 
 17. P.G. van Faassen

  ” En de terugkeer van Palestijnse vluchtelingen uit 1948, ook naar de Palestijnse gebieden, is onbespreekbaar.”

  Dat waren geen vluchtelingen. Die waren uit zichzelf vertrokken om af te wachten tot Israël overvallen door de Groot Moefti en zijn kameraden de Joden vernietigd zouden hebben en dan terugkomen om lekker landje pik te spelen.

  En dat liep dus anders af. Las die Palestijnen al genaaid zijn, dan zijn ze dat door hun broeders. De Syriërs, de Jordaniërs en de Egyptenaren.

  En ja, dat doen die Israëliërs goed. Eigen volk eerst.

  Wel het echte verhaal vertellen Van Waning en geen Jodenhatende geschiedsvervalsende onzin.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Robert van Waning

  ‘Israël vangt geen enkele Syriër op. Hier moet verandering in komen, vindt oppositieleider Isaac Herzog van het Zionistische Kamp.’

  Die hele tekst was een letterlijk citaat uit de NRC, de meest gezaghebbende krant van Nederland. Die zal volgens jou ook wel niet ‘zuiver op de graat’ zijn, net zomin als de Volkskrant dus.

  ‘Landjepik’? Welk land hadden de Arabische Palestijnen dan moeten inpikken? Hun eigen land dat zij voorheen in overgrote meerderheid hadden bewoond voordat het door Israel etnisch werd gezuiverd en van de kaart geveegd?

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   Meest gezaghebbende krant in Nederland? Wie zeggen dat? Alleen jij hoor.

   Ja, landjepik. Overgrote meerderheid?

   Nu echt de laatste keer voor deze door Jodenhaat gedreven geschiedvervalser :

   Ze.waren.uit.eigen.beweging.weggegaan.

   Ik begin nu toch sterk aan je verstandelijke vermogens te twijfelen. Het kan ook zijn dat je een stiekeme hardcore islamiet bent.

   Maar ga vooral door met je complot theorieën. Dag drol.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.