Kinderen minder (woon) dupe van scheiding

 

Herbert Raat

Om te voorkomen dat kinderen de dupe worden van een scheiding van hun ouders, waardoor zij uit Amstelveen zouden moeten vertrekken, hebben B&W te voorwaarden verruimd voor het verkrijgen van voorrang bij het verkrijgen van een huurwoning.

Een op de drie huwelijken eindigt in een scheiding, constateert het college. Daarbij zijn vaak minderjarige kinderen in het spel.  Ook in Amstelveen dreigen door echtscheiding één of beide ouders op straat te komen. Zij kunnen een woonurgentie aanvragen. De criteria hiervoor zijn verruimd. Maar daarbij is de eis van een aan te tonen binding met Amstelveen wel verhoogd van twee naar vier jaar.

“Een echtscheiding is voor kinderen al vervelend genoeg”, zegt wethouder Herbert Raat (VVD). “De meeste Amstelveners vinden vervolgens gelukkig zelf een nieuwe woning. In enkele gevallen lukt dat niet. Dan is het belangrijk dat in elk geval de kinderen in Amstelveen kunnen blijven wonen, zodat zij naar dezelfde school kunnen blijven gaan in hun vertrouwde omgeving.” De beleidsregels zijn te vinden op www.amstelveen.nl.

Lees ook:Omgaan met kinderen bij echtscheiding
Lees ook:Miniconferentie over (v) echtscheidingen
Lees ook:Echtscheiding: kinderen houden loyaliteit naar beide ouders
Lees ook:‘Met Mustafa gaat het goed op de leerlingenbus’
Lees ook:VVD en BBA: handen af van speelveld Eyckenstein

Eén reactie op “Kinderen minder (woon) dupe van scheiding

  1. frank

    De vaders in kwestie kunnen naar de ons omringende gemeenten ophoepelen of een kind na de scheiding ook daar nooit woont.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.