Bouw landhuizen aan Machineweg

 

Cuntz (links) en wethouder Groot tekenen koopcontract

Op een perceel grond aan de Machineweg in de Middelpolder, waar voorheen scouting was gehuisvest, verrijzen (maximaal) vier vrijstaande landhuizen. Dat is althans de bedoeling van de grondverkoop door de gemeente aan bouwbedrijf Heemraad. Al een week geleden blijken wethouder Jan-Willem Groot en directeur Cuntz van het bouwbedrijf daarvoor een contract te hebben betekend. Hoeveel er voor de grond is betaald, zegt de gemeente niet.

De diverse scoutinggroepen verhuisden in 2011 naar de Noordelijke Poeloever. De grond kwam toen beschikbaar als bouwlocatie, wat in een vorig jaar vastgesteld bestemmingsplan is opgenomen.

De koper heeft ongeveer een jaar de tijd om – in overleg met de gemeente – een bouwplan te ontwikkelen. Volgens de wethouder blijkt uit de ondertekening dat Amstelveen het relatief goed doet op de woningmarkt. “Dat in deze tijd een ontwikkelaar serieuze plannen heeft voor de bouw van vier luxe woningen is dus zeer bemoedigend. De huizen komen in een fraai gebied, aan de rand van de polder, dus ik denk dat er snel kopers zullen zijn,” zegt hij. Het ziet er niet naar uit dat de vier huizen ook maar enigszins de door het college bejubelde doorstroming op de woningmarkt zullen bevorderen, waardoor sociale huurwoningen vrij komen.

Lees ook:Bouw huizen Aemstelle terrein gestart
Lees ook:AVOKoenen in Amstelveen terug op roots
Lees ook:Nieuw pand geopend van AvoKoenen
Lees ook:Nu ook elektrische laadpaal bij restaurant Kronenburg
Lees ook:Afspraken over bouw 800 woningen in De Scheg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.