Dakloos door faillisement projectontwikkelaar

De PvdA maakt zich zorgen en wil dat alle partijen in de gemeenteraad dat gaan doen over het faillissement van projectontwikkelaar Phanos, waardoor kopers van nog niet opgeleverde woningen en toekomstige huurders van sociale woningen zonder een woning zitten. Eerder al toonden kopers zich bij een raadscommissie bezorgd, maar toen waste de politiek de handen in onschuld, omdat het nu eenmaal om een particuliere aangelegenheid ging. Phanos betaakde de bouwer niet meer en die bleef op zijn beurt niet aan het werk. Zodat woningen niet werden afgebouwd. Maar Phanos zou ook zestig sociale huurwoningen in Amstelveen bouwen. Een overigens formeel volgens het nu zittende college overbodige actie, want dat vindt dat er al voldoende sociale woningen in de stand zijn. B&W richten hun beleid nu eenmaal op doorstroming van in sociale woningen verblijvende gezinnen, met een daarvoor te hoog inkomen,  naar duurdere huizen.“Huiseigenaren en potentiële huurders staan nu met hun handen in het haar,” constateert de PvdA intussen.  “Koopwoningen en circa 60 sociale huurwoningen worden niet opgeleverd. De wachtlijst voor een sociale huurwoning is lang en kan wel 15 jaar duren. Dit kan niet langer! De fractie van de PvdA, roept alle partijen op om zich in te spannen om dit probleem serieus op te pakken.”

 

 

Lees ook:Sociale woningen KKP in de verkoop
Lees ook:GroenLinks: zorg over gebrek goedkope woningen
Lees ook:SP start enquête sociale huur
Lees ook:Gedupeerde kopers woningen vormen vereniging
Lees ook:B&W blijven erbij: sociale huurwoningen genoeg

2 reacties op “Dakloos door faillisement projectontwikkelaar

  1. Frank bikker

    Geachte PvdA, ga dan eerst eens kijken of de renovatiesnelheid van de sociale woningbouw opgevoerd kan worden, want wat dat betreft heeft de SP een klein, maar wel zeker een puntje. Voor de rest werk eens samen ipv elkaar politiek vliegen af te vangen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    Verkiezing propaganda geleuter. De pvda wil altijd huiseigenaren naaien, dus hoe zit dat nou?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.