Actievoerders tegen zendmast: ‘KPN treft geen blaam’

Plaatsen in de buurt waarvan een antenne zou moeten komen

Telecombedrijf KPN treft eigenlijk geen blaam voor het plaatsen van een zendmast in de achtertuin van bewoners van de Amsterdamseweg Die heeft gewoon vergunning gevraagd aan de gemeente en gekregen. Dat zegt aanvoerder Paul Pennock van de actiegroep tegen de antenne. Die kwam inmiddels te weten dat de woningen in het ‘zoekgebied’ van meer providers ligt. In elk geval komt T-mobile die kant op. De provider heeft nu nog – net als KPN tot voor kort – een mast op het dak van een flat aan Goeresepad, maar de eigenaren wilden daar de contracten niet verlengen. Daarom week KPN al uit naar de Amsterdamseweg. De bewoners vinden dat zij niet correct over de vergunningaanvraag zijn geïnformeerd. Als T-mobile dezelfde zendmast wil gebruiken, moeten KPN en gemeente dat wettelijk toestaan. Van het Rijk moeten gemeenten en provincies meewerken aan het plaatsen van GSM- en UMTS-antennes, maar dat hoort in overleg met bewoners. Daarvan was in Amstelveen geen sprake, constateert Pennock. Het Antennebureau heeft daarvoor een voorbeeldnota voor gemeenten geschreven. Volgens wethouder Levie kunnen overheden daarvan gebruik maken, volgens Pennock moeten zij dat doen. Amstelveen deed het in elk geval niet.

Aan de actievoerders is gevraagd mee te denken over een andere locatie, die wel voldoende dekking geeft voor het beoogde telecommunicatieverkeer. Als die niet wordt gevonden en de mast achter de woningen aan de Amsterdamseweg blijft staan, starten de bewoners een juridische procedure. “Daar zitten we niet op te wachten, maar ik word er ook niet door weerhouden,” zegt Pennock. De advocaat van de bezwaarden ziet voldoende aanknopingspunten voor een juridisch gevecht met de gemeente. “Die kan dus kaar borst nat maken,” zegt Pennock.

Lees ook:Harde actie van bewoners tegen zendmast
Lees ook:Gemeente vond andere locatie voor zendmast
Lees ook:Ergernis wekkende zendmast blijft gewoon staan
Lees ook:Raat: ‘Geen oorlog rond nieuwe zendmast’
Lees ook:Oud-raadslid: zendmastzaak ambtelijk slim gespeeld

Eén reactie op “Actievoerders tegen zendmast: ‘KPN treft geen blaam’

  1. H

    Maar wat vindt de wethouder Vergunningen, Herbert Raat eigenlijk??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.