Gemeente vraagt regio meer eigen huurwoningen voor Amstelveners

Wethouder Groot

Zoals eerder aangekondigd willen B&W meer sociale huurwoningen voor Amstelveense woningzoekenden reserveren. In een brief vragen zij deze week aan de Stadsregio Amsterdam (SRA) om uitbreiding van die vrije beleidsruimte bij de toewijzing. Het college wil vijftig procent van de beschikbare woningen zelf kunnen toewijzen, in plaats van de huidige dertig. Als die aanpassing wordt overgenomen door de regio denken B&W in totaal zeventig procent van de 600 jaarlijks vrijkomende sociale huurwoningen beschikbaar te hebben voor Amstelveners. Nu is dat in totaal 46 procent. Het college denkt daarmee eindelijk het zogenoemde scheefwonen te kunnen aanpakken, omdat er meer doorstroming op gang zal komen.Volgens CDA-wethouder Groot van Volkshuisvesting worden nu teveel Amstelveners benadeeld bij het vinden van een betaalbare woning, doordat veel sociale huurwoningen naar niet Amstelveners gaan. “Met deze verhoging moet de toewijzing van sociale huurwoningen aan Amstelveners naar zo’n 70 % stijgen, “ zegt hij. Volgens hem beschikken ook andere gemeenten over dat percentage. De vrije beleidsruimte is in een regionaal convenant vastgelegd in 2008. Het blijkt voor Amstelveen minder gunstig uit te pakken dan voor de omliggende gemeenten en resulteert hier in lange wachttijden.

Lees ook:Gemeente blijft beperkt in toewijzen sociale huurwoningen
Lees ook:Gemeente mag meer sociale woningen zelf toewijzen
Lees ook:Coalitie wil meer sociale woningen voor Amstelveners
Lees ook:Wachtijd Amstelveners sociale woningen weer langer
Lees ook:Gemeente hevelt koopwoningen over naar sociale huursector

Eén reactie op “Gemeente vraagt regio meer eigen huurwoningen voor Amstelveners

  1. Bob

    “Het blijkt voor Amstelveen minder gunstig uit te pakken dan voor de omliggende gemeenten en resulteert hier in lange wachttijden.” Dat is dus een blijk van bestuurlijk falen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.