Jongerenwoningen op plaats van Amstelrade

Op de plaats van Amstelrade komen jongerenwoningen. Het huidige wooncentrum voor gehandicapten (spastici) is de laatste jaren stelselmatig ontmonateld. Er zijn nog maar weinig bewoners, de overigens zijn verhuisd naar diverse locaties in de regio, waar zij in kleinere concentraties zelfstandig in wijken zijn gehuisvest (onder meer in IJburg). De eigenaar van het pand wil de locatie herontwikkelen en er 192 jongerenwoningen van elk zestig vierkante meter, middelgrote kantoren en 678 parkeerplaatsen realiseren. B en W vinden dat het voorstel verder moet worden uitgewerkt. Zij laten de uitgangspunten opstellen, met de randvoorwaarden voor de bouw.

 

De eigenaar heeft zes varianten neergelegd bij de gemeente. B en W vinden die met jongerenhuisvesting de beste optie en goed aansluiten bij de tot echte campus om te bouwen studentenwijk Uilenstede. Jongerenwoningen in de directe omgeving van Uilenstede zal een welkome aanvulling op het Amstelveense woningaanbod vormen, vindt wethouder Remco Pols. Daar assen volgens het college ook kleine en middelgrote kantoren bij. Tenslotte zien zij in extra parkeerplaatsen mogelijkheden voor verbetering van de parkeersituatie in Kronenburg en Uilenstede. Bij de beoordeling van de plannen zal het groepsrisico (een aanvliegroute voor Schiphol) een rol spelen.

 

Lees ook:Uilenstede wordt ´open´ campus met VU
Lees ook:Wiskundeteam wint jaar gratis kantoor op Uilenstede
Lees ook:Uilenstede zoek tegelwijsheden
Lees ook:B&W: studenten in lege kantoren Kronenburg
Lees ook:VVD wil straatnamen op Uilenstede

Eén reactie op “Jongerenwoningen op plaats van Amstelrade

  1. hpcoutinho

    Spastici omschrijft in ieder geval niet de omschrijving , die bij de bewoners van voorheen Amstelrade. Het is ronduit onbeschoft en kkwetsend om je op deze manier uit te drukken over met eeenlichamelijke beperking, aangeboren of niet. Dit soort artikeltjes vliegt blind op onjuiste informatie. De wijze, waarop de gehandicapten eruit gegaan zijn is bepaaldelijk ook niet bfris te noemen en gebaseerd op blatante leugens van direkteur Pellikaan en heeft sinds aanvang verhuizingen weinig positiefs opgeleverd. Er zijn door het verhuizen teveel mensen overleden, dit opgeteld bij de kwaliteit van de Mediese Zorg, die dateert nog uit de jaren 30. nu wenst men studenten hier onder te brengen? Wat mji en veel ex-bewoners brandt de tent agf of wordt de boel gekraakt. Daarnaast is Pellikaa+ osiragroep geen eigenaar, dat is Stichting Amstelrade/Nifterlake. Als je iets wenst te publiceren, zorg dat je de juiste informatie gebruikt.

    Hans

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.