Politieke vraagtekens bij uitbannen werkende jongeren Uilenstede

Moet Uilenstede weer, zoals in een grijs verleden, een uitsluitend voor studenten bestemde campus worden? Dat is wel de bedoeling van de eigenares (DUWO), de VU en de gemeente. Maar in de politiek zijn de meningen daarover verdeeld. Sommige fracties in de gemeenteraad zouden er ook, zoals nu, ruimte voor werkende jongeren willen houden. Er liggen inmiddels twee nota's (een visie en een nota van uitgangspunten) op tafel voor een omvangrijke reconstructie. Er komen 724 vervangende studenteneenheden. Bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur pleitte een vertegenwoordiger van de niet studerende bewoners van Uilenstede om de bevolking van dat ‘dorp' gemengd te houden en er ook in de toekomst woonruimte te blijven bieden aan werkende jongeren.GroenLinks leek daar wel in mee te kunnen gaan, omdat volgens haar de jongerenhuisvesting – toch al uiterst matig in Amstelveen – nu eenmaal overeind moet blijven. "Wij zouden op Uilenstede ook op langere termijn de jongerenhuisvesting er gehandhaafd willen zien," zei GL-woordvoerder Koot. Een doorn in het oog van zowel de studenten, verwoord door de bewonersvereniging op Uilenstede, als de VU en diverse politieke partijen zijn de probleemjongeren. Ook die worden er nu gehuisvest. Zij zorgen voor veel onrust en krijgen er volgens D66 geen goede begeleiding. Die fractie zou op de locatie van het aanpalende Amstelrade, dat gaat verdwijnen, graag een jongerencentrum zien verrijzen.
Verschil ven inzicht bestaat er in de gemeenteraad ook over de in de nota's opgenomen parkeernormen. Volgens sommigen komen er te weinig parkeerplaatsen. De PvdA stelde zorgvuldig onderzoek voor. Waarmee de vraag rees of dan de Nota van Uitgangspunten in zijn huidige vorm wel door de gemeenteraad kan worden behandeld.

Lees ook:B en W: Uilenstede niet onleefbaar
Lees ook:Jongerenwoningen op plaats van Amstelrade
Lees ook:Pols: bestaande uitgangspunten leidraad voor ontwikkeling Amsteleiland
Lees ook:Geen geld voor verplaatsing watersport
Lees ook:Nieuw wijkcentrum Keizer Karelpark wordt deel van scholencomplex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.