Dure koopwoningen op terrein scouting aan Poeloever

Op wat nu nog het terrein van de waterscoutinggroep Livingstone is, aan de Machineweg, komen vier dure koopwoningen. De scouts verhuizen naar de noordelijke Poeloever (de plaats van het voormalige openluchtzwembad). Eerst zou Watersportvereniging Amstelveen (Handweg) ook daarheen verhuizen, maar die overtuigde de gemeente ervan dat daarvoor de ruimte daar veel te beperkt is.

 

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een Programma van Eisen (PvE) voor de Machineweg. De kavels voor de woningbouw worden afzonderlijk verkocht aan de hoogste bieder, die de woningen binnen de randvoorwaarden realiseert.

De vier kavels zijn alle tussen de 1150 en 1550 m2 groot en mogen voor maximaal 165 m2 bebouwd worden. De bouwhoogte bedraagt maximaal negen 9 meter en de goothoogte 3,5 meter.
Door een groene zoom rond de bouwkavels blijft het landelijke karakter van het gebied behouden. Dit karakter wordt versterkt door de omringende sloot en de aanplant van essen langs de openbare weg. Ook zorgt de gemeente ondermeer voor de aanleg van twee bruggen en een voetgangersbrug en de verbetering van de openbare verlichting. Op 4 juli besluit de raad over de grondexploitatie voor de Machineweg. Voorstel is om een deel van de opbrengsten in te zetten voor de nieuwbouw van de botenloods van de Livingstonegroep aan de Noordelijke Poeloever.

Lees ook:Geen geld voor verplaatsing watersport
Lees ook:Bouw landhuizen aan Machineweg
Lees ook:Watersportvereniging blijft aan Handweg
Lees ook:Kritiek watersporters op Poeloeverplannen
Lees ook:Kantoorvilla’s en dure koopwoningen op grens Bankras-Kronenburg

2 reacties op “Dure koopwoningen op terrein scouting aan Poeloever

  1. Monique

    De titel lijkt te verwijzen naar de Radboudgroep aan de Oostelijke Poeloever maar het bericht gaat volgens mij toch echt over de Livingstoneclub die haar botenloods nu nog heeft aan de Machineweg. Op de Noordelijke Poeloever komt een nieuwe botenloods (onder voorbehoud van afgifte bouwvergunning etc.). Van hieruit kan de Livingstoneclub elk voorjaar via het water naar de Nieuwe Meer varen in plaats van het moeizame transport over de weg zoals nu.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Cees Sitvast

    Uit welingelichte bron heb ik vernomen dat ook de Radboudgroep naar het terrein van het voormalige zwembad (Poeloever) verplaatst gaat worden. Voor de oude lokatie van de Radboudgroep aan de Handweg staan eveneens dure koopwoningen gepland.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.