Bestuurscrisis bij wijkplatform Bankras-Kostverloren

Het wijkplatform Bankras Kostverloren kampt met een bestuurscrisis. Omdat de gemeente de bevoegdheden ervan drastisch heeft beperkt en van de wijkplatforms geen inbreng meer verwacht over ruimtelijke, is vrijwel het complete bestuur opgestapt. Er is nu alleen nog een interim-voorzitter. Tijdens de jongste wijkvergadering klonk woensdag de dringende oproep zich als kandidaat-bestuurslid te melden. Maar ook dat bleek nogal vruchteloos. Niemand staat blijkbaar te juichen en schoorvoetende wijkbewoners willen eerst wel eens weten wat de functie inhoudt en hoeveel werk die met zich mee brengt. Interim-voorzitter Martin Boon zei hooguit nog een jaar te willen aanblijven, om het platform toch in stand te houden. Volgens hem stapte het vorige bestuur op, omdat het platform minder inspraakmogelijkheden van de gemeente heeft gekregen. Volgens Boon is het vooral de bedoeling dat jongeren zich melden, maar die waren tijdens de wijkvergadering niet of nauwelijks aanwezig.De vergadering constateerde dat het platform gebrekkig in de wijk communiceert en te weinig aan een eigen profiel heeft gewerkt. De taken van het platform moeten meet bekend worden in de wijk, vond men. Een bestuur moet er in elk geval komen, zei Boon. “We kunnen moeilijk de boel de boel laten,” verzuchtte een andere wijkbewoner. Kritiek was er op de wijkkrant, die men te weinig actueel achtte.

Lees ook:Wijkvergadering Elsrijk gaat niet door
Lees ook:Vergadering Wijkplatform Waardhuizen Middenhoven
Lees ook:Openbare vergadering wijkplatform Randwijck
Lees ook:Thema-avond over openbaar vervoer in Bankras
Lees ook:Groenelaan mist postagentschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.