‘B&W verschuilen zich achter provincie met weg golfbaan’

B&W moeten zich niet verschuilen achter de provincie, nu zij hebben besloten de golfbaan in de Bovenkerkerpolder te ontsluiten via het voormalige A3-tracé. In Groenelaan is men nog steeds bezorgd over die toegangsweg, bleek dinsdag op een bijeenkomst van het wijkplatform.  Men vreest dat het verkeer over de Groenelaan toeneemt en betreurt dat de gemeente daarnaar geen onderzoek heeft gedaan, in elk geval – als dat wel is gedaan – daarvan geen resultaten heeft gepubliceerd. Secretaris Van den Heuvel van het wijkplatform constateerde dat B&W al een beslissing over de ontsluiting hebben genomen, voordat de wijk om een mening wordt gevraagd. “De provincie wil dat het verkeer niet over de Amsteldijk gaat, maar verplicht de gemeente niet voor het A3-tracé te kiezen,” zei Van den Heuvel. Meer smaken lijken er overigens niet te zijn, want de zogenoemde Middenwaard – waar het CDA ooit een rondweg wilde hebben, is ongeveer heilig en onaantastbaar verklaard door een meerderheid van de gemeenteraad, onder aanvoering van de VVD.

Volgens het wijkplatform moet de gemeente duidelijke randvoorwaarden stellen voor de ontsluiting via het A3-racé en meer informatie over de te verwachten verkeersdrukte verstrekken. Met temen als dat het een rustige straat wordt, zegt het platform weinig te kunnen. “Wat is rustig?’ vraagt Van den Heuvel zich af.

Volgens VVD-raadslid Walter Vervenne komt de zaak nog in behandeling bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Hij adviseerde het platform daar gebruik te maken van zijn recht op inspraak, tegenwoordig voor iedere burger en elk bedrijf mogelijk, ook over ongeagendeerde onderwerpen.

Lees ook:Eigenaar golfcentrum wil nu ontsluiting via Amsteldijk
Lees ook:Golfcentrum blijft toch bij bestreden toegang over A3-tracé
Lees ook:Ontsluiting golfcentrum blijft via A3-tracé
Lees ook:VVD wil duidelijkheid over ontsluiting golfbaan
Lees ook:Welles-nietes over nieuw onderzoek ontsluiting golfbaan

Eén reactie op “‘B&W verschuilen zich achter provincie met weg golfbaan’

  1. gerben

    Hulde voor Van den Heuvel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.