Buurt Eyckenstein niet tevreden met half speelveld

De buurt rond Eyckenstein in Westwijk is nog niet tevreden over de plannen van B&W met het speelveld. Het wordt weliswaar minder bebouwd dat de bedoeling was (zeven in plaats van zestien starterswoningen), maar de bewoners willen gewoon hel totale veldje aan Eyckenstein behouden. Dat overigens in het bestemmingsplan als locatie voor woningbouw is aangewezen. De bewoners gaan nu handtekeningen inzamelen onder de petitie om het college tot andere gedachten te brengen. VVD en Burgerbelangen staan achter het protest.

 

De bewoners vinden, evenals de twee fracties, dat die zeven woningen best ergens anders kunnen worden gebouwd. Herbert Raat van de VVD heeft alternatieve locaties voorgesteld, bijvoorbeeld het benutten van bestaande woningen om starters te helpen. Volgens hem behoort het veld tot de niet meer weg te denken voorzieningen in de buurt, ook al was het oorspronkelijk niet als speelveld bedoeld. Hij vreest bovendien dat bewoners van de nieuwe huizen zullen gaan klagen over overlast als de kinderen er vlak naast – op het overgebleven deel van het veldje – gaan voetballen.

Lees ook:Helft speelveld Eyckenstein blijft behouden
Lees ook:Speelveldjes Eyckenstein en Frans ter Gastlaan blijven behouden
Lees ook:VVD en BBA: handen af van speelveld Eyckenstein
Lees ook:VVD @ BBA: geen bebouwing grasvelden Westwijk
Lees ook:‘Geen dure maar sociale woningbouw in Bankras’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.