VVD en BBA: handen af van speelveld Eyckenstein

VVD en Burgerbelangen (BBA) hopen de overige partijen mee te krijgen in hun verzet tegen de plannen van wethouder Pols (Wonen) voor het bouwen van zogenoemde meergeneratie-woningen op het grasveldje aan Eyckenstein in  Westwijk. In die woningen zouden mantelzorgers en de door hen verzorgden samen kunnen wonen. Mooi plan, maar het grasveldje moet behouden blijven voor de kinderen, zodat die er kunnen blijven spelen en voetballen, vinden de twee fracties. Zij beschouwen het dus niet als ‘braakliggend terrein’, zoals B&W doen.

Het gemeentebestuur zit in spagaat tussen kinderen en mantelzorg, beseft VVD-raadslid Herbert Raat. Maar wat hem betreft gaan aan Eyckenstein de kinderen het winnen. Woensdag (3 december) wil hij dat opnieuw duidelijk maken in de raadscommissie Burgers en Samenleving. Eerder al hebben Raat, diens fractiegenoot Ponjee en Linda Roos van Burgerbelangen (BBA) er vragen over aan het college gesteld.  “Het zogenaamde braakliggende bouwterrein wordt al meer dan 15 jaar intensief gebruikt door de kinderen in de buurt,” zegt Raat. “De ouders houden een oogje in het zeil zodat het allemaal goed gaat. Het is een belangrijke plek in de buurt voor de kinderen en hun ouders.”

Hij wijst ook op de kersverse notitie van de wethouder over de visie van het college op
het vrijetijdsaanbod voor de Amstelveense jeugd. Daarin staat dat het opknappen en renoveren van speelvelden als actiepunt. Dat is iets anders dan er woningen op bouwen, vindt Raat. Hij gaat er voor pleiten dat dan ook aan Eyckenstein niet te doen.

En die mantelzorgers dan? “Iedereen die nu in de wijk gaat kijken, kan zien dat er genoeg woningen te koop of te huur staan. Er zijn voor de mantelzorg dus genoeg mogelijkheden binnen de bestaande bouw,” vindt Raat. “Laat onze wethouders zo snel mogelijk om tafel gaan met de woningbouwcorporatie Woongroep Holland en de zaken regelen. Dan zijn onze mantelzorgers waarschijnlijk sneller onder dak en kunnen de kinderen blijven voetballen.”

 

 

Lees ook:Buurt Eyckenstein niet tevreden met half speelveld
Lees ook:VVD @ BBA: geen bebouwing grasvelden Westwijk
Lees ook:Speelveldjes Eyckenstein en Frans ter Gastlaan blijven behouden
Lees ook:Kinderen minder (woon) dupe van scheiding
Lees ook:Vragen VVD over bouw op grasveld B’kerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.