VVD wil ander gebruik carpoolplaats A9

De VVD wil wel eens weten of de carpoolplek bij het ziekenhuis aan de Burgemeester Boersweg, die doorgaans vol staat, ook wordt gebruikt waarvoor die is bedoeld. De fractie gaat daarover dinsdag vragen stellen aan wethouder Jeroen Brandes in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN).

Arjan Gerritsen van de VVD wil telcijfers en inzicht in doelen van de gebruikers. Een carpoolstrook is bedoeld voor mensen die erheen rijden en daar een afspraak hebben met een andere automobilist, om met hem als passagier de weg te vervolgen. “Nevengebruik is op zich niet erg zo lang er geen vervelende situaties ontstaan, maar het is goed om dit inzichtelijk te maken”, zegt Gerritsen, die kansen ziet om de carpoolplaats in functionaliteit en capaciteit te vergroten.

De carpoolplaats heeft in totaal 96 plaatsen voor auto’s en ligt bij de A9, zowel aan de rad van de stad als dicht bij belangrijke voorzieningen, constateert hij. Volgens de VVD moet er een onderzoek komen naar uitbreiding in functionaliteit en capaciteit van de carpoolplaats.

Gerritsen: “Men kan er een (tijdelijke) Park and Ride of een plaats voor bezoekersparkeren voor het Stadshart in het weekend van maken.” Volgens hem zouden automobilisten dan met openbaar vervoer of een ‘Stadshart-express’ naar het Stadshart kunnen. “Ook kunnen er deelfietsen gestald worden, zodat mensen de stad in kunnen fietsen naar hun bestemming in plaats daarvoor de auto te gebruiken.”

Buiten de stad

Met de werkzaamheden aan de A9, de Amstelveenlijn en het voormalige KPMG kantoor in het verschiet, kan op deze locatie naar de mening van de VVD autoverkeer buiten de stad gehouden worden, zowel doordeweeks als in het weekend. Van de fractie moet uitbreiding van de capaciteit en functionaliteit van de Carpoolplaats onderdeel van het gemeentelijke maatregelenpakket voor de lokale infrastructuur rond de realisatie van de A9 en Amstelveenlijn worden. Gerritsen: “Daarna kan altijd nog besloten de plaats weer terug te brengen naar het huidige niveau, maar tot die tijd ligt hier wat ons betreft een grote kans. Het levert een bijdrage aan minder geluidoverlast, minder verkeersdruk en verbetering van de luchtkwaliteit. Het biedt een duurzaam alternatief en is goed voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van Amstelveen”.

 

 

Lees ook:Secretaris generaal VWS beijkt sportende AV-ers
Lees ook:CDA wil gratis weekendparkeren terug bij KPMG
Lees ook:VVD-er wil betere communicatie over A9
Lees ook:VVD wil scholen aan Orion opknappen
Lees ook:VVD: ‘Sociale woningen te vaak afgewezen’

Eén reactie op “VVD wil ander gebruik carpoolplaats A9

  1. Jan van Enthoven

    Een parkeerplaats is een parkeerplaats. Hoe zeer ik ook begrijp dat men wil dat het voor carpoolen wordt gebruikt.

    Bij mijn huis parkeren ook veel forensen. Hoezeer ik me er soms ook aan erger bedenk ik altijd maar: die mensen doen niets fout. Een openbare parkeerplaats is een openbare parkeerplaats. Volgens mij staan die auto’s daar beter dan in woonwijken. Zo kun je wel alles willen reguleren. En de VVD is toch de partij die voor deregulering is ?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.