Raad: onderzoek NTC-verkeer onnodig

Jeroen Brandes

Alleen van mede-indiener SP kreeg de ChristenUnie in de gemeenteraad woensdagavond steun voor een motie over de toekomstige verkeersstroom op de Bovenkerkerweg, waar het nationaal tenniscentrum (NTC) komt. Bert de Pijper van de CU wilde dat B&W onderzoeken of een ‘groene golf’, tijdige afslag naar het NTC (zodat bezoekers daarvan het verkeer niet verstoppen) en een P&R bij Uithoornlijn en N201 mogelijk zijn.

Het college op basis van een vervolgonderzoek de weg verbreden tot aan de Wiegelweg. Maar, redeneert De Pijper, daar komt het verkeer dan weer op een trechter van één strook per richting. Volgens B&W is ook verkeersdoorstroming nodig tussen N201 en A9. Maar een aantal ingrepen staat al vast, wegens ambtelijke conclusies, terwijl ChristenUnie en SP alternatieven willen onderzoeken. Daar sloot GroenLinks zich bij aan.

De meerderheid van de raad, met uitzondering van GroenLinks en de twee facties achter de motie, ging akkoord met het voorstel van B&W, waar dus drie fracties tegen stemden. Volgens verkeerswethouder Jeroen Brandes is het niet nodig tot aan Uithoorn een vierbaansweg aan te leggen, maar moet wel het verkeer van de Wiegelweg in noordelijke richting beter worden gefaciliteerd.

De aanleg van een P&R wordt in de plannen volgens hem al meegenomen. Hij vond de motie overbodig en kennelijk dacht de meerderheid van de raad als hij.

 

 

Lees ook:Raad wil deur voor toekomstige metro open houden
Lees ook:Raad tegen reserveren geld voor meerkosten gehandicapten
Lees ook:Parkeren mantelzorgers veel goedkoper
Lees ook:Onderzoek naar recreatieplas in polder
Lees ook:Ouders niet geïnteresseerd in kind in verkeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.