ChristenUnie: beteugel extra verkeer NTC

Maria Vlaar

Er moet niet over een langere afstand dan strikt noodzakelijk is op de Bovenkerkerweg een dubbele rijstrook komen. Dat trekt extra verkeer aan. De ChristenUnie komt woensdag in de gemeenteraad met een motie om het door B&W voorgestelde plan, waarin rekening is gehouden met de komst van het Nationaal Tenniscentrun (NTC) bij ‘De Kegel’, aan te passen.

De raad bespreekt woensdag de toekomstige verkeersdoorstroming tussen de omgelegde N201 en de A9. Dat het NTC op het bestaande sportpark ‘De Kegel’ komt, zorgt voor verkeer daarheen. Daar moet men wel veilig kunnen komen, zonder gevaar te lopen doordat de Bovenkerkerweg extra verkeer aantrekt, dat overigens na verloop van tijd – doordat de weg dan weer smaller wordt, alsnog vast loopt.

“Wij erkennen dat aanpassingen noodzakelijk zijn”, zegt burgerraadslid Maria Vlaar van de ChristenUnie. `Niemand is ermee gebaat als de Bovenkerkerweg dichtslibt wanneer eenmaal het NTC in gebruik wordt genomen. Maar het schiet zijn doel voorbij als over een langere afstand een dubbele rijstrook wordt gerealiseerd, die een aanzuigende werking zal hebben op het verkeer en uiteindelijk toch weer overgaat in enkele rijbanen, zodat alsnog het verkeer vastloopt.”

Zij voorziet ook problemen voor fietsers die moeten oversteken bij de Nesserlaan. “Die is nu doeltreffend en overzichtelijk, maar verandert dan in een onneembare vesting.”

Ruimte

Er zijn volgens de ChristenUnie nog andere verbeteringen denkbaar voor de toegang vanaf de Bovenkerkerweg naar het toekomstig NTC. Het verkeer er heen kan de stroom over de Bovenkerkerweg eerder verlaten, denkt de fractie. Volgens haar worden op die manier verstoppingen vermeden. “Die ruimte is er,” zegt Vlaar. “Waarom zouden we die niet benutten?”

De fractie stelt ook voor te onderzoeken of een ‘groene golf’ de doorstroming van het verkeer zal kunnen bevorderen. Alle verkeerslichten vanaf de kruising met de Noorddammerlaan / Sportlaan tot aan de N201 zouden in een dergelijk onderzoek meegenomen moeten worden. Een groene golf heeft bovendien als positief bijeffect dat te hard rijden wordt ontmoedigd, zegt de ChristenUnie, die ook

een P&R voorziening bij de Uithoornlijn en de N201 wil. Die al naar haar mening tot een substantiële vermindering van het autoverkeer op de Bovenkerkerweg leiden.

 

 

 

Lees ook:Maria Vlaar (CU) uit raadscommissie RWN
Lees ook:Drie Amstelveners kandidaat CU/SGP in NH
Lees ook:Fractiesteun voor ChristenUnie
Lees ook:ChristenUnie: ‘Woonbeleid gemeente faalt’
Lees ook:ChristenUnie ziet geen strand in zwembak

5 reacties op “ChristenUnie: beteugel extra verkeer NTC

 1. Jan Demming

  Zo lang van ‘hogeraf’ ontkent wordt dat extra asfalt alleen maar meer verkeer aantrekt, zo lang strijd je tegen windmolens in dit land. En zo lang de VVD in ons land aan de macht is, zo lang wordt ons landschap steeds meer een vlakke, stenen en saaie boel met veel lawaai en uitstoot van kwalijke gassen. Daar hoef je overigens niet voor gestudeerd te hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Voor autopartij VVD geldt het aantrekken van meer autoverkeer niet als een bezwaar maar als een teken van economische groei en dus van vooruitgang, ongeacht de maatschappelijke, ecologische en klimatologische bezwaren. Tegen de tijd dat fossiele brandstof schaars en onbetaalbaar wordt, is ons land volgeplempt met onbruikbaar asfalt.

  Er moet eens een kaart van Amstelveen gemaakt worden waarop duidelijk de contouren van lawaai en luchtvervuiling door auto- en vliegverkeer te zien zijn. Dat zal schrikken zijn en misschien hebben dit soort discussies dan meer effect.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank

  Daar ben ik ook voor, want dan ligt het Stadshart op zijn gat en dan is UR ook vertrokken.
  Even iets anders. Op Groenhof komen nu 3 grote supermarkten. Met 2 kan men de parkeerdruk al nauwelijks aan. Je ziet nu al auto’s constant rondjes rijden. De Groenelaan is ook een overbelaste verkeersader. Maar nu moet de Lidl er ook nog bij. Leuk voor de omwonenden. De toeleveranciers met hun grote trucks kunnen er nauwelijks bij. Aan de andere kant heeft men de Action geen vergunning gegeven om in Waardhuizen te komen (volgens diverse winkeliers)omdat dat te veel parkeerdruk zou opleveren. Zeer vreemd allemaal!

    /   Beantwoorden  / 
 4. jo

  Verboden op zondag te tennissen ??

    /   Beantwoorden  / 
 5. Gerben

  Raadslid Vlaar met mooie (e)motie. Mag er raadsbreed in. Dus ook met steun van VVD en – touwtje uit de deur – D’66.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.