CDA claimt bijdrage oplossing brug

Ferry van Groeningen

Doordat nu tijdens de werkzaamheden aan de provinciale brug bij Ouderkerk één deel open blijft, hoeft autoverkeer niet kilometers om te rijden, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Net als andere politieke partijen, zegt het CDA daar nu blij mee te zijn. Er komt een nieuwe brug tussen Amstelveen en Ouder-Amstel.

Men voert het werk, dat in 2018 begint, nu – anders dan eerst bedacht – gefaseerd uit. Dat niet hoeft te worden omgereden, voorkomt extra milieubelasting voor de regio, zegt het CDA. Ook blijven de winkels in Ouderkerk en de horeca aan de Amstelzijde bereikbaar. Dat laatste tot vreugde van vooral de VVD en D66, zoals zij eerder meldden.

Het regionale CDA claimt in 2014 al aandacht te hebben gevraagd voor de dreigende afsluiting van Ouderkerk, zowel fysiek als economisch. Dat gebeurde onder het motto ‘Twee jaar zonder brug, geen weg terug’.

“We zijn met CDA Amstelveen en Ouderkerk, inwoners en ondernemers al in een vroeg stadium naar de Provinciale Staten geweest en hebben op bestuurlijk niveau de druk weten op te voeren”, zegt de Amstelveense CDA-fractievoorzitter Ferry van Groeningen. Samen met alle belanghebbenden en inzet van de wethouders Bot van Amstelveen en Korrel van Ouderkerk zijn we er nu uit. De Provincie koos voor de beste oplossing en binnen budget. We zien de verdere uitwerking dan ook met vertrouwen tegemoet”. De CDA-fractie in de gemeenteraad van Ouder-Amstel zegt tijdens de raadsverkiezingen in 2014 al campagne voor open houden van de brug te hebben gevoerd. Zij complimenteert de eigen gemeente, buurgemeente Amstelveen, provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam met de aangedragen oplossing.

De brug zou oorspronkelijk tijdens de nieuwbouw volledig worden afgesloten voor autoverkeer. Alleen voor busverkeer, fietsers, voetgangers en hulpdiensten was een tijdelijke brug gepland. „Dat zou een doodsteek kunnen betekenen voor de plaatselijke middenstand en heel veel omrijkilometers voor bewoners”, zegt fractievoorzitter Luuk de Vré van het CDA Ouder-Amstel. „Onze CDA- wethouder Rineke Korrel maakte zich bestuurlijk hard voor een andere oplossing. Onze regiovertegenwoordiger in provinciale staten Hermen de Graaf steunde ons. Namens Ouder-Amstel heeft Hans Oud een vurig pleidooi gehouden in provinciale staten. En in de werkgroep Tijdelijke bereikbaarheid hebben we namens bewoners en bedrijven onze zorgen geuit en ideeën kunnen aandragen. Dat heeft geleid tot een extra onderzoek waarbij de oplossing is gevonden. Binnen het gestelde budget”, zegt werkgroepslid Jan Beukeboom namens het CDA vast.

 Gefaseerd

De nieuwe brug wordt in twee afzonderlijke delen uitgevoerd, een voor de richting Amstelveen en het andere deel richting Ouderkerk aan de Amstel. Voordat de sloop van de oude brug start, wordt al het eerste deel van de nieuwe brug gebouwd. Tijdens de sloop kan al het verkeer hier overheen. Vervolgens begint het bouwen van het tweede deel. Omdat de oude brug langer wordt gebruikt is wel extra onderhoud nodig in oktober en november 2016. De brug is dan ongeveer vier weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen het grootste deel van deze afsluiting de brug wel gebruiken.

 

Lees ook:Ook VVD claimt bijdrage oplossing brug
Lees ook:Informatiemarkt over brug Ouderkerk
Lees ook:Combinatie VolkerWessel en Hollandia Infra bouwt brug
Lees ook:CDA: O’kerk dreigt 2 jaar op slot te gaan
Lees ook:VVD: Blijft horeca bereikbaar tijdens ‘brugwerk’?

5 reacties op “CDA claimt bijdrage oplossing brug

 1. Rotary-vriendje

  Heel goed, Ferry. Zelfs als SP-er zie ik voor het CDA weer een rol als bruggenbouwer weggelegd. Hoe beter de brug, des te minder er van de idealen verwatert…….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank

  Goede oplossing. In het belang van de Amstelveense economie en werkgelegenheid. Dit heeft niets met politiek te maken, want ik kan me niet voorstellen dan een partij daar tegen is. Is adequaat bestuur. Dus ook geen verdienste van het CDA .

    /   Beantwoorden  / 
 3. Slimpie

  Ongelofelijk dat het CDA nog denkt , dat de kiezer in zo’ n actie voor de bühne zal stinken

    /   Beantwoorden  / 
 4. PeterPC

  Bruggen bouwen? Verbinden heet dat tegenwoordig.

  En dat ben ik nu aan het doen. Het verbinden van mijn doorgesneden polsaders.

  Al die partijen die als maar beloven. Trap er niet in.

  En daarom ga ik SP stemmen, die kunnen niets beloven en teleurstellen dus niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Kijk, hoe ver weg inzicht ook vaak zit, eens komt het bovendrijven. Heel goed, PC.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.