CDA en D66: ‘Kantoor ombouwen voor parkeren’

Er moet een voorziening voor lang parkeren bij de Beneluxbaan in Amstelveen-noord komen, speciaal voor ‘tramforenzen’. Dat vinden CDA en D66. Zij gaan in de komende gemeenteraad een motie indienen om B&W ertoe te bewegen dat te onderzoeken.

De fracties denken aan het ombouwen van een van de vele leegstaande kantoren. Forenzen die men de auto naar Amstelveen komen en daar de tram pakken, zouden er niet al te duur hun auto moeten kunnen stallen. De voorziening moet in de buurt van een tramhalte liggen, vinden de fracties.

Volgens hen kunnen nu bewoners aan de randen van de aangrenzende woonwijken hun auto’s niet kwijt omdat  forenzen hun auto naast de tramhaltes parkeren en vervolgens op de sneltram naar Amsterdam stappen. Met een laagdrempelige langparkeervoorziening kunnen volgens D66 en CDA de ‘tramforenzen’ ervan overtuigd worden dat zij beter niet in de woonwijk kunnen gaan staan.

Uit een enquête in Randwijck bleek een jaar geleden dat 65 procent van de bewoners in die wijk geen zin had in betaald parkeren met vergunningen. “De nadelen, namelijk betalen voor een vergunning, wegen voor de meeste mensen in het centrale deel van de wijk gewoon niet op tegen het voordeel van minder parkeerdruk”, zegt CDA-fractievoorzitter Ben Jonker. “Logisch dat een ruime meerderheid tegen het voorstel was.”

D66 & CDA denken de problemen voornamelijk te kunnen verminderen als langparkeerders buiten de woonwijk, maar wel dicht bij de halte, hun auto kwijt kunnen. “Er staan naast de Beneluxbaan tientallen kantoren leeg. Wat ons betreft moet het prima mogelijk zijn één van die kantoren, of de er bijbehorende parkeervoorzieningen om te toveren tot een parkeermogelijkheid”, zegt  D66-raadslid Lex Hendriksen. Daarnaast moet volgens hem en Jonker de communicatie over het parkeren worden verbeterd. En de prijs van de nieuwe parkeervoorziening mag niet  afschrikken, vinden zij.

Lees ook:CDA tegen betaald parkeren in en om Stadshart
Lees ook:CDA wil gratis weekendparkeren terug bij KPMG
Lees ook:VVD en CDA bezorgd over parkeren Oude Dorp
Lees ook:CDA: ‘Stop de zandbaksoap aan Punter’
Lees ook:VVD: ‘Versoepelen parkeernorm in strijd tegen leegstand’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.