Gevaarlijkste kruispunt krijgt rotonde

Volgens de gemeente is het de gevaarlijkste kruising van Amstelveen. Die van Lindenlaan en Van der Hooplaan (bij Rabobank en Zeeman). Het is de plek waar de meeste ongelukken worden geregistreerd. Om het kruispunt veiliger te maken komt er een rotonde. Die past naadloos in de prioriteiten van het college om de verkeersveiligheid in Amstelveen te vergroten, zeggen B&W. Volgens hen bestaat er groot maatschappelijk draagvlak voor aanleg. Tussen 2005 en 2009 werden er twintig ongelukken geregistreerd, waarvan negen met letsel. Vooral fietsers waren het slachtoffer. Als er een rotonde komt, kunnen fietsers en voetgangers met voorrang oversteken.

Naar de mening van wethouder John Levie van verkeer (BBA) werd het hoog tijd het kruispunt aan te pakken, vooral in het belang van kwetsbare verkeersdeelnemers. Bewoners, winkeliers en Fietsersbond juichen de plannen volgens hem toe. Om hinder voor winkeliers, schoolgaande jeugd en Connexxion bij de werkzaamheden te beperken vindt de aanleg zoveel mogelijk in de zomervakantie plaats.

Lees ook:Twee kruispunten Keizer Karelweg veiliger
Lees ook:Rotonde bij Gondel geopend
Lees ook:Auto te water, niet door nieuwe rotonde
Lees ook:Rotonde Keizer Karelweg geopend
Lees ook:Rotonde Groen van Prinstererlaan open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.