College nu concreter: schoolroutes worden veiliger

Raadslid Hans Koot

Raadslid Roeland Smits

B&W hebben hun eerdere antwoorden op vragen van PvdA en GroenLinks over veilige routes naar scholen nu toch concreter gemaakt. Met de eerste antwoorden waren beide fracties niet tevreden. Die waren vol;gens hen te vaag en hadden een te hoog niks-aan-de-hand gehalte. Naar acht scholen komen er veiliger fietsroutes, meldt het college nu. Een het fietspad langs de Beneluxbaan wordt aangepast. Bij de acht schoolroutes gaat het vooral om kruisingen  waar in de laatste jaren scholieren werden aangereden en gewond raakten. Overigens zeggen B&W dat er niet echt sprake is van zogenoemde ‘black spots’, waar veel ongelukken gebeuren. Helemaal tevreden zijn de raadsleden Smits (PvdA) en Koot (GL), die de vragen stelden, overigens nog niet.Op de Beneluxbaan kunnen kan men aan de westkant, op het gedeelte tussen Kalfjeslaan en Rembrandtweg, alleen naar het zuiden rijden. Dat pad wordt volgens het college nu geschikt gemaakt voor fietsverkeer in beide richtingen. Ook worden de tegels door asfalt vervangen.

De verbeteringen op de schoolroutes worden volgens de planning in twee gevallen – langs de Bovenkerkerweg en het kruispunt van die weg met de Neser5laan – pas in 2015 uitgevoerd. Dat duurt de fracties te lang. De raad had in unaniem aanvaarde moties al eerder op verbeteringen van de schoolroutes aangedrongen.

Lees ook:Raadsfracties voelen zich met kluitje in riet gestuurd over fietsroutes
Lees ook:Twijfels over versmalling Beneluxbaan
Lees ook:College wil mosquito in APV regelen
Lees ook:Cardanus tevreden met ‘genuanceerd’ rapport raadsonderzoek
Lees ook:D66 tegen reclame Beneluxbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.