Tunnel A9: minstens tien jaar verder

Het duurt nog minstens tien jaar voordat de verbrede A9 in een tunnel door Amstelveen ligt. En waarschijnlijk langer. De gemeente verwacht tussen 2010 en 2017 de ‘uitvoering van de planstudie.' B en W zeggen te beseffen dat het nu tussen regio en Rijk behaalde akkoord over de weg pas het begin is van een omvangrijk project, maar toch ‘een formidabele stap vooruit' en een ‘belangrijke basis voor de verbetering van de bereikbaarheid van de Noordvleugel van de Randstad.'

 

Amstelveen denkt 100 miljoen euro in de tunnel te kunnen investeren. Dat geld moet komen uit de herontwikkeling van heel het gebied rond de A9. De tunnel, waardoor de gemeente nket langer in twee delen wordt gescheiden, maakt het volgens het college mogelijk vierduizend woningen extra te bouwen. B en W pleiten ervoor dat de aanleg van een extra buis voor openbaar vervoer in de twee kilometer lange tunnel wordt onderzocht. De aansluiting van Amstelveen in zijn huidige vorm op de rijksweg zal verdwijnen. In plaats daarvan komt er bovengronds een ‘stadsstraat.'

Lees ook:Kabinet stemt in met overkapping A9
Lees ook:Brockhoff: ‘Tunnelplannen vergen 67 Meander-torens nodig’
Lees ook:Versneld politiek groen licht gevraagd voor tunnel A9
Lees ook:Toen PvdA nog tunnelpartij was…
Lees ook:Voorbereiding A9-tunnel opgeschort wegens geldgebrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.