College blij met aandacht voor Amstelveen in urgentieprogramma Eurlings

Dat in een door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat uitgebracht urgentieprogramma een planstudie naar de ontwikkeling van de verbinding A6/A9 is opgenomen, wordt door B en W van harte toegejuicht. Het is ook verheugd dat de ontwikkeling van Schiphol in het programma is opgenomen. Het college heeft laten weten tegen bovengrondse verbreding van de A9 te blijven, omdat daardoor de overlast toeneemt.

 

Eurlings wil op korte termijn een aantal infrastructurele problemen in de Noordvleugel van de Randstad oplossen. Daarbij is vooral de bereikbaarheid in het geding. B en W zeggen in een reactie het belang van snelle besluitvorming te onderschrijven.
Voor een duurzame oplossing ondersteunen B en W de verdiepte (en overkapte) Stroomlijnvariant van de A9 ter hoogte van Amstelveen. Zij spreken nogmaals de bereidheid uit bij te dragen in de extra investeringslasten voor een tunnel.

Het college zegt ervan uit te gaan gaat dat beslissingen die genomen worden bij de uitwerking van de Bestuurlijke Taskforce Amstelveen zwaar zullen meewegen bij de verdere uitwerking van de toekomst van Schiphol.

Lees ook:Eurlings komt voor A9-tunnelplannen naar Amstelveen
Lees ook:Eurlings: meer auto’s, minder overlast op A9
Lees ook:College wil inhaalslag leefbaarheid rond Schiphol
Lees ook:VVD voor verhuizing vlieglawaai naar Lelystad
Lees ook:Ondernemers: KPMG gebouw moet Raadhuis worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.