Eurlings komt voor A9-tunnelplannen naar Amstelveen

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat bezoekt maandag (23 april) Amstelveen om zich te verdiepen in de wens van de gemeente de A9 te overkappen, zodat een tunnel ontstaat. Dat zou volgens haar onderdeel moeten zijn van de totale besluitvorming over de planstudie voor een verbeterde wegverbinding Schiphol – Amsterdam – Almere. Het besluit van het kabinet over deze planstudie wordt in april of begin mei 2007 verwacht.

 

Eurlings wordt op zijn vroegst om 16.00 uur verwacht in de Annakerk aan de Amsterdamseweg, waar de gemeente die dag een presentatie over haar tunnelplannen zal hebben ingericht voor de minister. Maar ook inwoners en andere belangstellenden zijn daar van 14.30 tot 17.00 uur welkom.

Amstelveen is voorstander van het zogenoemde stroomlijnalternatief uit de planstudie, wat geen nieruwe weg, maar opwaardering van de A9 inhoudt. Die uitbreiding van de capaciteit van de A9 zou wel moeten inhouden dat het Amstelveense deel van de weg ondergronds komt. De gemeente beschouwt dit als een unieke kans op een duurzame oplossing om de doorsnijding van de stad op te heffen en de leefbaarheid te verbeteren.

Lees ook:College blij met aandacht voor Amstelveen in urgentieprogramma Eurlings
Lees ook:Kabinet stemt in met overkapping A9
Lees ook:Eurlings: meer auto’s, minder overlast op A9
Lees ook:Versneld politiek groen licht gevraagd voor tunnel A9
Lees ook:Pols tekent in Ridderzaal voor A9 tunnel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.