B en W blij met aandacht kabinet voor ‘Amstelveense’ A9

De wethouders Pols en Tabak lijken het als een resultaat van hun lobby in Den Haag te zien dat het kabinet vrijdag heeft besloten bij het wegtraject Schiphol-Amsterdam-Almere expliciet aandacht aan het Amstelveense deel van de A9 te besteden.

Die speciale aandacht bestaat er uit dat in de komende drie maanden wordt onderzocht ‘wat het oplossende vermogen is van de uitbreiding en inpassing van de Gaasperdammerweg en de A9 bij Amstelveen voor de verkeers- en leefbaarheidsproblemen.’ Kort gezegd: het kabinet laat nog eens bekijken of er nog iets is te doen aan verbetering van de leefbaarheid langs de A9. En, zo ja, hoe dat dan gefinancierd moet worden, in overleg met de regio.

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen had begin juni 2006, naar aanleiding van een beperkte Milieu Effect Rapportage (MER) van Grontmij, uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat al aangegeven dat de problemen van geluid, luchtkwaliteit en externe veiligheid op het Amstelveense deel van de A9 zijn groter dan in het centrale deel van het traject. Een tunnel of een verdiepte en overkapte A9 door Amstelveen vindt het college bij capaciteitsvergroting van de rijksweg de enige juiste maatregel.

Lees ook:B en W: rijksonderzoek A9 ondermaats
Lees ook:College wil geld Zuiderzeelijn voor tunnel A9
Lees ook:Nationale ombudsman wil opheldering gemeentelijke behandeling klacht Golfodrama
Lees ook:Deel Golfodrome vervalt
Lees ook:Gemeente wil geen boortunnel maar overkapping A9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.