Jazz met Klatwerk3 in Bolder

In het kader van de serie Jazz in de Buurt vindt vrijdag 13 april (20.00 uur) in de Bolder aan Groenhof het optreden plaats van Klatwerk3,binnen het ruime jazz aanbod een uniek ensemble. Het componeert en speelt eigen composities. Boelo Klat is er de vormgever / componist van.

In Amstelveen zijn ze inmiddels geen onbekenden meer; vorig jaar waren zij nog in Villa Randwijck. De muziek van Klatwerk3 is niet onder één noemer te vangen en dat hoeft dan ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn er in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van de eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve ‘Noord-Europese’ wereldjazz.

Berlijn

In 2017 bracht Klatwerk3 de CD ‘A Clockwork Orange’ uit met als thema ‘Lost in Berlin’. Het fysieke bezoek aan die stad was een avontuur met uitdagingen, dat voor veel inspiratie en nieuwe composities zorgde; met als gevolg verscheidene succesvolle optredens. Het nieuwe repertoire van de band blijkt inderdaad weer een succes te zijn.

Klatwerk3 is: Boelo Klat, piano – Ruud Vleij contrabas en Ancel Klooster slagwerk

https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=XuqXj-65g2s

 

 

 

 

Lees ook:Klatwerk3 in Villa Randwijck
Lees ook:Jazz van ‘Klatwerk 3′ in De Bolder
Lees ook:Jazz in Openluchttheater
Lees ook:Voorstelling Vloeimans (trompet) en Van Kesteren (harp)
Lees ook:Marnix Busstra Band in De Meent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.