Turbulence met Big Lions Band in P60

Vrijdag 20 april is de dag die veel cannabis fans al tijden rood omcirkeld in de agenda hebben staan. Ook in P60 gaat ‘420’ niet onopgemerkt voorbij, want dat wordt gevierd met Turbulence en zijn Big Lions Band (21.30 uur).

Turbulence werd in ’99 ontdekt door topproducer Philip ‘Fatis’ Burrell. Hij tekende direct voor zijn Xterminator label en ontpopte zich tot een internationaal gerespecteerde reggae artiest. Vaak wordt de Jamaicaanse zanger geprezen om zijn veelzijdigheid: roots reggae, dancehall, R&B of hiphop, niets is hem vreemd.

In Sizzla vindt Turbulence een muzikale zielsverwant met een vergelijkbare stijl en stemgeluid. Niet zo gek ook, want de twee deelden de afgelopen jaren regelmatig het podium.

Politiek

Zijn teksten zijn vaak politiek en maatschappelijk beïnvloed, wat goed past bij zijn gepassioneerde, rauwe delivery. Zijn doorbraak kwam met hit single ‘Notorious’, maar ook zijn nieuwe tracks als ‘So Long’ en ‘Jerusalem’ hebben heerlijke sunny vibes.

 

 

 

Lees ook:Latin Quarter in P60
Lees ook:Lutan Fyah en Joggo in P60
Lees ook:Ziggi Recado en Maikal X in P60
Lees ook:Dirty Reggae Aggrolites in P60
Lees ook:Vierde keer French Connection in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.