Grieks drama over moord en wraak

Donderdag 12 april (20.00 uur) is de toneelvoorstelling De Oresteia van Het Nationale Theater (voorheen Het Nationale Toneel) te zien in Schouwburg Amstelveen. Een Grieks familiedrama over moord en wraak. Zaterdag 14 april staan Leonie Meijer, Marijn Brouwers, Merijn Oerlemans en een live combo met hun concert Bella Italia – Cantare tricolore op het programma.

Het Nationale Theater brengt elk seizoen een klassieker uit de toneelgeschiedenis. Dit jaar is dat dé oertekst van het westerse toneel: De Oresteia van Aeschylos uit 460 voor Christus.

In zijn Oresteia schetst Theu Boermans een wereld waarin de ‘clash of civilizations’ zojuist heeft plaatsgevonden: de oorlog tussen Oost en West is gestreden, dictator Agamemnon komt zegevierend thuis. Maar daar heeft zijn vrouw Klytaimnestra ter ere van zijn glorieuze thuiskomst een bloedstollende verrassing voor hem voorbereid, die zij hem onder het toeziend oog van hun kinderen toedient. De Oresteia laat zien wat er gebeurt als een vrouw in verzet komt tegen de barbarij die onze beschaving ondermijnt

 Smaken

De smaken en ingrediënten van het Italiaanse lied, zaterdag 14 april te zien, zijn net zo rijk als die van de geliefde Italiaanse keuken. Hoogste tijd dus voor een verrassingsmenu met de lekkerste en mooiste Italiaanse topsongs van Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Paolo Conte, Andrea Bocelli, Raffaella Carrà, Il Divo, Riccardo Cocciante, Milva en niet te vergeten grote hits die bekend zijn door de versies van Marco Borsato, André Hazes en Willy Alberti.

Theateragenda

Woensdag 11 april staat cabaretier Roué Verveer met Heppie de Peppie op het programma. Diezelfde avond is de toneelvoorstelling Zonder toestemming te zien. Vrijdag 13 april staan Porgy Franssen, Carine Crutzen, Renée Fokker e.a. met Wijn, een thrillerkomedie voor een uitverkochte zaal. Diezelfde avond staat ook Daniël Lohues met Vlier voor een bijna uitverkochte zaal. Zaterdag 14 april is de toneelvoorstelling De Eurocommissaris te zien, een solo van Joan Nederlof. Zondag 15 april is de Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens) (9+) te zien. Maandag 16 april is Cardiac Output bij ons te gast, met hun dansvoorstelling EYE. Dinsdag 17 april staan Leo Blokhuis & Roel van Velzen met hun concert QUEEN – A night at the theatre voor een uitverkochte zaal. Woensdag 18 april staat cabaretier Tim Fransen ook voor een uitverkochte zaal. Diezelfde avond is Nieuw Amsterdams Peil, Michel van der Aa en Wende in de schouwburg te gast met hun concert Spotlight: Michel van der Aa.

 

Lees ook:Nederlands Dans Theater 2 in Schouwburg
Lees ook:Die Zauberflöte in de schouwburg
Lees ook:Boeken op de planken in Schouwburg Amstelveen
Lees ook:Gevarieerd filmaanbod cinema AV
Lees ook:Shared Dining en ‘In bed met Dietrich en Piaf’

Eén reactie op “Grieks drama over moord en wraak

  1. Frank Wijlens

    Ik ken nog wel een Oerlemans, echt een topgozer waar je mee kan lachen. Ooit had hij nog eens een cameraatje ongevraagd opgehangen toen ik ernstig gewond was maar hij heeft het goed gemaakt. Van de mille die ik van hem kreeg heb ik nota bene de computer gekocht waar ik nu op zit te typen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.