Festival Amstelveen City Blues in P60

city-blues-timescaleNa de eerste editie barst de tweede op zaterdag 26 november (20.00 uur) los van Amstelveen City Blues. Als enige bluesfestival in de regio Amsterdam.

Amstelveen City Blues is een jong fenomeen in Amstelveen, waarbij P60 wordt omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in het poppodium zullen internationale artiesten  bezoekers laten genieten van rhythm & blues, roots rock ’n roll en rockabilly.

De organisatie is er opnieuw in geslaagd een zeer sterke line-up samen te stellen, waarbij maar liefst drie Amerikaanse bands voor een eenmalig Nederlands optreden naar Amstelveen komen.

Dit jaar treden niemand minder dan Joe Louis Walker (USA), Sugar Ray and the Bluetones (USA), Giles Robson (UK), Luke Winslow-King (USA), Big Creek Slim (DK) en Dry Riverbed Trio (NL) op. De presentatie van de avond is in handen van radiomaker Fred Siebelink. De Amerikaanse Joe Louis Walker, Sugar Ray and the Bluetones en Luke Winslow-King behoren tot de “Eredivisie” van het blues-genre en komen speciaal voor Amstelveen City Blues naar Nederland. Giles Robson is een absolute aanrader, maar ook Big Creek Slim brengt blues in zijn puurste vorm op het podium. Dry Riverbed Trio speelt een heerlijke mix van authentieke rockabilly, country en blues uit de 40′s en 50′s.

De gehele avond zullen op drie verschillende podia optredens plaatsvinden. Deavond begint met Dry Riverbed Trio en sluiten af met Sugar Ray and The Bluetones.

 

 

 

Lees ook:Deel artiesten bekend voor AV City Blues
Lees ook:Internationaal bluesfestival in P60
Lees ook:Internationaal bluesfestival in schouwburg
Lees ook:Jarekus Singleton niet op bluesfestival
Lees ook:Blues in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.