Deel artiesten bekend voor AV City Blues

16-11-26_Amstelveen_City_BluesOp zaterdag 26 november vindt in P 60 de tweede editie plaats van Amstelveen City Blues, het eerste internationale bluesfestival in Amstelveen en het enige in de regio Amsterdam. Op drie verschillende podia zijn er gedurende de hele avond optredens van (inter) nationale artiesten. De eerste namen die zijn bevestigd: Sugar Ray and the Bluetones (USA), Giles Robson (UK), Cousin Harley (CA) en Big Creek Slim (DK) komt elke (blues)liefhebber aan zijn trekken. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium www.p60.nl.

Onder het motto ‘van half acht tot na middernacht’ wordt P60 omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in het poppodium treden de artiesten op met (rhythm &) blues, rock ’n roll en bluesrock. van de bovenste plank.

Sugar Ray Norcia is al bijna 40 jaar een fantastische zanger en mondharmonica-virtuoos. Hij was zanger / frontman bij o.a. Roomful of Blues en Ronnie Earl, maar vooral actief met zijn eigen band The Bluetones en met ‘Monster’ Mike Welch op gitaar.

Giles Robson legt met zijn solo-project zich toe op 100% blues, duidelijk geïnspireerd door grootheden als Sonny Boy Williamson en Little Walter. In het najaar komt zijn debuutalbum ‘For those who need the blues’ uit in Europa en komt hij dus ook in Amstelveen.

Cousin Harley is een van de aliassen van de Canadese Paul Pigat. Deze muzikale alleskunner heeft simpelweg te veel energie in zich om het bij slechts één band te houden. Als Cousin Harley vertegenwoordigt hij zijn rockende hillbilly persoonlijkheid, waarmee hot rod rockabilly, jump blues, western swing en vintage country wordt vertolkt. Gitarist Big Creek Slim is een bluestroubadour. Geboren in Denemarken, gereisd door de USA en nu woonachtig aan het strand in Brazilië.

 

Lees ook:Festival Amstelveen City Blues in P60
Lees ook:Internationaal bluesfestival in P60
Lees ook:Blues van Denise Marie en band in Alleman
Lees ook:The Undertones in P60
Lees ook:Blues in P60

Eén reactie op “Deel artiesten bekend voor AV City Blues

  1. Frank Bikker

    Misschien kan de Pijper gaan kijken, tenslotte heeft de blues ook christelijke wortels. Kan ie nog luchtgitaar spelen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.