Internationaal bluesfestival in schouwburg

‘Het eerste internationale Bluesfestival in de regio’, noemen de irganisatoren het. Zaterdag 28 november (19.30 uur) wordt in de schouwburg aan het Stadsplein de eerste editie gehouden van ‘Amstelveen City Blues’, ook meteen het enige bluesfestival in de regio Amsterdam.

Jason Ricci

Jason Ricci

Nikki Hill

Nikki Hill

Op drie verschillende locaties in Schouwburg Amstelveen treden artiesten op met (rhythm &) blues, roots rock ’n roll en bluesfolk van de bovenste plank. Met namen als Nikki Hill (USA), Jarekus Singleton & Sax Gordon (USA), Jason Ricci (USA) en Blackberry ’n Mr. Boo-Hoo (F) komt iedere muzikale fijnproever aan zijn trekken. Het gehele tijdschema voor de avond is te vinden op www.schouwburgamstelveen.nl. De presentatie is in handen van Paul van der Lugt (voormalig zendercoördinator 3FM).

Nikki Hill (USA) noemt haar muziek ‘Roots Rock ’n Roll’: een combinatie van blues, rock ’n roll, R&B, gospel en rockabilly. Hill zal, naast een optreden met haar volledige band, speciaal voor Amstelveen City Blues ook een uniek duo-optreden verzorgen met gitarist (en echtgenoot)

Matt Hill. Jarekus Singleton & Sax Gordon (USA) doen onder de naam New Blues Generation de Europese podia aan, met als enige Nederlandse optreden Amstelveen City Blues. Singleton is een snel rijzende ster in bluesland en maakte met zijn eerdere optredens in Europa grote indruk. Samen met topsaxofonist Sax Gordon vormt hij een unieke en explosieve combinatie.

Jason Ricci (USA) is voor blues liefhebbers een bekende naam. Hij toerde zowel met zijn eigen band als met veel grote blues artiesten over de hele wereld en won vele awards als bluesharpspeler. Begeleid door niemand minder dan Enrico Crivellaro en zijn band is Ricci op Amstelveen City Blues voor het eerst in jaren weer in Nederland te bewonderen. Doghouse Sam & his Magnatones (B/NL), dé blues & roots-sensatie van de lage landen, en fenomeen Dollar Bill & His One Man Band (UK) zijn ook van de partij.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

 

Lees ook:Internationaal bluesfestival in schouwburg
Lees ook:Bluesfestival als netwerk voor ondernemers
Lees ook:Jarekus Singleton niet op bluesfestival
Lees ook:Internationaal bluesfestival in P60
Lees ook:Deel artiesten bekend voor AV City Blues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.