Internationaal bluesfestival in schouwburg

sm_nov28_gz_kz_website_blues__72dpi_Het eerste internationale bluesfestival van Amstelveen wordt zaterdag 28 november gehouden onder de naam Amstelveen City Blues, in de Schouwburg aan het Stadsplein. Met veel internationale artiesten, zoals Nikki Hill, Jarekus Singleton & Sax Gordon, Jason Ricci en Blackberry ’n Mr. Boo-Hoo. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de schouwburg, www.schouwburgamstelveen.nl 

Van half acht tot ver na middernacht is het theater omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in het pand treden internationale artiesten op. Met (rhythm &) blues, roots rock ’n roll en bluesfolk. Nikki Hill (USA) noemt haar muziek ‘Roots Rock ‘n Roll’: een combinatie van blues, rock ‘n roll, R&B, gospel en rockabilly. Zij zal, naast een optreden met haar volledige band, speciaal voor Amstelveen City Blues ook nog een uniek duo-optreden verzorgen met gitarist (en echtgenoot) Matt Hill.

Jarekus Singleton & Sax Gordon(USA) doen onder de naam New Blues Generation de Europese podia aan, met als enige Nederlandse optreden Amstelveen City Blues. Jarekus is een snel rijzende ster in bluesland en maakte met zijn eerdere optredens in Europa reeds grote indruk. Samen met supersaxofonist Sax Gordon vormt hij een unieke en explosieve combinatie!

 Jason Ricci(USA) is voor bluesliefhebbers een bekende naam. Hij toerde zowel met zijn eigen band als met veel grote blues artiesten al over de hele wereld en won vele awards als bluesharpspeler. Begeleid door Enrico Crivellaro en zijn band is Jason voor het eerst sinds jaren weer in Nederland te bewonderen.

Blackberry ’n Mr. Boo-Hoo (F) moet men niet alleen horen, maar ook zien. Slechts gewapend met gitaar, mondharmonica en onmiskenbare ‘wooden stomp boxes’ zorgen ze voor authentieke low-down dirty Mississippi blues.

Doghouse Sam & his Magnatones (B/NL) is dé blues & roots-sensatie van de lage landen. Dit Belgisch-Nederlands trio, aangevoerd door Wouter Celis aka Doghouse Sam, speelde reeds op alle grote bluesfestivals. Dollar Bill & His One Man Band (UK)is met recht een fenomeen te noemen. Hij zingt en speelt gitaar, drums en bluesharp en creëert daarmee een sound die onmogelijk lijkt door één persoon te worden gemaakt. Rockin’ stompin’ blues: een sensatie om te horen én te zien. Voor de volledige line-up en meer informatie: www.amstelveencityblues.nl

Lees ook:Internationaal bluesfestival in schouwburg
Lees ook:Jarekus Singleton niet op bluesfestival
Lees ook:Bluesfestival als netwerk voor ondernemers
Lees ook:Internationaal bluesfestival in P60
Lees ook:Festival Amstelveen City Blues in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.