Meer verswinkels en horeca in Stadshart

Raat (links) en Otto Ambagtsheer. Foto: Anouk ten Velden.

Met de allang bestaande plannen van eigenaar Unibail-Rodamco voor het overdekken van het versplein en uitbreiding van de winkels op de Rembrandtweg zijn B&W nu akkoord gegaan. Er komt eigenlijk een combinatie van winkels met verse producten, horeca en een overdekt gedeelte bij Nieuw Loopveld. Dat is de start van de op stapel staande vernieuwing van het Stadsplein.

Met het uitbouwen van de gevels aan beide zijden wordt de verlengde Rembrandtweg (de oversteek tussen het Binnenhof en het Rembrandthof) een aantrekkelijker winkelgebied, vinden gemeente en Unibail-Rodamco. De weekmarkt kan er dan in twee rijen blijven staan. Het Nieuw Loopveld (het gebied tussen de C&A en de HEMA) krijgt een voornamelijk glazen overkapping en er komt extra ruimte voor winkels en horeca. Zowel aan de zijde van de appartementen als aan de kant van de kantoren krijgt de bovenkant van de bebouwing een groene, natuurlijke uitstraling.

Volgens wethouder Stadshart Herbert Raat (VVD) is de overeenkomst is een belangrijke stap in de vernieuwing en verbetering van het Stadshart. “De openbare ruimte sluiten we niet af. Zo wordt de markt niet in twee delen opgeknipt en kunnen hulpdiensten, maar ook inwoners, er dag en nacht nog steeds door. Wat mij betreft volgt hierna de verlevendiging van het Stadsplein en een nieuw elan voor de volledige Rembrandtweg,” zegt hij.

 Verbinding

Otto Ambagtsheer, Managing Director Benelux bij Unibail-Rodamco zegt blij te zijn dat met het groene licht van de gemeente. Hij denkt dat het Stadshart aantrekkelijker wordt voor consumenten en retailers. “Deze plannen zorgen voor een betere verbinding tussen de twee delen van het winkelcentrum. Daarnaast voegen we veel verswinkels en horeca toe, een zeer gewenste aanvulling van het aanbod,” zegt hij.

Het plan past volgens de gemeente in de kaders voor het Stadshart, die in juli door de gemeenteraad zijn vastgesteld. Die moet later dit jaar nog wel over een bestemmingsplan beslissen, waarin de nu gepresenteerde ontwerpen zijn vastgelegd.

 

 

 

Lees ook:Adviescommissie Stadshart gevormd
Lees ook:Tijdelijke werkplekken Regus in Stadshart
Lees ook:Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand
Lees ook:Canadese wrenhuisketen wil naar Stadshart
Lees ook:Zware waterschade voor winkels in Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.