300 mensen bekeken plannen Stadshart

Herbert Raat

Driehonderd mensen bezochten de inloopavond over de nieuwe plannen voor het Stadshart. Volgens wethouder Herbert Raat (VVD) zijn er goede aanvullingen van inwoners gekomen, zoals extra fietsparkeerplaatsen aan de oostkant en bij C&A. “Maar ook het toevoegen van een huisarts of een sportschool is genoemd. We gaan nu alle suggesties op een rij zetten en sturen die nog voor de behandeling aan de gemeenteraad,” zegt hij.

Bezoekers lieten zich onder andere informeren over ideeën om het Stadsplein opnieuw in te richten. De gemeente wil er (eindelijk) ‘een aantrekkelijke plek’ van maken. Onder meer wordt er aan gedacht een nieuwe bioscoop boven de bibliotheek te stichten en aan uitbreiding van terrassen. De markt moet in de plannen verhuizen van het Stadsplein naar de Rembrandtweg. De gemeente denkt dat die straat dan ook beter wordt betrokken bij het Stadshart.

Naast plannen voor het Stadsplein biedt de ruimtelijke uitwerking ook handvatten om plekken als het Herenstraatje, het Nieuwe Loopveld en de oostzijde van het Stadshart aan te pakken.

De functies wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken moeten elkaar volgens de plannen in het Stadshart elkaar versterken. De gemeente belooft voor de verdere uitwerking door ontwikkelaars goed overleg met bewoners, winkeliers en andere ondernemers in en rondom Stadshart te plegen. De Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart wordt op dinsdag 6 juni behandeld in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur.

 

Lees ook:Markt van Stadsplein naar Rembrandtweg
Lees ook:Canadese wrenhuisketen wil naar Stadshart
Lees ook:Adviescommissie Stadshart gevormd
Lees ook:Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand
Lees ook:WC en gemeente werken aan plan Stadsplein

Eén reactie op “300 mensen bekeken plannen Stadshart

  1. Gerben

    Er blijft ook behoefte aan een stilteplek. Kan het nog gekker?
    Grandioos de heemparken in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.