Canadese wrenhuisketen wil naar Stadshart

Ondanks veel leegstand blijft het Stadshart een aantrekkelijk koopcentrum in de regio, denken B&W. Onder meer overweegt het Canadese concern Hudson’s Bay er een warenhuis te vestigen. Dat zou dan mogelijk in het leeg gekomen pand van V&W kunnen. De wethouders Herbert Raat van Stadshart en Maaike Veeningen van Economische Zaken zeggen de ontwikkelingen in het gebied op de voet te volgen.

Volgens Raat heeft eigenaar ASR vastgoed van het lege V&W-gebouw er diverse kansrijke plannen voor klaar liggen en blijkt er in de markt interesse voor herontwikkeling te bestaan. “Een nieuwe invulling zal bijdragen aan de aantrekkelijkheid en de entreefunctie van de Oostzijde van het Stadshart. Het toevoegen van andere functies, zoals wonen, kan op deze locatie, naast winkelen en parkeren, zorgen voor extrakwaliteit”, schrijft Raat aan de gemeenteraad.

Unibail-Rodamco is doende plannen uit te werken voor een zogenaamde ‘Wintertuin’ op de Rembrandtweg. Dat wil zeggen: uitbreiding van de winkels en horeca met een overkapping tussen het Rembrandthof en het Binnenhof.

Raat: “In relatie tot het A9 project is het van belang dat er aan de Zuidzijde van Stadshart een nieuw entreegebied wordt gecreëerd. De nieuwe aansluiting op de Meander zorgt voor een betere ontsluiting van het Stadshart zodra de verdiepte A9 gereed is, omstreeks 2024. Bij de uitwerking van dit gebied wordt daarom parallel gewerkt aan zowel de A9 als het Stadshartproject. Doel hiervan is om deze aansluiting zo goed mogelijk te integreren in het Stadshart en de kansen die dit biedt optimaal te benutten.”

Volgens de wethouder wordt voor de tijdelijke situatie samengewerkt met Rijkswaterstaat en belanghebbenden rond het Stadshart om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Unibail-Rodamco heeft aangegeven de gemeenteraad binnenkort graag bij te praten en rond te leiding door het Stadshart.

 

 

 

Lees ook:Adviescommissie Stadshart gevormd
Lees ook:Nieuw plan Stadshart start met ‘leeg papier’
Lees ook:Raat over Stadshart: ‘Wij gaan voor inhoud’
Lees ook:Informatieavond over nieuwe plannen Stadshart
Lees ook:Strijdbijl Stadshart lijkt nu begraven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.