Markt kan jaarlijks 7 keer worden verplaatst

Bert de Pijper (CU)

Ondanks verzet van marktkooplieden kan de weekmarkt op het Stadsplein zeven keer per jaar worden verplaatst. Nu is dat drie keer. Hoewel de directe aanleiding voor wijziging van de marktverordening verdween – een gedurende héél december te houden Kerstmarkt – ging de raad daarmee akkoord. Alleen de fracties van ChristenUnie, SP en GroenLinks waren er tegen.

Eerder waren de plannen tien keer verplaatsing toe te staan, maar onder invloed van de storm van kritiek, stelden B&W nu zeven keer voor. “Een sigaar uit eigen doos”, noemde Bert de Pijper van de ChristenUnie het.

Aan de plannen van B&W ligt ten grondslag dat die al jarenlang het plein meer willen verlevendigen. Maar in elk el geval één keer per week gebeurt dat nu en dat wil de gemeente nu op het spel zetten, redeneerde fractievoorzitter Axel Boomgaars van GroenLinks. Maar de VVD hoopt kennelijk nog steeds op een Kerstmarkt, bleek uit wat raadslid Inza Gast zei. Overigens dachten voorstanders dat het zo’n vaart niet loopt en de gewijzigde marktverordening alleen mogelijk maakt, wat misschien niet komt. Waarop de tegenstemmers zich afvroegen waarom de wijziging, die de deur voor verplaatsing open zet, dan nodig is.

Houden wat er is

“Laten wij houden wat er is”, zei Boomgaars tegen verantwoordelijk wethouder Veeningen (D66). “En kom naar ons toe als u echt een goed plan hebt in verband met die Kerstmarkt.”

D66 verdedigde het plan van haar eigen wethouder hartstochtelijk, omdat het verlevendiging van het plein tot gevolg zal hebben, betoogde raadslid Tawros Aslanjan. En van Burgerbelangen (BBA) was woordvoerster Ewa Petiet, die in een raadscommissie door de sterke tegenargumenten van de organisatie voor ambulante handel aan het twijfelen was geraakt over het voorstel, kennelijk door de coalitie teruggefloten. Namens de fractie sprak zij zich nu voor de mogelijke verplaatsing uit, al zei ze dat er wel ‘zorgvuldig’ mee moet worden omgegaan. Maar volgens De Pijper ontstaat er nu een natuurlijke druk op van de geboden ruimte gebruik te maken. Veeningen voelt niets voor een door tegenstanders gevraagd onderzoek, alvorens tot de verandering over te gaan, omdat zij naar haar zeggen daar de meerwaarde niet van ziet. Wat De Pijper, die zich ook afvroeg waarom een Kerstmarkt niet elders kan worden gehouden, uiterst verbaasde.

 

Lees ook:Meerderheid raad voor mogelijke verplaatsing markt
Lees ook:Raad akkoord met ‘overbodige’ motie HWC
Lees ook:ChristenUnie: Wethouder brengt markt in gevaar
Lees ook:GroenLinks blij met blijvende vaste locatie voor markt
Lees ook:Verschuiving weekmarkt 7 keer per jaar

68 reacties op “Markt kan jaarlijks 7 keer worden verplaatst

 1. Herrie

  Servicegericht voor het College en de Coalitie? En aldus stemde Ewa Petiet en haar BBA netjes in met het raadsvoorstel voor minder markt op het Stadsplein.

  Foutje inderdaad in de commissievergadering van Ewa Petiet zoals Johan Bos eerder schreef.
  Helaas bevestigt ze hiermee het beeld van een van die raadsleden die weinig zegt, braaf meestemt en netjes de raadsvergoeding int, lekker (klef) meeborrelt en dan het raadslidmaatschap netjes op het cv kan zetten. Hiervoor had ik nog nooit van haar gehoord of gelezen over haar inbreng in de raad in de lokale media. Ze zit er inmiddels ruim 1,5 jaar.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Citaat: “Veeningen voelt niets voor een door tegenstanders gevraagd onderzoek, alvorens tot de verandering over te gaan, omdat zij naar haar zeggen daar de meerwaarde niet van ziet.”

  Maartje Veeningen is toch van D66 ? Die partij die de democratie wil verlevendigen met kreunjuwelen als het referendum. Zit mevrouw Veeningen wel bij de goede partij ? Of waait zij met alle winden mee ? Nou ja, dan zit ze wél weer bij de goede partij.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   @ Rotary-vriendje,
   Principes in de microfoon brullen en vervolgens deze in de praktijk laten vallen zijn heel gewoon in de politiek. Vraag o.a. maar aan Veeningen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Bijenkorfje

    Mag ik vragen waar de volgende droldarmen worden geplaatst? In de Scheg? Is daar ook plaats voor een badje? Dan zijn de arbeiders alhier tenminste verlost van het zicht op dit asociale beleid.
    En kunnen zij zich volledig wenden tot het verkrijgen van werk wat er niet is. Allereerst natuurlijk wel even de goot proeven. Misschien verkeerd geplaatste reactie, maar we worden wel nu overspoeld door allerlei berichten die elkaar in evenwicht houden…het evenwicht van de Markt (werking), die haar slachtoffers gaat eisen.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Tomaat

  Ewa Petiet is dus grandioos door het ijs gezakt, maar misschien moet je daar voor gestudeerd hebben. Dat weet ik niet.

  Feit blijft, dat men het grote belang van de markt op een vaste plaats weigert in te zien of weigert daaraan consequenties te verbinden. Voor vele Amstelveners is vrijdag een vaste dag dat zij naar het Stadshart gaan. Dat kun je al zien aan de vele grijsbollen bij de bushaltes! Vele mensen moeten nu ook hun vaste kramen zoeken. Dat is irritant.

    /   Beantwoorden  / 
 4. paula

  Servicegericht, me neus!!

  De markt verplaatsen is:
  Slechter bereikbaar met het openbaar vervoer voor de iets minder kwieke onder ons.
  minder parkeerruimte, nu de keuze uit twee garages.
  Niet direct de weekendboodschappen, als bonus voor naar de markt gaan.
  Niet “even” een terrasje pakken nu het nog kan.

  Het enige “voordeel” dat ik kan verzinnen is dat je nog steeds parkeert onder het plein en dan via het winkelcentrum naar de markt gaat, extra impuls aankomen.

  Die servicegerichte ambtenaren gaan duidelijk nooit zelf naar de markt.

  Nou ja, ik ga morgen lekker naar de markt, en een terrasje pikken!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Tomaat

  Eerst een ontbijtje pakken bij de HEMA, groente kopen op de markt, eventueel wat cultuur snuiven bij Cobra, terwijl m’n preien liggen te stinken in de locker aldaar en dan een terrasje pakken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. gerben

  Ik herhaal: keep Christ in your Chritmas.

    /   Beantwoorden  / 
 7. gerben

  Nabrander: laat de Raad 7x om de markt trekken en de markt is weg, en vice versa.

    /   Beantwoorden  / 
 8. CeeBee

  Een interessant, maar een beetje ondergesneeuwd detail dat tijdens de raadsvergadering even naar voren kwam, was het onderzoek waar de vereniging voor ambulante handel in eerdere instantie naar had verwezen. Een verplaatsing zou maar liefst 30 tot 60 % omzet kosten. Nadere bestudering leerde dat van dergelijk getallen geen sprake is. Zelfs niet bij benadering. Maar ja, in feiten is natuurlijk niemand geïnteresseerd. Zelfs kennelijk de ChristenUnie niet.

  Waar ook geen aandacht aan besteed werd is hoeveel minder marktplaatsen er dan zijn bezet als de markt op het Handelsplein wordt gehouden. Je zou denken dat als het zoveel omzet scheelt, je dan niet intekent als marktkoopman. Maar misschien dat iemand met kennis van ambulante handel daar meer over kan zeggen.

  Verder heb ik uit goede bron begrepen dat de marktlieden geen reputatie hebben hoog te houden als het gaat om meedenken gaat zal ik maar zeggen. Anderen zouden zeggen er is niet met ze te praten. En nóg anderen zouden zeggen, hun wil is wet. Toch ook goed om even mee te nemen in alle overwegingen lijkt me.

  Tot slot -en dat raakte ook wat ondergesneeuwd- de voltallige gemeenteraad wilde dat er evenementen op het Stadsplein zouden plaatsvinden om het allemaal wat levendiger te maken. Ik zeg niet dat ik het daar persé mee eens ben, maar als je dat wilt dan moet de markt wel uitwijken. Het is het een of het ander natuurlijk.

  Wat ik ronduit beschamend vond was dat Groen Links bij monde van haar fractievoorzitter er uit flapte dat het Stadsplein maar een tochtgat is. Namens de bewoners hartelijk dank Groen Links.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Al zou het maar 10% omzet kosten. Ieder weldenkend mens kan op zijn vingers nagaan als jouw negotie vaak verplaatst wordt dat dat omzet kost en extra rompslomp.

   Het meedenken van marktkooplui. Waar moeten ze de tijd vandaan halen als jij met je handel van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat bezig bent, dan heb je geen tijd om deel te nemen aan allerlei stroperige overlegstructuren.

   Die markt is 1 dag per week, dan heb je nog 6 dagen per week over om dat plein te verlevendigen.

   En om heel eerlijk te zijn: Mijn persoonlijke mening is ook dat ik het plein ook een tochtgat vind en daar wil ik helemaal de bewoners niet mee beledigen. Zolang het een stenen vlakt blijft zonder groen of terras of van mijn part een grote kiosk in het midden zal het zo blijven.

   Bijna elk evenement is tot nog toe een farce gebleken. Ik wou dat het ook anders was. Het meeste was weggegooid geld met als laatste hoogtepunt die 77.000 euro.

     /   Beantwoorden  / 
   1. CeeBee

    Je hebt als marktkoopman alle vrijheid om ergens anders op de markt te gaan staan als het je niet bevalt in Amstelveen. Maar dat doet kennelijk niemand, dus denk ik ook dat het wel meevalt met dat omzetverlies.

    Verder zullen ze ongetwijfeld hard werken, maar dat doen wel meer mensen en die maken ook tijd. Nog afgezien van jouw zoveelste aanname dat het een stroperig overleg zou zijn.

    En wat fijn dat je eerlijk bent over het tochtgat. Ben benieuwd of je ook zo eerlijk bent als het over jouw buurt gaat. Ook vind ik dat het een raadslid niet past om zulke dingen te zeggen.

    Ik schreef al elders. De markt is leuk, maar de marktkooplui zijn echt niet zielig en onschuldig. Met die eigenschappen zou je het namelijk niet lang volhouden als marktkoopman.

    Oh en btw, ik begreep dat al eens aan hen is voorgesteld om de markt permanent te verplaatsen naar de Rembrandtweg. Maar ook dat idee stuitte op stevige ‘njet’ van de dames en heren van de ambulante handel. Ze hadden blijkbaar wel even de tijd om dat te laten weten..

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

     Ik woon in Waardhuizen. Dat hele wijkwinkelcentrum daar is totaal aan het verpauperen met dank aan BV Netjes en de onkunde van een grootgrutter. Zeer jammer, zeker voor de ouderen die van zo’n WC afhankelijk zijn.

     Niemand heeft gezegd dat marktkooplui zielig zijn, dat maak jij er van.

     Ik bedoel alleen dat je aan een goedlopende formule wat de vrijdagmarkt is niet moet rommelen.

     En stroperig overleg: Bij hoeveel zaken heeft de gemeente zich nu echt iets aangetrokken van de belanghebbenden. Zo’n overleg is toch zonde van je tijd! Je mag je zegje doen en dan?

       /   Beantwoorden  / 
  2. P.G. van Faassen

   Tochtgaten en Groenlinks? wat een vreemde combinatie.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Robert van Waning

  Evenementen hebben geen blijvende invloed op de levendigheid van het Stadsplein. Dat is de laatste keer wel gebleken: EUR 77.000 gemeenschapsgeld, maar nauwelijks bezoekers.

  Verplaatsing van de markt leidt natuurlijk niet tot verlevendiging van het Stadsplein. Integendeel,zelfs. Niets is immers levendiger en populairder dan de weekmarkt.

  Maak het Stadsplein gewoon wat gezelliger en de levendigheid komt vanzelf.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Ik denk dat wel, maar ik denk dan eerder aan kofferbak markten eens in de zoveel tijd, verzamel/ruil/koop bijeenkomsten enz. Als er maar regelmaat in zit.

   Trouwens het lijkt wel of in Amstelveen alles draait om het Stadshart. Gelukkig komt het Oude Dorp nu een beetje op, maar kun je niet rondom andere wijken (Westwijk bijvoorbeeld) wat doen? Op zondagen gebeurt hele industrieterreinen niets! Zat mogelijkheden toch?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Gerrit

   Mijnheer van Waning, u praat wel vaak over levendigheid en andere leuke dingen bij u voor de deur. Wat dan wel weer raar is dat u de ene keer praat over klaterend gelach van kinderen, en even later over schel gekrijs.

   Met alle respect hoor, maar wat is het nu?

   Tevens heeft u mij nog geen antwoord gegeven op de vraag, wat tot uw verbanning geleid heeft.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Robert van Waning

  Gerrit, het geluid van spelende kinderen verlevendigt het Stadsplein. Het schelle gekrijs van sommigen bederft dat plezier. Het is helemaal niet raar om onderscheid te maken tussen leuk en hinderlijk.

  Dichtbij heeft mij anderhalf jaar geleden verbannen nav een klacht van PG van Faassen (‘Peterpc’), de man wiens bijdragen daar vanwege hun schofterigheid regelmatig worden verwijderd.

  Zie: http://www.amstelveenkanbeter.nl/99-publiek-debat/teksten/Dichtbij-verbanning_schermafbeeldingen.html

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   In dit geval spreekt u mij niet persoonlijk aan, maar ik reageer toch. Ik ben het eindeloze gemekker zat over uw verbanning op een ander medium, waarvan u naar hier vluchtte (terw9ijl u toch eigenlijk liever daar zat, denk ik). Dit heeft niets met het Stadsplein of de markt te maken. Ik zal u mededelingen over ow verbanning elders in het vervolg weghalen, want wil niet langer de Klaagmuur over een ander medium zijn. Uiteraard komt u weer met het verwijt dat nu de democratie wordt gemold, de lokale bestuurders zich daar niet tegen verzetten enzovoort. Het zij zo.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Bijenkorfje

    Klopt heer van Waning, dat zag ik ook. Maar persoonlijk denk ik, dat dat uitdaging was om u vervolgens te kunnen verwijderen………ik kan het mis hebben, maar het lijkt er sterk op.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

     RvW had gewoon die laatste alinea weg moeten laten, want die is er met de haren bijgesleept.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Die laatste linea was een antwoord op de vraag van Gerrit naar de reden van mijn verbanning.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Johan Bos

    1. U antwoordt steeds op uzelf. Doet kennelijk iets verkeerd.
    2. U hebt dezelfde vraag al dikwijls beantwoord.
    3. Ik poog nu zoveel mogelijk van iedereen het gemekker over verbanning op een ander medium te schrappen. Het wordt echt vervelend en dit medium heeft er niets mee te maken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   @Bijenkorfje, uitlokking heeft destijds inderdaad ook geleid tot mijn verbanning. ‘Peterpc’ (Van Faassen) had vreselijke dingen over mij geschreven. Toen ik daarop zijn echte naam noemde, werd ik voor 1 week geschorst. Toen ik daartegen bezwaar maakte, werd ik permanent verbannen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Natuurlijk heb ik er moeite mee dat ik als Stadspleinbewoner niet mag meediscussieren over plannen van de gemeente mbt het Stadsplein. Vrijheid van meningsuiting wordt niet voor niets gegarandeerd door onze Grondwet.

    Jij vroeg in die discussie op dit weblog waarom die ‘draconische maatregel’ was genomen en waarom niemand ooit op ‘Niet OK’ had gedrukt. Ik had jouw terechte vraag beantwoord, maar nu beweer je dat ik dat niet heb gedaan. Dat lijkt inderdaad op uitlokking.

    Een wantoestand moet aan de kaak worden gesteld zolang die bestaat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerrit

     Er waren 2 vragen waarvan er 1 is beantwoord. Dus ik zie die uitlokking niet zo. Verder ga ik er niet meer op in, gezien de duidelijke weerzin van de heer Johan Bos tegen uw gelamenteer.

     Wat mij wel duidelijk is, is dat iedereen en in het bijzonder Peterpc schuldig is, en u het slachtoffer bent van vuige spelletjes.

     Ik wens u veel sterkte.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

     Volgens mij schrijft de Grondwet nergens voor dat ieder (particulier) medium discussie – en iedereen als deelnemer daarvan – moet toelaten.

       /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

     Die tweede vraag (“Heeft niemand op ‘niet OK’ gedrukt?”) had ik als volgt beantwoord: “Men vindt het kennelijk wel prima zo: Gezellig onderons, zonder tegenspraak. Leedvermaak is er ook.”

     Er wordt inderdaad een vuig spelletje gespeeld om onwelgevallige meningsuitingen te onderdrukken.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Gaat dit over anstelveen.blog.nl?

        /  
     2. Gerrit

      Klopt, ik had meerdere vragen : “Geen reden? Dus van de een op de andere dag was u verbannen? Wat een vreemde zaak. En wat bedoelt u met leedvermaak? Er zijn dus personen die dat leuk dan wel prettig vinden? Het moet niet gekker worden.”

      En daar doelde ik eigenlijk op. Niet wetende dat u de helft van de conversatie zou missen.

        /  
    4. Robert van Waning

     Behalve de Staatskrant zijn alle media particulier. Het publieke debat vindt voornamelijk plaats in particuliere media en in particuliere ruimten.

     Als de vrijheid van meningsuiting daar willekeurig mag worden beperkt dan is dat grondrecht inderdaad een holle letter.

     Journalistieke media hebben echter juist als functie om de democratie (en dus het open en vrije publieke debat) te bewaken tegen vuige machtsspelletjes.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Maar de redacties maken zelf uit wat er wel en niet in komt. Dat een PVV krant – om een voorbeeld te noemen – een ingezonden stukken imams plaatst lijkt mij niet voor de hand liggen. Ik begrijp van u dat u, op basis van de grondwet, meent dat de overheid alle media moet verplichten alles op te nemen wat wordt aangeboden. Media in overheidshanden dus. Zoals in sommige landen, waar ik liever niet woon…Maar natuurlijk weet u meer dan wie ook wat de taak van journalisten is.

        /  
     2. Robert van Waning

      Mijn reactie hierop werd niet geplaatst.

        /  
     3. Johan Bos

      Als enige antwoordt u altijd op uzelf, zie ik.

        /  
     4. Robert van Waning

      De Grondwet (niet de overheid) verplicht redacties om het fundamentele burgerrecht van vrije meningsuiting te respecteren. Dat recht is immers ‘onvervreemdbaar’. Dat betekent dat NIEMAND het willekeurig mag afpakken.

      Media die een platform voor publiek debat bieden, dienen alle deelnemers gelijk te behandelen, ongeacht hun opvattingen en meningsuitingen.

      Dat redacties daar maling aan hebben, betekent dat zij misbruik maken van hun macht en mogelijkheden.

      Dat niemand daartegen protesteert (of kan protesteren), tekent de scheefgegroeide verhoudingen in onze democratie. De waakhond is vals.

      Ik pleit niet voor media in overheidshanden, maar wel voor media in handen van verantwoordelijke journalisten.

        /  
     5. Johan Bos

      Journalisten hebben te doen wat u wenst, begrijp ik. U wilt blijkbaar handhaving door de overheid (c.q. justitie) van de wijze waarop u de wet interpreteert. Die interpretatie houdt in dat ieder medium verplicht is alles van iedereen op te nemen. Waarom regent het dan geen processen, want ik maak me sterk dat niet elk medium daartoe in staat is, afgezien van de bereidheid? Als u interpretatie juist zou zijn, zou werkelijk elk medium in overtreding zijn. Het komt er op neer dat het publiek en niet de uitgever of hoofredactie de baas is over elk medium. U gelooft toch zelf niet dat de grondwet dat bedoelt?

        /  
     6. Robert van Waning

      @JB,u vindt dus:
      - dat alleen mensen met bepaalde opvattingen hun meningen vrij mogen uiten in de reactie- en discussieruimten van media;
      - dat meningsuitingen die de redactie niet bevallen zomaar mogen worden geweigerd cq verwijderd;
      - dat mensen die het niet eens zijn met de redactie, mogen worden geblokkeerd en verbannen;
      - dat die dissidenten en opposanten anoniem mogen worden beledigd en vals beschuldigd van vreselijke dingen;
      - en dat gebruiksvoorwaarden nergens toe dienen en dus niet hoeven worden gehandhaafd.

      Ik ben het natuurlijk niet met u eens. Gaat u mij nu dus voortaan blokkeren?

      Is er trouwens nog wel sprake van open, eerlijke en evenwichtige discussies als alleen bepaalde meningen mogen worden geuit? Ik dacht het niet.

      De taak van een algemeen-journalistieke redactie is het bewaken van de democratie. Zij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud, maar niet voor de meningsuitingen van burgers, tenzij daarmee regels van wet en/of fatsoen worden geschonden.

        /  
     7. Johan Bos

      1. Ik heb u nooit geblokkeerd.
      2. Het staat particuliere media vrij de inhoud van hun medium te bepalen. U gelooft toch zelf niet (nogmaals) dat een PPV-platform alle ruimte geeft aan imams of een reformatorisch medium aan atheisten? Uw opvattingen leiden maar tot één oplossing: Een staatsmedium, c.q. een door de overheid streng geregeld overheidsbeleid voor de media.
      3. Ja, zonder opgave van redenen (staat letterlijk ook vaak bij rubrieken voor ingezonden stukken) mag een redactie het eigen beleid bepalen en op basis daarvan bepaalde stukken weigeren
      4. Vrijheid van meningsuiting heeft nu eenmaal ook gevaarlijke kanten, zie Theo van Gogh
      5. De gebruiksvoorwaarden van deze site worden zo door u gelezen dat ik fout ben. Het zij zo. Ik lees er uit dat ik stukken kan verwijderen maar niet MOET. Als aanhanger van het principe van vrije meningsuiting ben ik dat dus niet van plan.
      6. Voornamelijk UW mening wordt geventileerd, althans op mijn site. Met andere media heb ik geen bemoeienis en ik wil ook niet dat die telkens als boze wolf op de mijne worden genoemd.

        /  
     8. P.G. van Faassen

      Man hou op met je gejank.

      Je bent fout, zult altijd fout blijven.

      Leer er mee te leven. En ga anders je eigen blog starten. Alhoewel dat niet mogelijk is omdat je dan zelf jouw onwelgevallige opmerkingen kunt verwijderen.

      Misschien kun je weer eens je mening gaan geven bij jouw schandpaal favoriete JOOP.NL of jouw favoriete kwaliteits kranten de VK en NRC (proest).

      Val Johan Bos daar niet mee lastig, met je zielige gehuil.

      Bah.

        /  
     9. Robert van Waning

      Waar bemoei je je mee, Van Faassen? Johan Bos en ik voeren een discussie en zoals gewoonlijk weet jij daaraan – behalve jouw gebruikelijke gescheld – niets zinnigs bij te dragen.

      Als je mijn naam aanklikt, kom je op mijn weblog Donqui.nl.

        /  
     10. Johan Bos

      Even tussendoor: Wanneer gaat u nu eens niet meer antwoorden op uw eigen teksten?

        /  
     11. Robert van Waning

      @JB, als alleen mensen met dezelfde opvatingen en meningen als de redactie mogen reageren, krijg je geen discussie en is er van ‘publiek debat’ geen sprake.

      En wat dat ‘zichzelf beantwoorden’ betreft: Een discussie (een ‘draadje’) is beter te volgen als de bijdragen allemaal dezelfde linkermarge hebben. Dat kan op uw weblog alleen door te reageren op de eerste bijdrage aan dat ‘draadje’.

      @Van Faassen, waarom ben ik ‘fout’? Wie stelt, moet bewijzen. Anders is het smaad en dus in strijd met JB’s Gebruiksvoorwaarden.

        /  
     12. Johan Bos

      Nu zegt u het weer. Nogmaals: Volgens de gebruiksvoorwaarden KAN ik bijdragen weigeren, maar ik MOET niks. Goed lezen svp.

        /  
     13. Robert van Waning

      JB, ook regels die niet worden gehandhaafd, kunnen worden geschonden.

      Smaad en lasterlijke aantijgingen zijn in strijd met het wetboek van Strafrecht en dus ook met uw eigen Gebruiksvoorwaarden. Deze schendingen van het Nederlandse recht worden door u echter gedoogd.

      Regels die niet worden gehandhaafd, kunnen maar beter worden opgeheven omdat zij een vals gevoel van rechtszekerheid en rechtsgelijkheid geven.

        /  
     14. Johan Bos

      Ah, daar komt het wetboek weer. Volgens mij kunt u op basis daarvan een prices beginnen tegen menige cabaretier, columnist en anderen die zich naar uw interpretatie niet aan ‘regel op regel’ houden. Gek dat u de enige bent die mij van het overtreden van de wet beticht. See you in court of houd eindelijk eens op met dat gemekker. Of kies een ander medium, waar men zich correct (volgens uw interpretatie) aan alle wetten, voorschriften en regels houdt.

        /  
     15. Robert van Waning

      Cabaretiers en columnisten zijn zo eerlijk en verstandig om zich niet schuldig te maken aan smaad en laster, want de Strafwet maakt voor hen geen uitzondering.

      In een satire worden aantoonbare misstanden en bepaalde eigenschappen en gedragingen van belangrijke personen aan de kaak gesteld, maar niet verzonnen. Dat gebeurt en bij smaad en laster wel. De beschuldigingen berusten immers niet op aantoonbare feiten, uitingen of gedragingen.

      Wat heeft u eigenlijk tegen regels, wet, recht en democratie?

        /  
     16. Johan Bos

      U luistert en leest slecht. Ik dacht even aan Theo van Gogh, die islamieten geitenneukers noemde. Zal wel geen belediging zijn geweest, maar toch…Nou ja, in uw ogen is hij waarschijnlijk terecht gedood. In heb niks tegen regels, maar de interpretatie blijft een probleem. Nogmaals: Zie you in court. Doe dat genoegen mij nou eens en houd anders op met uw gezeur.

        /  
     17. Robert van Waning

      De moord op Theo van Gogh was een misdaad die alles te maken had met het onderdrukken en uitschakeken van critici en andersdenkenden.

      Van Goghs betiteling van islamieten was een grove belediging, evenals uw suggestie dat ik zijn moord terecht zou vinden.

        /  
  1. Kim Il Bik

   Wat heeft die laatste link met de markt te maken of scheuren ze nu ook al met scooters tussen de marktkramen door?

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Niets natuurlijk, o Grote Leider.

    Echter de aanpakster is een Groenlinkser van de oude stempel. Die zoals bekend in oude diesel auto’s rijden. Dus Herbert Raat er met de haren bijslepen is natuurlijk onzin.

    Een Pol Pot verheerlijkende club is eigenlijk zeer beangstigend, en dan wil ik het nog niet eens hebben over Tara Singh Varma (proest).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kim Il Bik

     Ik snap trouwens niet waar ie het over heeft. Ik scheur het liefst met mijn Harley Davidson over het trottoir.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rotary-vriendje

      Ik ging laatst naar een voorstelling in de Schouwburg. De startmotor van mijn Honda motor is al een tijdje brak, dus heb ik mijn motor de hele voorstelling maar stationair laten draaien. Je moet toch wat.

        /  
   2. Robert van Waning

    Het Stadsplein moet alleen mooier en gezelliger worden. Dan komt de verlevendiging vanzelf.

    Scooters bederven echter de gezelligheid. Dat heeft het stadsdeel Amsterdam-Centrum begrepen en gaat er eindelijk wat aan doen. Nu moet wethouder Raat (VVD) nog zijn eigen Stadspleinregels gaan handhaven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan Demming

     Het gevaar van een oeverloze discussie zoals deze is dat – ik merk dat ook bij mezelf – mensen reacties niet meer lezen en die dus onmiddellijk wegdrukken. Dat zal toch niet de bedoeling zijn. Misschien moeten wij daar als reageerders wat beter op moeten letten.

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank bikker

      En wie zorgt altijd voor die eindeloze discussies, die niets met het desbetreffende artikeltje te maken hebben?

        /  
     2. Robert van Waning

      @Frank, bedoel je dit soort ‘bijdragen’:

      Kim Il Bik
      Wat heeft die laatste link met de markt te maken of scheuren ze nu ook al met scooters tussen de marktkramen door?
      5 oktober 2015 at 13:11

      P.G. van Faassen
      Niets natuurlijk, o Grote Leider.
      Echter de aanpakster is een Groenlinkser van de oude stempel. Die zoals bekend in oude diesel auto’s rijden. Dus Herbert Raat er met de haren bijslepen is natuurlijk onzin.
      Een Pol Pot verheerlijkende club is eigenlijk zeer beangstigend, en dan wil ik het nog niet eens hebben over Tara Singh Varma (proest).
      5 oktober 2015 at 16:46

      Kim Il Bik
      Ik snap trouwens niet waar ie het over heeft. Ik scheur het liefst met mijn Harley Davidson over het trottoir.
      5 oktober 2015 at 19:04

      Rotary-vriendje
      Ik ging laatst naar een voorstelling in de Schouwburg. De startmotor van mijn Honda motor is al een tijdje brak, dus heb ik mijn motor de hele voorstelling maar stationair laten draaien. Je moet toch wat.
      8 oktober 2015 at 15:14

        /  
     3. P.G. van Faassen

      @rvw, Dat zijn antwoorden op de door jou gestelde opmerkingen. Het lijkt mij handig eens bij jezelf te rade te gaan of jouw opmerkingen altijd toepasselijk zijn. Meestal is het gezeur.

      Trouwens sinds wanneer is het woord “fout” gelijk aan smaad?

      Je neemt het woord smaad wel erg snel in de mond, doe dan eens aangifte als je een kerel (proest) bent.

        /  
     4. Robert van Waning

      ‘Fout’ is de aanduiding voor NSB-ers en Jodenvervolgers. Wmb wordt het ook gebruikt voor religies, culturen, partijen, mensen en staten die mensen discrimineren, beroven en onderdrukken vanwege hun afkomst. Ik ben daarvan juist een verklaard tegenstander. Daarom is die betiteling niet alleen onterecht maar ook smadelijk. Daarom maak ik er bezwaar tegen, ook weet ik dat Johan Bos zijn Gebruiksvoorwaarden niet handhaaft.

        /  
    2. Robert van Waning

     @Jan, maak je nog onderscheid tussen inhoudelijke en niet-inhoudelijke bijdragen aan (een onderdeel van) een discussie? Vaak worden discussies namelijk bewust gesaboteerd dmv flauwekul en persoonlijke aanvallen.

     Over sommige onderwerpen blijft de discussie ‘oeverloos’ omdat er niets verandert, laat staan verbetert. Zoals in het Stadshart.

     En verder: wie niet (meer) geinteresseerd is in een bepaalde discussie, klikt die gewoon niet (meer) aan.

       /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

     ‘Fout’ is de aanduiding voor NSB-ers en Jodenvervolgers. Wmb wordt het ook gebruikt voor religies, culturen, partijen en staten die mensen discrimineren, beroven en onderdrukken vanwege hun afkomst. Ik ben daarvan juist een verklaard tegenstander. Daarom is die betiteling niet alleen onterecht maar ook smadelijk.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      @JB, deze reactie op Van Faassens zoveelste smadelijke aantijging is verkeerd terechtgekomen. Om discussies volgbaar te maken, moet je goed opletten op welke ‘Beantwoorden’ je drukt. Dat ging dus weer eens mis. Sorry. Ik ga het nog eens proberen. Daarna mag deze reactie plus toevoeging worden verwijderd. OK?

        /  
     2. P.G. van Faassen

      Apart, dat je net dat aan de orde brengt. Zit er dan iets van waarheid in?

        /  
     3. Robert van Waning

      Dat moet jij weten, want jij komt met die beschuldiging.

        /  
 11. gerben

  Mogelijk gaan de marktkooplieden vrijdag a.s een actie voeren – en zo mogelijk de vrijdagen erna – actie voeren voor vluchtelingen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. gerben

   Reminder.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.