Feestweek om Stadsplein te laten bruisen

Als nieuwe poging om van het Stadshart te laten bruisen, wat zonder evenementen op het Stadsplein maar niet wil lukken, wil de gemeente nu dat er een feestweek komt. Inwoners, bedrijven en verenigingen kunnen in de laatste week van de schoolvakantie – zaterdag 8 tot en met zondag 16 augustus – op het plein terecht met allerlei activiteiten, zoals een kinderspeeldag of een presentatie.

Tijdens de bijeenkomst t.g.v. het vierde lustrum van de detailhandelsclub VAD stelde bijvoorbeeld iemand maandag voor in de week winkeliers zich met kramen op het plein te laten manifesteren.

Het plan van de gemeente is te starten met een groots ‘Stadspleinontbijt’ en te eindigen met een feest voor jong en oud.

Geen vergunning

Die er wat wil doen hoeft geen vergunning te vragen. Dat is een experiment van de gemeente. Wel is er een laagdrempelige meldingsprocedure, met enkele regels. Men moet de voorgenomen activiteit melden bij de gemeente:  [email protected], en goedkeuring daarvoor ontvangen. Verder draait men zelf voor de kosten, de organisatie en het opruimen op. Ook moet de overlast worden beperkt.  En wie wil evangeliseren, krijgt ook geen toestemming, want religieuze activiteiten vallen – evenals politieke trouwens – volgens de gemeente buiten het doel van de feestweek.

Traditie

‘Het Stadsplein in het Stadshart moet meer gaat leven’, verzicht de gemeente maar weer eens. Vandaar de feestweek. Dus wie een sport en spelparcours wil opzetten voor schoolkinderen, zijn vereniging promoten, een high tea organiseren voor de ouderen of een filmavond, kan op het plein terecht. Alles, behalve dus religie en politiek, kan zo’n beetje. De gemeente zegt te hopen dat de Feestweek een traditie wordt.

 

Lees ook:Kon. onderscheiding voor Henk Sietsema
Lees ook:D66 tegen politie actie op Stadsplein
Lees ook:D66: ‘Stadsplein bruisender maken voordat Koning komt’
Lees ook:Regisseur moet Stadsplein levendiger gaan maken
Lees ook:Liberalen tegen verkeerscontrole Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.