D66 blij met Stadsplein-voorstellen B&W

Maaike Veeningen

D66 is blij met de voorstellen van B&W voor verlevendiging van het Stadshart. Die fractie hield vorig jaar een enquête, waaruit opnieuw bleek wat iedereen al wist: veel Amstelveners vinden het Stadsplein saai. In het verleden waren er al vaker pogingen om het een bruisend plein te maken. Nu dus opnieuw.  De geënquêteerde inwoners en bezoekers van het Stadshart kwamen ook met suggesties voor verbetering. D66 kreeg via een motie de raad mee voor haar oproep er toch eindelijk eens een bruisend plein van te maken. Veel respondenten zeiden een intiemer plein, te willen met betere verlichting, meer zitplekken, en meer terrassen. En meer evenementen, in de vorm van bijvoorbeeld straattoneel of muziek. Die suggesties zijn volgens de fractie verwerkt in concrete voorstellen. “Een bruisend Stadshart is weer een stap dichterbij,” vindt D66-raadslid Maaike Veeningen.“De voorstellen gaan straks de inspraak in. Omdat tijdens onze enquête inwoners zich betrokken bleken te voelen bij dit onderwerp heeft D66 er bij het college op aangedrongen het mogelijk te maken ook digitaal op de plannen te reageren, en de inwoners hierop attent te maken.”

Lees ook:D66: ‘Stadsplein bruisender maken voordat Koning komt’
Lees ook:Maaike Veeningen fractievoorzitter van D66
Lees ook:D66 wil via enquete Stadsplein bruisender maken
Lees ook:B&W willen kunstwerk van € 325.000 op plein
Lees ook:Wethouder negeert kritiek kunstwerk plein

Eén reactie op “D66 blij met Stadsplein-voorstellen B&W

  1. gerben

    Plein’60 was saai. Hart’12 idem, wel anders. Anderhalf miljoen burgergeld investeren in deze tijd is bizar. Zie standpunt ChristenUnie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.