Stadshart saai en winkelaanbod onvolledig

Het Stadsplein is te saai en voor meer dan de helft van het winkelende publiek in het Stadshart voldoet het aanbod daar niet aan zijn eisen. Dat bleek althans uit een in september door D66 gehouden enquête. 55 procent van de geënquêteerden zei kleine winkels te missen, zoals een hobby-, fournituren-, en doe-het-zelfzaak en een woon- of lampenwinkel. Ook kiosken, en een postkantoor zoekt men tevergeefs. En men ziet er teveel kledingzaken.  Gelijktijdig met D66 voerden ook de winkeliers een enquête uit. Bijna driekwart van het publiek vindt het Amstelveense Midden en Kleinbedrijf (MKB) te weinig aanwezig in het Stadshart en 87 procent zegt dat B&W een taak hebben in het tot stand brengen van verandering daarin. Volgens D66 hebben veel Amstelveners ideeën voor verlevendiging van het Stadshart.Zij pleitten onder meer voor meer groen en informele zitjes op het plein, een andere inrichting ervan om het intiemer te maken, kiosken, meer horeca en een Stadspoort.  Verder zouden de open gedeelten tussen Rembrandthof, Binnenhof en V&D moeten worden overkapt. Op het plein zou het ook gezelliger kunnen worden door meer evenementen, zoals kinderactiviteiten en straattoneel, zeggen ontevreden bezoekers. Ook pleiten zij voor een muziektent en een grotere ijsbaan. Vaker in de week een markt houden, zo volgens hen ook helpen meer leven in de brouwerij te krijgen. “Het plein is nu een crematorium in carnavalssfeer,” zei iemand.

Op de vraag of zij bekend waren met de winkels aan de Rembrandtweg antwoordde 86% bevestigend, maar men maakt zich grote zorgen over de enorme leegstand daar. Bijna zestig procent vond het Stadsplein te ongezellig, dertig procent had die kwalificatie voor de Rembrandtweg. De gezelligheid is voor een meerderheid van de 136 geënquêteerden vooral te vinden in Binnenhof, Rembrandthof en op het Buitenplein, hoewel mensen dat graag overdekt zou zien.

Lees ook:Meer verswinkels en horeca in Stadshart
Lees ook:BBA: Stadshart uit de tijd
Lees ook:Stadsharteigenaar stuurt aan op leegstand
Lees ook:D66 blij met Stadsplein-voorstellen B&W
Lees ook:Winkeldieven stelen kleding, wijn en levensmiddelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.